pesto - 3241 przepisów (strona:165/217)

Gnocchi z marynowanymi karczochami, pomidorkami i zielonym groszkiem 214

marynowane karczochy , garść pomidorków koktajlowych, 250 ml bulionu warzywnego, kilka plasterków szynki typu parmeńska, parmezan, świeża bazylia, sól, pieprz dodatkowo : śmietanka kremówka, ew. szpinak, cukinia, mięta, czosnek czy bazyliowe pesto Ziemniaki oczyścić pod bieżącą wodą i włożyć w łupinkach do garnka - ugotować. Jeszcze mocno ciepłe ugotowane ziemniaki obrać ze skórki i przecisnąć przez praskę, dodać żółtko, sól oraz mąkę

Plate of Joy
Chleb jaglany bez mąki 211

niedzielę eksperymentalnie upiekłam chleb bez mąki, bezglutenowy i wegański. zdjęcie przekroju jeszcze na ciepło, ale ciiii.... dzisiaj zjedzony z pietruszkowym pesto - omnomnom...  chleb jaglany bez mąki Przepis: własny / 1 bochenek / składniki: 180 g ziaren słonecznika (lub inne orzechy w dowolnych proporcjach) 120 g kaszy jaglanej 2 i 3/4 szklanki wody (szklanka = około 250 ml) 200 g płatków jaglanych

tost z dżemem
Smufi z odzysku 170

mojej kuchni staram się wykorzystywać wszystko. Obierki wykorzystuje na chipsy, różnorodne liście przerabiam na pesto a łodygi blenduje na smufisy lub zapiekam z innymi warzywami. Pomysł na wykorzystanie łodygi brokuła w smufim pojawił się, kiedy przygotowywałam na obiad pieczone różyczki tego warzywa. Często w oczekiwaniu na obiad blenduje sobie smufisa (zamiast podwieczorków jem przedobiadki

wegetalerze
PESTO Z PIECZONEJ PAPRYKI I GRILLOWANEGO BAKŁAŻANA 185

PESTO Z PIECZONEJ PAPRYKI I GRILLOWANEGO BAKŁAŻANA PYSZNA PASTA DO SŁOICZKÓW NA ZIMĘ,TERAZ MAMY PYSZNE POMIDORY ,PAPRYKĘ I BAKŁAŻANY ŚWIERZE I NIEDROGIE WARTO WIĘC ZAMKNĄĆ CHOĆ TROCHĘ TEGO LATA W SŁOIKU I CIESZYĆ SIĘ NIM ZIMĄ,IDEALNE DO MAKARONU,MIĘS I JAKO DODATEK DO POTRAW SKŁADNIKI: 4 PAPRYKI CZERWONE 2 ŚREDNIE BAKŁAŻANY(LUB 1 DUŻY) 2 POMIDORY JEDNA

Swojskie jedzonko
Focaccia z figami, cebulą i macierzanką 198

propozycja to pulchne ciasto z  figami, cebulą cukrową i tymiankiem. Zwykła cebula biała lub czerwona też będzie dobra. Focaccia najlepiej smakuje na ciepło, można je podać z oliwą, pesto lub domowym sosem warzywnym. Na zimno będzie znakomitą bazą do kanapek... jak każde pieczywo :) . Focaccia z figami i cebulą rewelacyjnie łączy się z pastami serowymi i mozzarellą, wystarczy dodać

SzczyptaSmaQ
Krem z dyni, rozgrzewający, pikantny - prosty przepis 185

śmietaną co nada jej dodatkowego smaku. Podajemy z uprażonymi pestkami dyni lub np. z groszkiem ptysiowym.  Prosta szybka a jak smaczna. Polecam również inne przepisy na smaczną dynię. Pesto z dyni  klik  Gulasz jesienny klik Pizza z dynią i fetą klik Smacznego Basia

Basia w kuchni
Obieraczka do julienne 246

surowych warzyw. To idealne rozwiązanie dla osób dbających o linię, oraz jedzących produkty bezglutenowe. Ja zrobiłam wstążki makaronowe z cukinii , wymieszałam je z pesto bazyliowym i tak powstało zdrowe danie warzywne. Post Obieraczka do julienne pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Włochy: Gnocchi 177

gnocchi z buraków czy szpinaku z dodatkiem serka ricotta, nazywane w Toskanii strozzapreti. Ponad to Włosi zamiast przaśnej okrasy, dodają do klusek rozmaite sosy, od bolońskiego (który wybrałam) poprzez pesto, aż po funghi. Oryginalny przepis według podań pochodzi z Bliskiego Wschodu, a pierwsze wzmianki na jego temat we Włoszech pojawiły się już w XIV wieku. Później zrobiły ogromną furorę

Przepysznik - BLW i nie tylko
Makaron ze szpinakiem 277

kolejny zaklinamy z Tosią wiosnę, wzywamy ją gromkim głosem, serwując sobie na obiad kolejne zielone potrawy. Po makaronie z pietruszkowym pesto, nastał czas szpinaku, który na początku rozszerzania diety nie przypadł mojej małej Truskawce do gustu, wręcz nim pluła. Dzisiaj jest już dla szpinaku nieco łaskawsza, a wręcz się z nim przeprosiła, utuliła i obcałowała, co widać na zdjęciu

Przepysznik - BLW i nie tylko
19 przekąsek dla kibica 143

ukochanej drużynie, przy stole wypełnionym po brzegi sportowymi przekąskami. Można przygotować je z wyprzedzeniem i dokończyć tuż przed rozpoczęciem meczu. Udana zabawa sportowa i kulinarna gwarantowana! Chrupiąca ciabatta z pesto rosso Chrupiące grzanki czosnkowe  Chrupiące grzanki z kremowym kozim serem Chrupiące czosnkowe grzanki z włoską oliwą Ciabatta z kozim serkiem, rukolą i czarnymi oliwkami Chrupiące tosty z wędzonym

Moja smaczna kuchnia
Muffinki z suszonymi pomidorami i mozzarellą 298

temperatury 170°C i pieczemy przez około 30 - 35 minut, do czasu aż się ładnie zarumienią. Po upieczeniu odstawiamy do wystygnięcia. Muffinki idealnie się komponują polane odrobiną bazyliowego pesto. Smacznego

W kuchni Katie
cukinia faszerowana pomidorem i mozzarellą 213

solą, a następnie cukinie wstawiamy do piekarnika i czekamy, aż ser się zapiecze. Zapieczone cukinie posypujemy natką pietruszki i bazylią. Dobrym dodatkiem do tego dania jest bagietka posmarowana sosem pesto

Miód i pieprz
Sernik bazyliowo-brzoskwiniowy 206

Ciastka dokładnie kruszycie w robocie kuchennym, dodajecie masło, dalej mieszając. Foremkę wykładacie papierem do pieczenia, wysypujecie pokruszone ciastka wymieszane z masłem, uklepujecie i odstawiacie. Bazylię myjecie, oskubujecie listki, robicie pesto w moździerzu (lub bardzo drobno siekacie nożem). Jakkolwiek to brzmi, ser przepuszczacie przez maszynkę do mięsa… Chyba że macie wiaderko gotowego twarogu do serników. Ten czy inny

GRUBY WAŁEK
18 dań na wrzesień 153

również do samodzielnego zbierania owoców np. jeżyn i ich mrożenia, w woreczkach, po kilka porcji, będą jak znalazł, gdy będziemy tylko mieli ochotę np. na o wocowe crumble ! Brokułowe pesto na sałatce z zielonej soczewicy Brokułowo-jajeczna sałatka z majonezem Bruschetta z cukinią i hokkaido Bukiet sałat z brokułami i jajkiem Cukinia zapiekana z pomidorową passatą Duszone warzywa śródziemnomorskie

Moja smaczna kuchnia
Makaron żytni z pesto z rukoli, suszonymi pomidorami, ricottą i kaparami 176

pszenna również pełnoziarnista. Muszę przyznać, że oferta makaronów ze zdrowych mąk znacznie się poszerzyła w ostatnim czasie. Nie musimy już jeść białej mąki :) Dodatkiem do tego dania jest pyszne pesto z rukoli i suszonych pomidorów z kaparami i serem ricotta. Całość jest bardzo kremowa i sycąca. Składniki: 500 g żytniego makaronu świderki np. firmy Lubella 150 g rukoli

Chocolate Muffin Blog

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję