mini tarty z wędzonym łososiem: Drugie miejsce zajęła pani Laura Przybyła i jej przepis na śledzie z twarożkiem, sałatą roszponką, cykorią i jarmużowym pesto: Trzecie miejsce przyznaję pani Dominice S. z przepisem na krewetki z suszonymi pomidorami: Gratuluję wszystkim wygranym! Zwycięzców proszę o przesłanie swojego adresu do wysyłki
Marta Gotujewspólne gotowanie w grupie, więc super nam się współpracowało :) Po przygotowaniu i zjedzeniu pierwszego dania przyszła kolej na drugie : Saltimbocca z łososiem i risotto milanese z mascarpone z pesto bazyliowym Kolejny raz ustawiliśmy się przy stole Karola i podziwialiśmy go przy pracy, słuchając między innymi opowieści skąd pochodzi nazwa risotto :) A później gotowanie w grupach, znów z własną modyfikacją
Parowar FacetaŁososia w maku odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach. Łosoś w maku zaskakuje nie tylko swoim niepospolitym wyglądem. Jego smak jest również nietuzinkowy. Z dodatkiem ryżu jaśminowego z pesto pietruszkowo bazyliowym tworzy na talerzu niezwykły kolorystycznie zestaw. Uzupełnieniem obiadowym była u mnie surówka, oczywiście zgrana barwą – z sałaty rzymskiej . Cała potrawa prezentuje się apetycznie i zachęcająco oraz
mojewypiekiinietylkoszpinak blendujemy z mlekiem kokosowym, dodajemy wiórki i przyprawy- całość mieszamy makaron wrzucamy do gotującej się wody- gotujemy ok 5 min, po czym odcedzamy ugotowany makaron podajemy z gotowym pesto, kawałkami pieczonej dyni i kasztanów oraz pokrojonym w kostkę tofu ps. osobiście skusiłam się na dokładkę
healthy dreamsSkładniki: 1 kg szynki wieprzowej (może być łopatka lub gulaszowe) 2 średnie cebule 200g pieczarek 1 puszka groszku konserwowego 2 marchewki 1/2 selera 1 łyżka PRZYPRAW 5 ZIÓŁ PESTO firmy RAFEX mała puszka koncentratu pomidorowego vegeta sól ,pieprz 2 ziela angielskie 1 liść laurowy 2 łyżki tłuszczu 2 łyżki mąki Sposób wykonania: Mięso umyć, pokroić
Prosto i Smacznie z Anetąskładało się z dwóch dań: -Peperonaty i Caponaty z suszonymi pomidorami i medalionami wołowymi oraz -Saltimbocci z łososia i risotto Milanese z pesto bazyliowym Całe spotkanie trwało prawie 4 godziny, ale w tak doborowym towarzystwie czas upłynął mi zdecydowanie za szybko Pamiętajcie, że w sklepach Lidl trwa
Marta Gotujemiło i serducha się cieszą. Nasze Menu składało się z: Peperonaty i Caponaty z suszonymi pomidorami i medalionami wołowymi i Saltimbocci z łososia i Risotto Milanase z mascarpone i pesto bazyliowym Wszystko smakowało wybornie, mieliśmy jeszcze jedno danie do wykonania, niestety czas nam na to nie pozwolił, jednak chętnie wykonam Makaron z sosem Carbonara w domu na najbliższy obiad
Niezły Młyneknauce przyrządzania potraw przystąpiliśmy do dzieła. Takim też sposobem powstały przepyszne dania: Peperonata i caponata, suszone pomidory z medalionami wołowymi Saltimbocca z łososia i risotto Milanese z mascarpone z pesto bazyliowym Po czym zasiedliśmy do pysznej kolacji. Jeszcze raz dziękuję za zaproszenie
karmelowysałatki Caprese, odzwierciedlającej włoskie barwy: liście bazylii, plastry mozzarelli z mleka bawolego i plastry dojrzewających w słońcu pomidorów, skropione najlepszej jakości oliwą z oliwek. Niezastąpiona w popularnym pesto genovese pochodzących z Genui, a składającym się z czosnku, parmezanu, orzechów pinii i parmezanu. Wszystkie składniki najlepiej ucierać ręcznie, w moździerzu. Świeże liście można wykorzystać do aromatyzowania oliwy z oliwek
Moja smaczna kuchniapomidorami i orzechami włoskimi Pełnoziarnista kanapka z jajkiem sadzonym, kalafiorem i pomidorem z ziołami Pełnoziarnisty ryż z cukinią, czosnkiem i cebulą w natce pietruszki Pierniczkowy koktajl z egzotycznymi owocami Pesto z pieczonej dyni Pomidorowa sałatka ze szpinakiem, młodą kapustą i oliwkami Sałatka z burakiem, rukolą i orzechami Sałatka z cieciorki z papryką, czerwoną cebulą i natką pietruszki Sałatka
Moja smaczna kuchniakiedy zakochałam się bez pamięci w wytrawnej kaszy jaglanej już zawsze mam w lodówce porcję tego ugotowanego dobrodziejstwa natury. Często przyrządzam ją z pesto lub właśnie tak jak dziś- z patelni z dodatkami, które nadają całości niesamowitego charakteru. Idealny pomysł na obiad, śniadanie lub kolację. Polecam! Składniki (na 2 porcje): 3/4 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 1 szklanka świeżego szpinaku
Mango Papajalniany, 50ml sosu sojowego Kikkoman, pieprz, kasza manna lub bułka tarta (opcjonalnie), Ugotować kaszę gryczaną i wystudzić. Ugotować grzyby, ale nie wylewać wywaru. Grzyby posiekać lub zmiksować na grzybowe pesto. Czosnek i szalotki posiekać i podsmażyć. Orzechy laskowe uprażyć w piekarniku i zmiksować. Wymieszać wszystkie przygotowane składniki. Doprawić posiekanym tymiankiem i sosem sojowym Kikkoman. Aby farsz był bardziej zwarty
królestwo garówPrzygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Makaron gotujemy wg przepisu zawartym na opakowaniu. Oliwę, orzechy, bazylię i starty ser miksujemy na gładko. Do makaronu dodajemy pesto, lekko podgrzewamy. Podajemy od razu. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent
R'n'G Kitchenchili i płatki drożdżowe miksujemy w blenderze i już:). Przygotowany parmezan przesypujemy do słoiczka szczelnie zamykamy i przechowujemy w temperaturze pokojowej. Świetnie nadaje się do makaronów oraz jaglanki z pesto
Łycha smakówNatkę pietruszki z oliwą rozdrabniamy za pomocą blendera, aż składniki się dobrze posiekają. Następnie dodajemy czosnek, sok z cytryny, pieprz, sól i dalej miksujemy. Jeżeli jest potrzeba możemy pesto dodatkowo skropić oliwą
Łycha smaków