pesto - 3241 przepisów (strona:160/217)

Kopytka z batatów 154

kilku minutach już mogłem zdjąć z nich skórkę, natomiast po kolejnych kilkudziesięciu były już miękkie i gotowe do działania. Jak widać u mnie kopytka z batatów są na wytrawnie. Pesto bazyliowe z wczorajszego przepisu świetnie się sprawdza! Czy kopytka z batatów są trudne? Ja, że nie jestem raczej osobą, która lubi sobie utrudniać życie, myślałem tylko jak małym nakładem

Blendman
Morszczuk w sosie kokosowym 137

przepis na dania kuchni azjatyckiej,a robię je dość często. Zwykle  kiedy nie mam pomysłu na szybki obiad albo kolację sięgam po makaron, który uwielbiam np. z bazyliowym pesto, ale dla odmiany sięgam też po proste dania kuchni azjatyckiej. Ich plusem jest to, że można je zrobić (tak jak makaron) w kilka minut i są naprawdę smaczne

Bon appetit mon amie
Cukier bazyliowy 120

roku bazylia bardzo obrodziła w moim zielniku. Zrobiłam z niej trochę pesto  i  syrop . Zamrozić niestety jej się nie da, jest bardzo delikatnym ziołem i od razu czarnieje. Postanowiłam więc zrobić cukier bazyliowy, który gdzieś mi niedawno mignął w internecie. Będzie go można wykorzystać na przykład do  bazyliowego sernika na zimno z borówką amerykańską

Kulinarne przygody Gatity
94 przepisy na drugie śniadanie 228

właśnie na moim blogu. Będzie kolorowo i jak zawsze bardzo smacznie. Wystarczy zaopatrzyć się w pojemniki śniadaniowe lub słoiczki, sztućce i gotowe! Bulgur z warzywami śródziemnomorskimi Chrupiąca ciabatta z pesto rosso Chrupiące grzanki czosnkowe  Chrupiące grzanki z kremowym kozim serem Chrupiące czosnkowe grzanki z włoską oliwą Chrupiąca sałatka z rukoli, z brokułami Chrupiąca sałatka warzywna z szynką

Moja smaczna kuchnia
Kolorowa zapiekanka z grillowanych warzyw i boczku-na cieście francuskim 177

Wymyślona przeze mnie na kolacje,dlatego zdjęcia nie są super jakości-ale do rana nie doczekał nawet kawałek-bo była pyszna,podałam ją z pesto i sosem balsamicznym i wyszło na prawdę pysznie... Grillowana cukinia i papryka,do tego wędzony boczek,czerwona cebulka i ser-wszystko na pysznym cieście francuskim-mego kolorowo,mniam.... Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 2 małe

Swojskie jedzonko
Zielone pesto z bazylii 134

wysokiego naczynia, w którym będziemy miksować wszystkie składniki. Krok 2 Dodajemy starty ser, czosnek,orzechy, oliwę z oliwek oraz szczyptę soli. Za pomocą blendera wszystko razem miksujemy. Jeśli pesto będzie bardzo gęste można dodać więcej oliwy. Smacznego function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp

Coś bym zjadła
Klasyczna salsa pomidorowa 109

póki są, więc dziś zapraszam Was na pyszną pachnącą latem klasyczną salsę pomidorową. Na blogu znajdziecie także inne przepisy na aromatyczne letnie pomidory:  letni makaron z pesto i pomidorkami ,  spaghetti z pieczonymi pomidorami ,  makaronowa sałatka z pomidorami ,  pomidorowa letnia sałatka ,  zielony kuskus z bazylią ,  pomidorowy chłodnik z chrupiącym boczkiem Klasyczna salsa

Kulinarne przygody Gatity
Najlepszy obiad na szybko, czyli makaron z awokado. 378

orzechy, miąższ z awokado, bazylię i obrany ząbek czosnku. Zalewamy sokiem z limonki i olejem, znów miksujemy. Powstaje nam gęsta pasta, którą doprawiamy solą i pieprzem według uznania. Następnie pesto mieszamy z ugotowanym makaronem i gotowe. Smacznego! Awokado to produkt, który bez dwóch zdań powinien znaleźć się w zdrowej diecie. Zawiera mnóstwo dobroczynnych kwasów tłuszczowych, które m.in. budują zdrowie

Powiedz dietom nie
Bułeczki ziołowe 172

gotowanie i pieczenie, szczególnie nocą. Tak właśnie powstały te bułeczki, które spałaszowałyśmy ze współlokatorką na śniadanie. Zmodyfikowany przeze mnie przepis pochodzi  stąd , a do ozdabiania bułeczek stanowczo polecam pesto niż mieszankę ziół. Z tej porcji wychodzi 8 bułeczek. 2 szklanki mąki pszennej 1 1/2 łyżeczki świeżych drożdży 6 łyżek oleju 1 łyżka mleka 2/3 szklanki ciepłej wody

Czerwony Gupik
Pesto bazylia i oregano 130

Kolejne prawie-pesto. Jestem coraz bliżej oryginału, bo posłużyłam się tym razem liśćmi bazylii. Orzeszki piniowe zastąpiłam orzechami nerkowca, a ser.. też nie był oryginalny. Ale efekt jest wyśmienity i pachnący. Proporcje na 1 porcję obiadową. 1/2 szklanki liści bazylii, upchanych 10 gałązek i listków oregano 1/4 szklanki oliwy 15 gram sera żółtego, twardego 6 orzechów nerkowca przyprawy

Czerwony Gupik
PASTA (a la pesto) Z NATKI MARCHEWKI 238

nadzieję, że Pan słowa dotrzyma i nie będzie już wyrzucać jedzenia do śmieci, tylko znajdzie dla natki zastosowanie w kuchni :) Ja zrobiłam pastę, inspirując się przepisem na pesto. Czytaj więcej

Kasia Sarna
PESTO Z KALAFIORA I POKRZYWY 166

wiosny mam duży apetyt na kalafiory, dlatego wepchnęłam je nawet do pesto. Uważam, że wyszło bardzo smacznie i na pewno będę dalej eksperymentować z tym warzywem. Pokrzywa to mój obowiązkowy "superfood". Zamiast zamawiać przez internet paczki owoców goji, nasion chia czy spiruliny, polecam wyjść na dwór i nazrywać zielska :) (nie to żebym miała coś przeciwko goji

Kasia Sarna
O See Bloggers słów kilka 148

budynku dostępne były przekąski, napoje w każdym gatunku, czy to woda, sok, cola, czy może kawa, herbatka a nawet zielone koktajle. Zapewnili również lunch w postaci makaronu z pesto (wprawdzie ze słoika, ale dało radę). Były miejsca do odpoczynku i do gadania. Ba, nawet miejsca, gdzie można było telefon podładować, bo wiadomo prawdziwy bloger to taki, co to wiecznie

Kolizje Smaków
Jak zrobić domowy makaron - ciasto baza i porady 145

Makarony są świetną bazą do różnorakich dań. Wystarczy przygotować dowolny sos (np. pomidorowy, grzybowy, pesto, itp.) i wrzucić do makaronu. Danie gotowe. Dzięki makaronom przygotowuje się różne zapiekanki, te mięsne, rybne, warzywne. Podstawą jest dobry makaron. Makarony świetnie komponują się także z zupami. Ugotowany rosół czy pomidorowa bez cienkich makaronowych niteczek smakował by chyba inaczej:) Makaron można przygotować samemu

Zasmakuj Kuchni
Podpłomyki z cukinią i czarnuszką 127

Placki smażymy na suchej patelni, z każdej strony, aż powstaną brązowe plamki. Podajemy na ciepło lub na zimno, świetnie smakują jeszcze gorące posmarowane masłem z cukinii lub domowej roboty pesto

Moja smaczna kuchnia