SKŁADNIKI: 2 makrele 1 gałązka świeżego rozmarynu sól, pieprz 3 ząbki czosnku 2 łyżki oleju sok z cytryny Domowa przyprawa do ryb (zróbcie taką sami): sól, czosnek granulowany, pieprz czarny mielony, kurkuma, koperek,gorczyca biała mielona, oregano, skórka z cytryny Makrelę oczyścić, umyć i osuszyć. Rybę z zewnątrz nakłuć w kilkunastu miejscach, włożyć w tak utworzone mini kieszonki po kilka igiełek rozmarynu i mały kawałek świeżego czosnku. Szczodrze osolić i popieprzyć. Kilka igiełek rozmarynu i plasterków c... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...Absolwentka Turystyki i Rekreacji. Z wykształcenia Manager Turystyki Międzynarodowej. Prywatnie mamusia Gabriela. Syn mój może i posiada anielskie imię natomiast temperament to dziecko ma iście szatański. Kuchnia to miejsce gdzie rozwijam swoje pasje. Coraz częściej do nauki gotowania zachęcam syna. Mój syn prawdopodobnie będzie miał najpiękniejsze kanapki w szkole !!!