łatwą zapiekanką gyros. To połączenie makaronu, piersi z kurczaka i warzyw. Całość polana sosem majonezowo-ketchupowym i posypana startym, żółtym serem. Do poniższego dania możecie wykorzystać makaron, np. penne, rurki jak i kokardki. Składniki: 300 g makaronu, np. świderek trójkolorowych 1 podwójna pierś z kurczaka (co najmniej 0,5 kg) 1/2 puszki kukurydzy 3 połówki papryki konserwowej
Ugotowaćnastępnego dnia. Może być podawane jako samodzielne danie np. z pieczywem albo na ryżu lub kaszy. Kilka tygodni temu podałam ten "bigos" z plackami warzywnymi: ------ Podobne: Gulasz z ciecierzycy Penne z dynią i toy choi Gęsta zupa z fasoli Jaś
Weekendy w domu i ogrodziekiedy dużo pracuję, bardzo cenię sobie takie szybkie obiady. Ten robi się w pół godziny. Jest smaczny i pożywny. Można go również zabrać do pracy. Polecam :) 2 szkl makaronu penne 2 filety z kurczaka słoiczek suszonych pomidorów w zalewie 1/2 szkl zielonych oliwek sól morska prowansalska łyżeczka bazylii pieprz natka pietruszki Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie
Smakołyki Asirześkie. Spora kwasowość jest przełamana delikatnym cukrem. Kupować (za tą cenę zdecydowanie warto) i poczekać do lata. Michał Jancik polecał nam to wino do julienne z salami z penne, z suszonymi pomidorami i szczypiorkiem. J. P. Muller Alsace Grand Cru Mambourg Gewurztraminer 2012 (49,99 zł) Nos to klasyka gatunku. Eksplozja słodkich wręcz duszących aromatów różanych i owoców liczi. Smak
królestwo garówprzygotowaniu albowiem zapiekany makaron z serem wraz z upływem czasu zmienia konsystencję. SMACZNEGO :) Do przygotowania tego przepysznego dania można użyć dowolnego formatu makaronu np kolanka, rurki czy penne jak również inne rodzaje serów
zielonacukinkazapiekany ze szpinakiem i karczochami w sosie pomidorowym. Kocham zapiekane makarony, składniki możemy dowolnie modyfikować – wedle uznania. Cudownego dnia ! Składniki: 500 g makaronu (użyłam chifferi rigati, można użyć penne) serca karczocha – 1 puszka – pokrojone na ćwiartki 2 duże garście liści świeżego szpinaku 1 puszka rozdrobnionych pomidorów (400 g) + 1/2 puszki wody – po jej przepłukaniu
Moja pasja smakusól & pieprz · odrobina Parmezanu do wykończenia · 300 g makaronu krótkiego np. penne*, rigatoni, u nas castellane, programie jeszcze inny makaron był wykorzystany, choć nie pamiętam jaki Przygotuj: garnek dużo wody i sporo soli sporą patelnię W dużym garnku wstawiamy wodę na makaron
Bazując na smakugrzybów. Zeszklić. Całość posolić. Dodać niewielką ilość wody, by zebrać smak z patelni i by grzyby nie były suche. Wyłożyć pęczak na talerz, na wierzch ułożyć grzyby. Podawać :) ------- Podobne: Penne z pieczarkami Zupa pecłonkowa z zacierkami Rydze w śmietanie A teraz czas na krótki poradnik zbierania pecłonek (gąsek zielonek). Podkreślam, że trzeba te grzyby znać, bo łatwo je pomylić
Weekendy w domu i ogrodzieszybki obiad. Smakuje wspaniale! Zresztą przekonajcie się sami :) Polecam! Składniki (na ok. 4 porcje): ok. 300-350 g makaronu-wstążek np. mafaldine corte (mogą też być farfalle, kolanka, penne) 350-400 g cukinii 4 dymki (cebulki wraz z jasną częścią łodygi) 4 łyżeczki posiekanej świeżej mięty 50 g startego parmezanu kilka łyżek oliwy sól pieprz Wykonanie: W dużym garnku zagotowujemy
MyCookBook.plcharakter. Szafran z kolei wzmacnia piękny kolor :) W przepisie użyłam makaronu fusilli, czyli świderów, ale możecie zastąpić go innym, dowolnym makaronem jaki akurat macie pod ręką (np. farfalle, rigatoni, penne). Składniki (na ok. 4 porcje): ok. 400 g makaronu fusilli 1 czerwona cebula 500 g puree z dyni ok. 40-50 g startego parmezanu 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
MyCookBook.plktóry puściły. Gotując całość do miękkości. Doprawić do smaku koncentratem pomidorowym, solą i pieprzem. Podawać z ugotowaną na sypko kaszą jaglaną. --------- Podobne: Szafranowa potrawka z kasztanami Kurczak po portugalsku Penne z dynią i toy choi
Weekendy w domu i ogrodzienaprawdę dobra zapiekanka z indyjską nutką w smaku. Polecam. Zapiekanka warzywna z tandori masalą ok 40 minut dla 5 osób łatwa Składniki: * pół cukinii * cebula * 1 mały brokuł * opakowanie penne * 4 pomidory ( średnie) * 2 papryki * 2 ząbki czosnku * łyżeczka tandori masali * sól, pieprz * tymianek * śmietana lub jogurt naturalny Do dzieła!!! Cukinię kroimy w cieniutkie plasterki (najlepiej się to robi obieraczką
sierotka maRysia w kuchnigruszką i serami w sosie gorgonzola. Ciasto, z którego zrobiono sakiewki miały bardzo gładką strukturę, nadzienie bardzo sprytnie zestawiono z sosem. Prezentacja - bardzo ładnie, no cacy cacy. Druga propozycja - penne z łososiem w sosie śmietanowym. To danie łatwo przesolić. Jednak tutaj traiłem na dobrze doprawione danie, gdzie pieprz nadał ciekawej ostrości sosu. Niestety nie dostałem makaronu al dente, a szkoda
Right Behind The Kitchentowarzystwie aksamitnego sosu z wyczuwalną nutą białego pieprzu i gałki muszkatołowej. Składniki: 1 pierś z kurczaka 1/2 brokuła 1 mała cukinia 1/5 opakowania makaronu (ja użyłam malutkich różyczek) bądź penne 100 g serka homogenizowanego śmietankowego 250 ml śmietany kremówki gałka muszkatołowa biały pieprz sól 1 ząbek czosnku Wykonanie: Brokuł umyć, podzielić na małe różyczki, ugotować. W międzyczasie doprawić pierś
Ania i Marcin gotująciekawe, można ją jadać także na surowo. Ja nie praktykuję, bo nie lubię, ale podobno można i tak zdrowiej. Składniki (na 2-3 porcje) : 150 g pełnoziarnistego makaronu penne 100 g twarogu (w domu miałam chudy) 100 g jogurtu naturalnego 1/2 szklanki mleka 1/2 dużej cukinii dwie garście jarmużu 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju
Kuchnia Ellie