pasztet - 4271 przepisów (strona:240/285)

Terrina z watróbką cielęcą po wenecku 232

W ostatnią sobotę miałam przyjemność uczestniczyć w warsztatach kulinarnych pod hasłem Wielkanocne potrawy z Marco Ghia, które się odbyły w   Akademiii Kulinarnej Whirlpool . Pod okiem

Kulinarne przygody Gatity
pyszny ,rozplywający się w ustach pasztet 219

Składniki 170 gr. łopatki wieprzowej ugotowana 330 gr piersi kurczaka ugotowane 250 gr. boczku wędzonego 250gr. Warzyw z rosołu 80gr cebuli 1 sztuka 300gr. wątróbka drobiowa

w mojej kuchni
Dip cebulowy ze stoutem 234

  Pomimo mojej niechęci do cebuli (łzy, ból i cierpienie), ja cebulę zwyczajnie uwielbiam. Zupy, sosy, cebula duszona, cebula surowa – zwyczajnie lubię. Zresztą, na terenach Polski

Gotuj z Blue Raven
Swojska, domowa biała kiełbasa 339

Swojską, domową kiełbasę czy też białą robię już od ponad 3 lat. Zawsze kupowałam w sklepie ale odkąd postanowiłam spróbować swoich sił w jej przygotowaniu nie

W garach u Gosi
Galareta wieprzowa z majerankiem 237

Galareta wieprzowa z majerankiem Galareta, nie gości u nas zbyt często , zapewne dlatego ,że chłopaki niezbyt ją cenią i jakoś nie mogą się do niej przekonać

Ogrodnik w podróży
Pasta z awokado i makreli -pasta do chleba 277

Lubimy pasty do pieczywa, kombinuję ze smakami. Pastę z awokado i makreli, zrobiłam jakiś czas temu, tak nam zasmakowała że są częste powtórki.  Doskonała

Takie tam pichcenie
Pieczeń z selera - wegateriańska 270

Składniki: 50 dag startego selera 1 marchew 50 dag pieczarek 3 jajka 3 średnie cebule, w tym jedna czerwona 10 łyżek kaszki kukurydzianej 3 łyżki płatków

Proste Potrawy
Paszteciki z pieczarkami i orzechami włoskimi 245

  Nie wiem czy istnieją ludzie, którzy nie lubią czerwonego barszczu, ale jeśli są, to są to bardzo smutni ludzie. Czerwony barszcz jest absolutnie doskonały. Czysty

Gotuj z Blue Raven
Pasta z szynki i jajek 220

Bardzo szybko i smacznie. Szynkę zmielić maszynką do mięsa lub blenderem. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i zmiksować na papkę. Dodać jajka do zmiksowanej szynki, wymieszać

Kuchnia Pokoleń
Pierogi pieczone z kapustą i grzybami 183

Pierogi pieczone , pyszne na ciepło, ale na zimno też zdadzą egzamin. Farsz: 12 g grzybów suszonych, 250 g kapusty lekko ukiszonej, 1 nieduża cebula, tłuszcz do

królestwo garów
Pasta z groszku konserwowego 186

Pasta z groszku konserwowego, z dodatkiem fety, czosnku i odrobiny parmezanu. Doskonale nadaje się na kanapki, a jeśli dodamy odrobinę więcej śmietany może spełniać rolę dipu

Bullio
Paszteciki w cieście francuskim 207

Ciekawa propozycja na zbliżający się Sylwester i nie tylko. Będzie to również świetna przekąska na urodzinach lub innych imprezach okolicznościowych. Dobrym dodatkiem do pasztecików jest ketchup

Passions hobbies life

Proponowane wyszukiwania