paszteciki - 1426 przepisów (strona:30/96)

Faszerowane paszteciki 54

Faszerowane paszteciki to fajny i ciekawy pomysł na szybką przekąskę na imprezę. Świetnie pasują do barszczu. Składniki Ciasto: 40 dkg mąki 30 dkg margaryny 3 łyżki gęstej śmietany 0.5 łyżeczki octu 1 jajko Farsz: pieczarki papryka cebulka kapusta kiszona Przygotowanie Warzywa smażymy, a kapustę gotujemy do miękkości. Później wszystko razem wymieszać i doprawić według uznania. Składniki ciasta zagnieść(...)lodówki. Następnie ciasto rozwałkować na kształt wąskiego prostokąta. Na środek wyłożyć farsz I zwinąć. Posmarować jajkiem. Piec w temp 170 ° 20-30 min. Autor przepisu: Natalia Artykuł Faszerowane paszteciki pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Paszteciki z ciasta francuskiego na Sylwestra 79

każdego z nas był dość specyficzny. Do tego Sylwester będzie niezapomniany ;) Ale, nie ma co marudzić, bo ja mam dla Was dobry przepis na prostą przekąskę na imprezę. Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i pieczarkami to dobra propozycja na nadchodzącego Sylwestra. Przepis testowałam ... Czytaj dalej Artykuł Paszteciki z ciasta francuskiego na Sylwestra pochodzi z serwisu Pink Envelope

Pink Envelope
Rogaliki drożdżowe z mięsem 59

gotowe rogaliki wstawia się od razu do piekarnika. Mięso na farsz możemy ugotować poprzedniego dnia, a ciasto zrobić tuż przed pieczeniem. Z podanych składników wychodzi około 50 szt. pasztecików. Składniki na ciasto: 500 g mąki, 50 g świeżych drożdży, 4 żółtka, 2 jajka, 100 g śmietany 18%, 125 g masła, 1 łyżeczka cukru, szczypta soli. Mięsny farsz(...)mięsa gotowanego mieszanego (drobiowo-wołowego), 1 duża cebula, 1 ugotowana marchewka, 1 szklanka bulionu (opcjonalnie), sól, pieprz, majeranek, 1-2 łyżeczki oleju do smażenia. Dodatkowo do posmarowania pasztecików: 1 jajko, 1 łyżka mleka. Cebulę pokroić w kosteczkę i zeszklić na rozgrzanym oleju. Mięso (pozbawione kości i zbędnych chrząstek), cebulę i marchewkę zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Farsz doprawić

Świat Domowej Kuchni
12 potraw na Wigilię 77

już ostatni moment aby kupić książkę Zapach Świąt w moim sklepie! Książka Zapach Świąt 45,00  zł Kup teraz 12 potraw na Wigilię Barszcz – z uszkami, pasztecikiem lub solo. Zamiennie przygotowuje się zupę grzybową, zupę rybną a nawet zupę ze śledzia. Karp smażony Kapusta z grzybami Pierogi z kapustą i grzybami Ryba po grecku Karp w galarecie(...)wpisu znajdziesz jeszcze podpowiedź, jak zaplanować sobie w czasie przygotowanie całej Wigilii. Zobacz co zrobić każdego dnia! 1. BARSZCZ Barszcz wigilijny Zakwas z buraków na barszcz Uszka z grzybami Paszteciki z kapustą i grzybami 2. KARP SMAŻONY Karp smażony 3. KAPUSTA Z GRZYBAMI Kapusta z grzybami 4. PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI Pierogi z kapustą i grzybami Pieczone pierogi

nietylkopasta.pl
Wigilijna kapusta z grzybami 85

przechowywać w lodówce albo zawekować.  Polecam również inne przepisy na Wigilię: Krokiety z kapustą i pieczarkami   Wigilijna kapusta z grzybami  Pierogi z kapustą i pieczarkami Paszteciki z kapustą i pieczarkami Uszka i pierogi z kapustą i grzybami Pieczone pierożki z kapustą i grzybami Smażony karp z karmelizowaną cebulą Ryba po grecku (najlepsza) Śledzie pod szubą Śledzie(...)dusić do miękkości oraz odparowania płynu. Ugotowaną kapustę doprawić do smaku świeżo mielonym pieprzem, majerankiem.  Po wystudzeniu taką kapustę można wykorzystywać również jako nadzienie do krokietów czy pasztecików.   Gorącą kapustę można rozłożyć do wyparzonych słoików, zakręcić, odwrócić do góry dnem i pozostawić do wystygnięcia. Tak przygotowaną można przechowywać w lodówce lub chłodnej piwnicy nawet kilka tygodni. Smacznego

Obiad gotowy
PIEROGI DROŻDŻOWE PIECZONE Z KAPUSTA I GRZYBAMI 95

Pieczone pierogi przygotowuje dokładnie w ten sam sposób jak  paszteciki  (kapuśniaczki) różną się tylko wyglądem.  Ciasto 0,5 kg mąki 50 g drożdży łyżka cukru łyżka soli 200 ml mleka 250 g masła 2 jaja Farsz 1 kg pieczarek 0,5 kg kiszonej kapusty cebula sól i pieprz olej Sposób przygotowania  Ciasto: Rozczyn: Drożdże wymieszać(...)niedużym ogniu do czasu aż woda z pieczarek całkowicie wyparuje. Doprawiamy solą i pieprzem. Farsz odstawiamy do ostudzenia. Wyrośnięte ciasto rozwałkowuje szklanką okręgi nakładam na nie farsz zlepiam. Gotowe paszteciki przekładam na blachę z papierem do pieczenia i zostawiam na pół godziny do wyrośnięcia. Przed pieczenia smaruje jajkiem wymieszanym z mlekiem i pieczemy w piekarniku nagrzanym

RAROSSA
KAPUŚNIACZKI DROŻDŻOWE 107

Puszyste i lekkie paszteciki drożdżowe, z farszem z kiszonej kapusty. Świetne jako dodatek do barszczu lub przekąska na przyjęciu typu finger food.  Ciasto drożdżowe nie wymaga długiego wyrabiania, ani użycia miksera. Wszystkie składniki wystarczy chwilę ucierać drewnianą łyżką, przykryć i zostawić na 1-2 godziny do wyrośnięcia. W tym czasie można przygotować farsz, choć najlepszy jest ten przygotowany(...)kawałki i układamy na blaszce, z zachowaniem małych odstępów. Luźno przykrywamy i odstawiamy na 30 minut do napuszenia. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni C, bez termoobiegu. Wstawiamy paszteciki (przed pieczeniem wierzch można posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać sezamem lub czarnuszką) i pieczemy 25 minut, aż wierzch się przyrumieni. Studzimy na kratce

cool and minty
Paszteciki wigilijne 91

czym podać barszcz czerwony na Wigilię? A no super się sprawdzą tutaj paszteciki wigilijne. Ale no właśnie, z jakim farszem? To pytanie pewnie zadaje sobie niejedna gospodyni domowa. Sprawdź moje propozycje! Niektórzy podają barszcz z pierogami, a The post Paszteciki wigilijne appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Pieczone pierogi w kruchym cieście 75

wolą z mięsem, oczywiście mogą nieco urozmaicić farsz i dodać na przykład mięso z gotowanego kurczaka. Można również dodać kiełbasę, ser lub inny klasyczny dodatek. Pieczone pierogi zwane też pasztecikami z pewnością sprawdzą się jako klasyczna przystawka lub przekąska. W wersji z samymi warzywami i grzybami będą świetną propozycją na obiad wegetariański dla wszystkich, którzy nie jadają mięsa. Dla części(...)cebula: 1 szt. pieczarki: 300 g masło : 2 łyżki majeranek: 1 łyżka sól: 0,5 łyżeczki pieprz ziołowy: 1 łyżeczka jajko: 1 szt. Oraz: jajko do posmarowania pasztecików PIEROGI PIECZONE W KRUCHYM CIEŚCIE Wykonanie: 1. Ze składników zagniatamy ciasto, śmietany dajemy tyle, aby było plastyczne i podatne na obróbkę. Wkładamy do woreczka i trzymamy godzinę w lodówce. 2. Na maśle

Kuchnia Na Wypasie
Paszteciki z kapustą 93

Paszteciki z kiszoną kapustą to danie nie tylko od święta. Ostatnio przygotowałam je jako towarzystwo do zupy pomidorowej. Moje ulubione są właśnie z kapustą, jednak farsz możecie zrobić wedle własnych upodobań. Z podanych składników ulepicie około Artykuł Paszteciki z kapustą pochodzi z serwisu DoGarow.pl

Do Garów!
Barszcz czerwony 72

Taki barszcz czerwony jadam tylko w święta. Podany z uszkami, krokietami czy pasztecikami jest po prostu wyśmienity. Obok zupy grzybowej jest to moja ulubiona świąteczna potrawa. Polecam. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Barszcz czerwony Składniki 1 kg buraków 2 litry wody 2 dkg (garść) suszonych grzybów leśnych 3 ziarenka ziela angielskiego 2 liście laurowe 1 cebula 3 goździki 4 ząbki czosnku(...)cytryny, majeranek i kwas buraczany . Cytrynę i kwas (wg uznania). Podgrzewamy całość około 20 minut uważając, żeby barszcz się nie zagotował, ponieważ straci kolor. Podajemy z uszkami lub pasztecikami. Artykuł Barszcz czerwony pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Barszcz czerwony 74

świeżych buraków, które oddają zupie słodyczy i pięknego koloru . Barszcz wigilijny podajemy najczęściej z dodatkiem uszek , a przepis na nie znajdziecie we wcześniejszych wpisach 🙂 Można podać go również z pasztecikami przygotowanymi z ciasta serowo-francuskiego , paszteciki te są obłędne w smaku! Polecam tę wersję, bo jest one zdecydowanie mniej pracochłonna niż przygotowanie uszek! Smacznego! Print Barszcz czerwony .wprm-recipe-rating

SprawdzonaKuchnia.pl
Tarta z ciasta serowego 69

białek, na której po upieczeniu i wystudzeniu pojawia się słodka rosa. Ciasto serowe jest raczej rzadko spotykaną propozycją wykorzystywaną do przygotowania słodkich deserów, podobne ciasto wykorzystałam do zrobienia pasztecików z farszem z kapusty i grzybów. Paszteciki szczególnie polecam na święta zamiast pierogów lub uszek do barszczu. Wracając do naszego dzisiejszego ciasta, jak już wspomniałam dzisiejsze ciasto, jest ciastem niesłodzonym

SprawdzonaKuchnia.pl