pasty - 13297 przepisów (strona:680/887)

Przekąski w wafelku 470

czymś pysznym to doskonała alternatywa dla kanapek. Foremki są gotowe i oczywiście jadalne a można w nich podać wszystko co chcecie jeśli tylko się zmieści. Ja miałam robić zwyczajną pastę do pieczywa, z jajek i groszku, i gdy gotowałam składniki przyszedł mi do głowy pomysł na właśnie takie przekąski. Foremki dostałam jeszcze przed świętami od firmy Vafini - producenta waflowych skorupek

Smaczna Pyza
Rogale maślane z makiem - Wypiekanie na śniadanie 155

makiem, świeżutkie i pachnące. Są słodkawe, można je jeść same albo z dodatkiem masła czy dżemu albo twarożku. Ja takie maślane bułeczki lubię nawet z szynką czy jakąś wytrawną pastą :) Przygotowałam je w ramach akcji Wypiekanie na śniadanie czyli wspólnego pieczenia blogerek, ale nie tylko. Pomysł zarzuciła Małgosia a przepis pochodzi z TEJ strony. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Cezarski dressing do sałatki 339

najsłynniejszej sałatki na świecie , czyli cezarskiej- dressing . Polecam Składniki: 250 ml majonezu 1 ząbek czosnku 2 łyżki cytryny 1 łyżeczka ostrej musztardy 1 łyżeczka sosu Worcestershire 1 łyżeczka pasty z anchowi sól, pieprz do smaku.   Wykonanie: Wszystkie składniki miksujemy do całkowitego połączenia. Doprawiamy do smaku. Gotowe. Smacznego

Smaki Edyty
Jabłka prażone z wanilią 232

500ml - zostanie jeszcze filiżanka "na spróbowanie" :) 2,5 kg jabłek - najlepsze gatunki to: Szare Renety, Antonówki, Papierówki sok z 1/2 cytryny   3 łyżki wody   2 łyżeczki pasty waniliowej - im dłużej słoiki postoją w spiżarni, tym mocniej jabłka przejdą aromatem wanilii 5 łyżek cukru Słoiki wyparzyć w dużym garnku wraz z wieczkami. Dokładnie osuszyć. Wieczka oraz brzegi słoików można

Grunt to przepis!
C - Amelka w kuchni - coś do chleba - FILMIK 130

Szybka propozycja na rybną pastę do kanapek. Amelka pokaże Wam, jak ją przygotować

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Proste śniadanko z twarożkiem Wieluń 168

sernik a średni do różnych różności . Serek nie zawiera żadnych sztucznych dodatków, konserwantów i zagęszczaczy. Ma delikatną kremową konsystencję i śmietankowy smak, idealnie nadaje się do wypieków, farszy czy past. Na śniadanko wykorzystałam najmniejsze opakowanie a pozostałe dwa wykorzystam do wypieków, które oczywiście zaprezentuje na blogu. Serek przygotowałam tak na prosto jak lubię a poza tym po prostu chciałam poczuć

Monia miesza i gotuje
Jarmark Dominikański 2013 – relacja 179

zobaczyć tak naprawdę każdy region świata. To świetny moment, aby zrobić małe kulinarne zapasy, ja m.in. zaopatrzyłam się w przyprawy, na które bardzo długo polowałam. Poznałam smak lutenicy – bałkańskiej pasty, którą zamierzam teraz przygotować w domu. Wraz z A. zjedliśmy przepyszną turecką chałwę, która jest o niebo lepsza od sklepowych odpowiedników.   Taka lista moich zakupów byłaby dość długa

Fabryka pomysłów
Sałatka jajeczna z szynką 284

skomplikowana, o czym nie raz mogliście się już przekonać na moim blogu.  Natomiast w kwestii przedstawionego przepisu to sama nie wiem czy to już sałatka czy to jeszcze pasta, aczkolwiek jest idealna jako drugie śniadanie do pracy lub szkoły, a ostatnio często ją przygotowuję, gdyż mam na nią tzw. na nią fazę. Ps. Czy Wy też ostatnio macie takiego

Fabryka pomysłów
Awokado – właściwości, przepisy 194

Lauraceae). Występuje w klimacie tropikalnym i subtropikalnym Ameryki.   Awokado znajduje zastosowanie w różnych kuchniach świata: wegetariańskie sushi (Japonia/Kalifornia), napoje mleczne z awokado i lodem (vitamina de abacate, Brazylia), pasta z awokado (guacamole, Meksyk) Post Awokado – właściwości, przepisy pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Sałatka z boczniakami 174

Ciekawą smakowo alternatywą do pieczarek, są boczniaki. Tym razem chciałam zaprezentować  z nimi ekspresową pastę kanapkową, w sam raz na sobotnie śniadanie, ale wyszła sałatka, nadal ekspresowa, a nie mniej pyszna :) Składniki: 25 dag boczników, 4 jaja, 2 łyżki majonezu, pęczek szczypiorku,   Boczniaki kroimy w kostkę i przesmażamy na odrobinie oliwy i studzimy. Dodajemy jaja pokrojone w kostkę

Delicious Titbits
Makowiec 659

drożdży suchych 6 łyżek cukru pół łyżeczki soli 1,5 łyżki spirytusu (lub wódki, rumu, likieru migdałowego) ziarenka z 1 laski wanilii lub 1 łyżeczka pasty waniliowej Drożdże suche mieszamy z mąką pszenną (z drożdży świeżych najpierw zrobić rozczyn ). Dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy ciasto, dodając pod koniec rozpuszczony tłuszcz. Z ciasta kształtujemy kulę, przekładamy do większego naczynia, przykrywamy lnianym

Pudełko rozmaitości
Sos beszamelowy 155

Sprawdza się jako dodatek do warzyw np. kalafiora, brokuła itp. ale także do past i cannelloni. Składniki: 2 łyżki masła 2 łyżki mąki pszennej 2 szklanki mleka sól, pieprz, gałka muszkatołowa (najlepiej świeżo starta ale może być też mielona) W rondelku o grubym dnie rozpuszczamy masło na małym ogniu i dodajemy mąkę. Całość energicznie mieszamy aby nie powstały grudki. Pozostawiamy

Pudełko rozmaitości
Pascha waniliowa 293

kostce) 8 żółtek (białka wykorzystałam do zrobienia bezy 20 dag masła, w temperaturze pokojowej 1 szklanka śmietany kremówki 36% ( używając 30% też wychodzi) 250 g cukru pudru pół łyżki pasty z wanilii lub ziarenka z 1 laski wanilii 3/4 szklanki rodzynków ( zamiast rodzynków można użyć np. suszonej żurawiny) pół szklanki posiekanych migdałów W misie miksera ucieramy żółtka z cukrem

Pudełko rozmaitości
Jajka faszerowane śledziem 100

Jajka faszerowane to jajka ugotowane na twardo podane z farszem. Farsz do jajek przygotować można z gotowanych lub pieczonych warzyw, wędlin, owoców morza bądź ryb. Najprostszy

MeCooks

Proponowane wyszukiwania