pasty - 13297 przepisów (strona:611/887)

Faszerowane tuńczykiem śniadaniowe bułeczki z jajkiem 211

się z Wojtkiem, że na śniadanie jemy albo parówki (tak wiem... ale my lubimy), jajecznicę lub jajko na miękko :) Trzeba coś zmienić :) Dziś nadchodzi poranek zmian :) Zapiekane bułeczki faszerowane pasta tuńczykową z jajkiem sadzonym SKŁADNIKI: 4 duże bułki (wysokie) 1 opakowanie tuńczyka w sosie własnym 1 opakowanie białego sera ze szczypiorkiem 0,5 cebuli 4 jajka sól, pieprz, papryka Odcedzić

MarciochaKucharzy
Nori Wrapy z hummusem 151

Zaszalałam - Zrolowałam:P Wrap z liści nori z humusem SKŁADNIKI: 4 liście nori hummus- pasta z cieciorki pierś z kurczaka paluszki z surimi roszpunka czerwona papryka papryka chili szczypiorek czosnek sól, pieprz, kurkuma Pierś z kurczaka posiekać na kawałki gysosowe i podsmażyć w przyprawach na grillu lub patelni.  Surimi i paprykę pokroić w paseczki, natomiast papryczkę chili, szczypiorek

MarciochaKucharzy
Ciecierzyca z chorizo w sosie pomidorowym 174

Moje ulubione warzywo strączkowe z aromatyczną hiszpańską kiełbasą chorizo  SKŁADNIKI: 100 g ciecierzycy 1 cukinia 1 cebula kolorowe papryki 4-6 pomidorów 2-3 ząbki czosnku sól, pieprz, pasta paprykowa, tymianek, lubczyk, zioła prowansalskie, oliwa kuskus   Ciecierzyce moczyć w zimnej wodzie przez kilka godzin i następnie gotować przez 45 minut  w lekko osolonej wodzie, aż ciecierzyca będzie

MarciochaKucharzy
Paprykarz z tuńczyka 185

Paprykarz z tuńczyka to pomysł na świetną, niedrogą i bardzo smaczną pastę na kanapki. O wiele smaczniejszy niż kupne paprykarze. Jego przygotowanie jest na prawdę proste i szybkie. Spokojnie możecie wykorzystać, np. resztę ugotowanego ryżu z obiadu.   Składniki: 3/4 szklanki surowego ryżu, np. basmati 2 puszki tuńczyka (może być w zalewie własnej jak i w oleju) 1 mały słoiczek

Ugotować
Brownie z fasoli adzuki 195

łyżki cukru pudru garść podprażonych i posiekanych orzechów ziemnych Przygotowanie: Fasolę namocz przez noc, ugotuj do miękkości i odsącz. Odstaw do wystygnięcia, a następnie zmiksuj blenderem na pastę . Siemię zalej wrzątkiem, dokładnie wymieszaj i odstaw na 5 minut . Następnie dodaj do fasoli wraz z resztą składników. Wszystko dokładnie wymieszaj. Możesz wspomóc się blenderem.  Gotową masę wyłóż na blaszkę wyłożoną

Food Square
Kotlety jagnięce z kością z pesto z jarmużu i pistacji 167

oleju rzepakowym 2-3 minuty, następnie umieszczamy go w kielichu blendera. Dodajemy pistacje, starty parmezan, 2-3 łyżki oleju lnianego, doprawiamy solą i pieprzem. Całość miksujemy na pastę- jeśli jest za gęsta warto dolać oleju lnianego lub wody. Konsystencja pesto nie może być płynna. Upieczone mięso podajemy z pesto, tłuczonymi ziemniakami i prostą sałatką

Mango Papaja
Pasta z pieczonego bakłażana i oliwek z marchewkowym spaghetti 180

Dzisiaj przepis na pyszną pastę z pieczonego bakłażana, który idealnie smakuje z dodatkiem oliwek i gęstego jogurtu greckiego. Po raz pierwszy robiłam spaghetti z warzyw tzw julienne, kupiłam sobie do tego celu specjalną temperówkę/obieraczkę, za którą zapłaciłam razem z przesyłką zaledwie 10 złoty więc warto sobie taką zakupić, ale jeśli nie macie takiej obieraczki, można to zrobić również

zdrowa vege kuchnia
Arugula pesto 300

olive oil in small portions, until you get the desired consistency of pesto. 4. Try prepared pesto, season with salt and pepper eventually. Perfect addition to sandwiches, salads or pasta :) Enjoy your meal

W kuchni Katie
Makowa Panienka czyli makowiec z cytrynowym kremem 554

krem cytrynowy: 2 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru 375 ml mleka pasteryzowanego! 200 ml soku z cytryny 200 g cukru cukier waniliowy lub otarta laska wanilii lub pół łyżeczki pasty waniliowej 4 żółtka 200 g bardzo miękkiego masła Dodatkowo: cukier puder Zimne mleko (musi być pasteryzowane bo inaczej się zwarzy…) wymieszać z sokiem z cytryny. Odlać

UgotujmyTo.pl
Tapenada z czarnych oliwek 148

Tapenada, czyli pasta z czarnych oliwek to hiszpański dodatek do pieczywa. Choć nie wygląda zbyt smacznie, to uwierzcie mi - jest warta wypróbowania. Doskonała jako przekąska w ciągu dnia, podana na grzankach świetnie zastąpi lunch. Potrzebne nam: - 30 czarnych oliwek - ząbek czosnku - 1-2 łyżeczki soki z limonki - papryczka chili marynowana - sól, pieprz - chili w proszku - 1 łyżka oleju rzepakowego

W poszukiwaniu inspiracji
Tortille z pikantnym kurczakiem i chrupiącymi warzywami 358

marynatę do kurczaka: 1 łyżka miodu 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka soku z cytryny skórka otarta z połowy cytryny 1 ząbek czosnku - przeciśnięty przez praskę łyżeczka pasty z ostrej papryki (można zamiast tego użyć posiekanej chilli)   Przygotowanie: Składniki marynaty wymieszać w misce, włożyć do niej pokrojonego w długie paski kurczaka. Marynować minimum 15 minut. W tym czasie

Kulinarne Inspiracje
Ciecierzyca na słodko 176

jedno z najbardziej zapomnianych warzywa, które jest bardzo dobrym źródłem białka. Ci co ciągle o niej pamiętają zazwyczaj wykorzystują ją do sałatki bądź Falafel. Obecnie coraz popularniejsza staje się pasta Hummus, która jak wiadomo wykonana jest z ciecierzycy. Jednak rzadko kto pomyśli aby ten wspaniały produkt wykorzystać jako "słodkie śniadanko". Dlatego postanowiłem przygotować to proste danie! -> ½ puszki ciecierzycy

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Hummus pomidorowy 173

Jeżeli znacie i próbowaliście hummusu w wersji podstawowej, to ta jeszcze bardziej Wam zasmakuje. Kremowa i delikatna pasta z dodatkiem suszonych pomidorów, u mnie idealnie sprawdziła się jako smarowidło do kanapki. Nie mogłam jej się oprzeć także w połączeniu z krakersami. Hummus możemy podawać również z innymi dodatkami, takimi jak – pitą, macą

Pink Envelope
Thot man pla – TAJSKIE KOTLECIKI RYBNE 285

się również jako „wkładka” do burgera! Polecam! SKŁADNIKI: ( 6-8 szt ) * filet z białej ryby np. dorsz – 300 g * groszek zielony – ok. 100 g ** * czerwona pasta curry – 1 łyżka * sos rybny – 1 łyżeczka * jajko – 1 szt * mąka kukurydziana – 2 łyżki * liście kafiru – 4 szt ** * cukier – 1 łyżka * bułka tarta

Ostra na Słodko
Thot man pla – TAJSKIE KOTLECIKI RYBNE 224

się również jako „wkładka” do burgera! Polecam! SKŁADNIKI: ( 6-8 szt ) * filet z białej ryby np. dorsz – 300 g * groszek zielony – ok. 100 g ** * czerwona pasta curry – 1 łyżka * sos rybny – 1 łyżeczka * jajko – 1 szt * mąka kukurydziana – 2 łyżki * liście kafiru – 4 szt ** * cukier – 1 łyżka * bułka tarta

Ostra na Słodko