pasty - 13297 przepisów (strona:556/887)

Sandwicze z cheddarem, szparagami, guacamole i ostrym sosem mango 165

patelni grillowej smażymy do miękkości (około 8 minut). Awocado obieramy, rozgniatamy widelcem i zalewamy sokiem z limonki i tabasco. Pomidora i czerwoną cebulę kroimy w kosteczkę i dodajemy do pasty z awocado. Doprawiamy do smaku sporą szczyptą soli oraz posiekaną pietruszką lub kolendrą. Kromki chleba opiekamu w grillu elektrycznym. Na każdą z trzech kromek kładziemy po plasterku sera i grillowane

Mienta blog
Pasta z fasoli i karmelizowanej cebuli 162

Kanapki z serem i wędliną są i szybkie i smaczne, wiadomo, ale czy można jeść w kółko to samo?! ;) Dlatego też dla urozmaicenia podsuwam Wam pomysł na bardzo smaczną pastę z białej fasoli z dodatkiem słodkiej, karmelizowanej cebuli podlanej odrobiną półsłodkiego wina dla podkręcenia smaku i szczyptą majeranku, którego nie może zabraknąć przy potrawach z fasoli- nie tylko ułatwia trawienie

Kraina Miodem Płynąca
Babka czekoladowa o smaku miętowym 197

miętowym przyjęła się. Była tak delikatna w smaku, że moje rebiata prawie go nie odczuła. Pewnie ja też wolałam nie przesadzić z miętą. To ma być ciasto, a nie pasta do zębów…ha, ha… Babka czekoladowa jest bardzo wilgotna i puszysta. Zawsze piekę babkę na maśle. Dodaję gorzką czekoladę o wysokiej zawartości kakao. Lubię kiedy babka czekoladowa jest

codojedzenia
Młoda kapusta z koperkiem 210

dolewamy wodę i sól. 3. Gotujemy do miękkości pod przykryciem - około 20-30 minut 4. Miękkie masło ucieramy na talerzyku z mąką. Kiedy kapusta jest miękka dodajemy do niej pastę ( masło się rozpuści a mąka zagęści kapustę bez grudek ) i zagotowujemy całość. 5. Koperek siekamy, dodajemy do kapusty, wyłączamy gaz i przykrywamy na kilka minut aby smaki się przeniknęły

kawawszklance
Okoń morski – labraks – z młodym szpinakiem i wytrawnym maślanym sosem 231

szpinak zmięknie i straci na objętości. SOS MAŚLANY Szalotkę bardzo drobno siekamy. Tak samo postępujemy ze szczypiorem, pietruszką i kaparami. Czosnek przeciskamy przez praskę lub siekamy i rozcieramy na pastę. W rondelku rozpuszczamy 2 części masła i smażymy do zrumienienia i zbrązowienia, około 5-6 minut. Dodajemy drobniutko posiekaną szalotkę i smażymy ją tylko do czasu aż się zeszkli

Karo in the Kitchen
Batoniki z amarantusa – bez pieczenia 261

pieczenia Powoli mam już dość słodkiego. Strasznie dużo przez całe moje życie przewijało się smaków słodkich i z upływem lat coraz większa nachodzi mnie ochota na sięgnięcie po wytrawne pasty, przekąski i śniadania, ale te batoniki z amarantusa musiałem/bardzo chciałem zrobić. Niesamowicie proste i pyszne. Poza tym amarantus z paczki od Dobrej Kalorii zmarnować się nie może Amarantusa samego

Blendman
Pietruszkowy mintaj 196

oliwek pieprz, sól szczypta chili olej do smażenia buraczki kulki dynia marynowana Pietruszkę drobno siekamy, ząbek czosnku przeciskamy przez praskę, wszystko mieszamy z oliwą z oliwek. Filety nacieramy pastą pietruszkową (grubo) i wkładamy do lodówki na 30 minut. Doprawiamy chili, solą i pieprzem. Jajka roztrzepujemy, moczymy filety, a następnie panierujemy je w mące – czynność powtarzamy jeszcze raz. Smażymy na złoto

Gotowanie i blogowanie
Red Velvet Muffins 165

ręcznie robione :) Składniki: 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka soli 1/2 szklanki cukru 1 i 1/2 szklanki oleju 2 duże jajka 1/2 łyżeczki czerwonego barwnika w żelu (paście) np Wilton 1 łyżeczka aromatu waniliowego 1 szklanka jogurtu naturalnego 1 i 1/2 łyżeczki sody 2 łyżeczki octu Mąkę przesiać, dodać sodę i wymieszać. Jajka, cukier, olej i barwnik zmiksować

Chocolate Muffin Blog
MENU NA KOMUNIĘ, URODZINY, PRZYJĘCIE DOMOWE 1156

zimno i  gorąco:  Naleśniki z marynowanym w rozmarynie kurczakiem, gorgonzolą i borówkami  TU Ser camembert faszerowany śliwkami    TU Roladki z bakłażana nadziewane pastą z pestek dyni i słonecznika  TU kulki drobiowe  TU Poza tym:   pieczywo, korniszonki, oliwki, półmisek wędlin, kapary, ciasto, tort

pieprzny smaczek
Spaghetti alla Bolognese 362

Kuchnia włoska zdecydowanie podbiła nasze stoły i kubki smakowe. Nie ma się co dziwić. Potrawy z krajów śródziemnomorskich są nie tylko smaczne, ale również należą do

Jacob Tastes
Roladki drobiowe ze szparagami 300

Białe szparagi idealnie sprawdzają się jako nadzienie do roladek Składniki 1 filet z kurczaka 1/2 pęczka białych szaragów 1/2 zielonej papryki pasta oliwkowa listki bazylii do panierowania: 1 jajko bułka … Czytaj dalej Roladki drobiowe ze szparagami

czarrna od kuchni
Ryżowa sałatka z papryką i filetami ze śledzia 183

Zapraszam Was na pyszną i szybką sałatkę ryżową z papryką i filetami śledzia. Uwielbiam ryby, dlatego często goszczą na moim stole same lub w postaci sałatek, past itp. Ryby, to cenne źródło wielu witamin i minerałów, które potrzebne są do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu. Przyznam Wam szczerze, że mogłabym je jeść codziennie.  Dlatego tak bardzo ucieszyła mnie współpraca

Słodkie okruszki
Grillowany łosoś w stylu tex-mex | Salsa z czarnej fasoli i awocado 161

Szparagi z dodatkiem pimentonu fajnie komponują się z resztą, więc bardzo polecam ten dodatek :) 3 porcje: 400 g filetu z łososia marynata: łyżka oliwy łyżka soku z limonki łyżka pasty z suszonych pomidorów ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę salsa: puszka czarnej fasoli (400g) mała puszka kukurydzy bez cukru dojrzałe avocado 2 dojrzałe pomidory malinowe sok z połowy limonki łyżeczka zielonego

Mienta blog
Chrupkie dyniowe kromeczki z ziołowym serkiem i dodatkami 177

Chrupkie dyniowe kromeczki z ziołowym serkiem i dodatkami, to idealna propozycja na proste i zdrowe śniadanie. Uwielbiam połączenie chrupkiego pieczywa z domowymi pastami i warzywami. A Wy? Jeśli też lubicie takie smaki polecam Wam pieczywo chrupkie na naturalnym zakwasie DYNIA+SER od Piekarni Galicyjckiej. Gdy po raz pierwszy spróbowałam tego pieczywa byłam zaskoczona, że smak sera i dyni może

Słodkie okruszki