pasty - 13297 przepisów (strona:393/887)

Smalec z fasoli 199

kanapki wpadł mi w oko przepis na wegański smalec z fasoli. Już sama nazwa intryguje: jak to smalec z fasoli? Kierowana ciekawością wypróbowałam go i jestem bardzo pozytywnie zaskoczona, pasta naprawdę smakuje jak smalczyk, głównie dzięki podsmażonej cebulce, jabłku i majerankowi. Zasmakowała również mojemu mężowi, który jest większym mięsożercą niż ja. Także jeśli jeszcze nie jedliście smalcu z fasoli

Simply Food
Bezglutenowe pierogi z jagodami 123

obowiązkowo do zrobienia latem :) Delikatne i pyszne. Ciasto jest elastyczne, sprężyste. Ciasto jest łatwe do wyrobienia i jędrne po ugotowaniu. Do pierogów używam zawsze niezawodna mieszankę Nutrifree Mix per pasta fresca - bez wątpienia to najlepsza maka do wszelkiego rodzaju pierogów, klusek, makaronów i naleśników. Pierogi z jagodami wyszły przepyszne - koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: 300 g mixu do makaronów i pierogów Nutri

Kuchnia bezglutenowa
Wieniec drożdżowy z pomidorowym pesto 198

rustykalny i pyszny wieniec drożdżowy... zobaczcie sami! :) Wspominałam wcześniej, iż do zrobienia pesto (przepis tutaj: klik ) będzie Wam potrzebny ketchup bardzo dobrej jakości - jest to warunek konieczny, aby Wasza pasta była wyśmienita. Ze swojej strony polecam bardzo ketchupy firmy Ogródek Dziadunia ( klik ), od których "uzależniła się" cała nasza rodzina. Właściwie od czasu gdy posmakowaliśmy je po raz pierwszy, w naszym

Garniec Magalie
Pasta jajeczna Thermomix 175

Pasta jajeczna - wykonanie thermomix Składniki :  30-40 dkg cebuli przekrojonej na pół  6 jajek ugotowanych na twardo  2 łyżki majonezu  1-2 łyżka świeżego koperku (opcjonalnie)  1 szczypta pieprzu  1 łyżeczka soli ziołowej  2 łyżeczki łagodnej musztardy  Wykonanie :  Do naczynia miksującego włożyć cebulę przekrojoną na pół , rozdrobnić 3 sekundy , obrót

Aromatyczne Podróże
Pasta kanapkowa z cukinii 193

Cukinia w tym roku bardzo ładnie obrodziła więc postanowiłam z nią poeksperymentować padło na pastę kanapkową która równie dobrze może być vege bigosem, gdyż smakuje niemalże identycznie. Na podkręconą bigosową wersję przyjdzie jeszcze pora, ale jeżeli szukasz innych inspiracji z wykorzystaniem cukinii zapraszam do pozostałych przepisów: Zapiekanka serowa z cukinii Sałatka z cukinii z marchewką Ananasy z cukinii Cukinia

Pychotkaaa
Pasta jajeczna z żółtym serem 187

Myślę, że po przygotowaniu tej pasty już nigdy nie skuszę się na sklepowy gotowiec. Jest naprawdę smaczna i co ważne dobrze doprawiona. Polecam na śniadanie, na świeżym pieczywie smakuje najlepiej:). 6 jajek L 1/2 pęczka szczypiorku 3 łyżki majonezu 2 łyżeczki ostrej musztardy 2 łyżeczki chrzanu 50g sera typu cheddar sól, pieprz 1. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, wraz

Szefowa kuchni
SZYBKA PASTA Z ZIELONEGO GROSZKU I SUSZONYCH POMIDORÓW 150

Szybka i pyszna pasta z zielonego groszku i suszonych pomidorów. Składniki: 3 szklanki mrożonego groszku (lub puszka groszku) 4 suszone pomidory  mały jogurt naturlany  pieprz szczypta papryczki chili   sok z połowy cytryny  Przygotowanie: Groszek ugotuj w osolonej wodzie, następnie na sitku przelej go zimną wodą. Groszek przełóż do miski, dodaj jogurt, suszone pomidory

Kukuleczki
KONOPIE SIEWNE - pasta kanapkowa oraz makaron 278

pestek dyni ♥ odrobina soli *filiżanka =250g Wykonanie: Nasiona konopi zmieliłam w młynku. Fasolę rozgniotłam widelcem, dodałam do niej drobno posiekany czosnek, pestki dyni, konpie i sól. Wymieszałam i gotową pastą posmarowałam pieczywo. Składniki: ♥ filiżanka nasion konopi ♥ filiżanka groszku (ugotowanego) ♥ 3-4 łyżki natki pietruszki ♥ 2 ząbki czosnku ♥ 1/3 filiżanki oleju ( w wersji mniej tłustej można użyć wody) ♥ odrobina soli ♥ makaron

Kasia Sarna
WEGAŃSKI SMALEC na oleju kokosowym 237

Zauważyłam, że ostatnio coraz więcej osób zajada się "smalcem" na bazie fasoli. Ja również bardzo lubię jego smak, jednak jest to dla mnie typowa pasta kanapkowa, zdecydowanie za mało tłusta, aby nazywać ją smalcem. Poniżej pomysł na coś bardziej kalorycznego ;) Składniki: ♥ 350ml oleju kokosowego bezsmakowego ! ♥ 250g pieczarek ♥ 100g granulatu sojowego (myślę, że drobno pokruszone kotlety sojowe też dadzą radę) ♥ duża

Kasia Sarna
PASTA Z GROSZKU 268

Łatwa i szybka w wykonaniu pasta z zielonego groszku - idealna do kanapek, naleśników, makaronów. Czytaj więcej

Kasia Sarna
PASTA KANAPKOWA Z AWOKADO I SZPINAKU 245

Wśród wszystkich past kanapkowych te z awokado goszczą u mnie najczęściej. Tym razem awokado w towarzystwie zieleniny. Czytaj więcej

Kasia Sarna
PASTA KANAPKOWA Z CIECIERZYCY I SŁONECZNIKA 269

Ciecierzyca często stanowi bazę past kanapkowych, które robię. Zarówno tych na słono jak i na słodko. Dziś prezentuję wersję urozmaiconą o prażone ziarna słonecznika, koperek oraz musztardę. Czytaj więcej

Kasia Sarna
PASTA (a la pesto) Z NATKI MARCHEWKI 322

teraz też będę jadł!" Mam nadzieję, że Pan słowa dotrzyma i nie będzie już wyrzucać jedzenia do śmieci, tylko znajdzie dla natki zastosowanie w kuchni :) Ja zrobiłam pastę, inspirując się przepisem na pesto. Czytaj więcej

Kasia Sarna
Pasta kanapkowa z quinoy i białej fasoli 167

szafki i do lodówki, pozornie pusto, ale nie tak całkiem ;) Znalazłam kilka skarbów - puszkę białej fasoli, pół słoiczka chrzanu, niedawno zakupiony olej konopny i niezastąpioną quinoę. Co oznaczało triumf, pasta będzie i to nie byle jaka. Kocham takie „coś z niczego” :) Składniki: 1 szklanka ugotowanej białej quinoy 1 puszka białej fasoli 3 - 4 łyżki chrzanu 1 łyżka oleju konopnego świeżo

Quinoa Raz!