pasta - 17303 przepisów (strona:942/1154)

Dip z bakłażanu, soku z granatów i tahini 169

Parę lat temu przez kilka miesięcy szalałam na punkcie kuchni tureckiej. Dip z bakłażanu, soku z granatów i tahini to przepis prosto z tejże kuchni. Zdjęcie

Magiczny Garnek
Surf and turf czyli świnka i krewetki 232

Surf and turf, czyli mięso i owoce morza. Mięso – najczęściej wołowe, a owoce morza – to już różnie. My postawiliśmy na polską świnię. A dokładniej

slodkokwasnapl
PASZTET Z KASZY JAGLANEJ CIECIERZYCY I CUKINII 579

Do pasztetów warzywnych można dodawać przeróżne składniki. Ograniczają nas tylko smaki i upodobania. Są wspaniałą alternatywą dla wegetarian. Połączenie smaków jest naprawdę rewelacyjne. Połączyłam w dzisiejszym

potrawyregionalne
Pulpety w sosie warzywnym 173

Pyszne pulpeciki z warzywnym sosem. Sos, a może raczej krem na bazie cukinii, pomidorów i papryki. Gorąco polecam. Składniki na pulpety: 500 g mielonego mięsa z

IMPRESJA SMAKU
Sałatka z tuńczyka z ananasem i quinoą 234

Super prosta, super szybka sałatka... Dobra na kolację, jako drugie śniadanie lub dla niespodziewanych gości. Chyba już łatwiej się nie da .... Składniki: 2 puszki tuńczyka w

IMPRESJA SMAKU
Majonez z płatków jaglanych 196

Majonez z płatków jaglanych Co prawda nie jest to klasyczny majonez, który wielu z Was zna z domu czy sklepów, w którym mamy masę oleju i

Blendman
Pesto z natki pietruszki, marchewki i botwinki 222

Do wykonania tego znakomitego pesto będzie potrzebna natka marchewki. Natkę marchewki przeważnie wyrzucamy, ja też do niedawna wyrzucałam ale ma ona w sobie za dużo dobrych

Moje Małe Czarowanie
Sos orzechowy 176

Sos orzechowy Sos orzechowy poznałem dzięki mamie. Kilka lat wstecz przywiozła z Holandii sos, który był w proszku (do rozrobienia z wodą). Okazało się, że to

Blendman
„Anielskie włosy” z marynowanymi karczochami – elegancki obiad w 10 minut 228

Włoska kuchnia gości u nas bardzo, bardzo często. Z kilku powodów. Dwa głównie z nich to smak potraw i czas ich przygotowania. Kilka podstawowych składników, szybka

Karo in the Kitchen
Spaghetti z trzema serami 193

To nie jest lekka pozycja domowego menu ale nie można non stop jeść tylko i wyłącznie ultrazdrowo, prawda? Danie zawiera dużo tłuszczu i jest dosyć ciężkie

Karo in the Kitchen
Bezglutenowe, błonnikowe krakersy z quinoą i guacamole 187

Dawno tu nie było żadnej przekąski, którą można by było przygotować na przyjęcie, albo przegryźć w razie niewielkiego głodu ;) No to jest - krakersy z błonnikiem w

Quinoa Raz!
Spaghetti z mulami w białym winie i pomidorach 220

Przynajmniej raz w miesiącu muszę ten makaron zjeść:) Przypominają mi się lato, wakacje, morze... Spaghetti z mulami w białym winie i pomidorach SKŁADNIKI: 0,5kg makaronu

MarciochaKucharzy
Tortellini alla Italiana – sałatka na świeżych pomidorach 236

Nie raz i nie dwa pisałam, że włoską kuchnię kocham za jej szybkość. Szczególnie teraz, kiedy na co dzień mamy multum zajęć a lubimy dobrze zjeść

Karo in the Kitchen
PASTA KANAPKOWA Z BURAKÓW 290

Składniki: ♥ duży burak ♥ 1/2 filiżanki sezamu ♥ 2 łyżki oleju sezamowego ♥ 2 łyżki soku z cytryny ♥ sól, pieprz Wykonanie: Buraka gotujemy i ubijamy tłuczkiem na puree. Sezam

Kasia Sarna