Sos szczypiorkowy wyszedł mi obłędnie. Wcześniej nie miałam okazji przygotować tak super szczypiorkowego sosu. Gdy spróbowałam aż zapiszczałam z radości 🙂 Wyszedł nieziemsko! Sos ten przygotowałam na
Magiczny GarnekDo tej pory piekłam tylko muffinki na słodko. Dla odmiany tym razem postanowiłam upiec słone. Słone muffiny z buraczkiem ćwikłowym i białym serem Przeglądałam różne przepisy
mecooksNie wiem jak Wy ale ja tarty robię dość często. Do moich ulubionych należy ta z czekoladą, malinowym sosem i bitą śmietaną. Pycha… Tarta pomidorowa
mecooksMimo,że zima się jeszcze nie skończyła ja mam coś niezwykle wiosennego. Bardzo kolorowy a jakże smaczny twarożek na zimowe śniadanie. Pocieszam się, bo za kilka
Kolorowa kuchnia ElkiWitajcie Kochani, zapraszam na przepyszne masło z dodatkiem oliwek. Podajemy je na imprezach, bierzemy na piknik, smarujemy na kanapki. Prosty przepis i pyszny :-) Składniki: Miękkie masło
dolcevitainmykitchenDzisiaj chciałabym podzielić się z Wami przepisem na Piirakkę czyli pierogi z Karelii. Są przepyszne i bardzo pożywne. Naturalnie te domowe sa jeszcze smaczniejsze. Przepisów na
dolcevitainmykitchenPaprykarz z puszki chyba zna każdy z nas. Ja pamiętam jego smak tylko z dzieciństwa,bo od tamtej pory,choć minęło wiele wiele lat ani razu
Kolorowa kuchnia ElkiJak zdarzy się takk że kostka sera w lodówce zaczyna pachnieć kwasem to jest to znak że czas na domowy serek topiony. Jeśli macie dobry ser
Moje Małe CzarowanieSos koperkowy przygotowałam do pulpetów z mięsa mielonego. To była odmiana od sosu pomidorowego i sosu serowego. Do sosu dodałam odrobinę cukru, co sprawiło, że sos
Magiczny GarnekKrem z daktyli to krem który wyjada się wprost ze słoiczka a idealnie też smakuje na naleśnikach, placuszkach czy kanapce. Robi się go bardzo szybko, szybko
Moje Małe CzarowanieNie wiem czy istnieją ludzie, którzy nie lubią czerwonego barszczu, ale jeśli są, to są to bardzo smutni ludzie. Czerwony barszcz jest absolutnie doskonały. Czysty
Gotuj z Blue RavenGuacamole Guacamole to tradycyjny sos meksykański podawany do tortilli , burrito , nachos w zasadzie do wszystkiego , tak jak u nas ketchup " class="wp-smiley" style="height: 1em
Ogrodnik w podróży1 awokado, 7 jajek ugotowanych na twardo, 3 łyżki kaparów, 2 łyżki soku z cytryny, 1 łyżka majonezu, sól Jajka obrać ze skorupek, pokroić w kostkę
królestwo garówSpaghetti bolognese to danie, które przygotowuję bardzo często. Zazwyczaj w ten sam sposób (choć czasem modyfikuję składniki, jeśli czegoś nie mam lub coś innego mi zbywa
Kolorowy PrzepisownikSpaghetti bolognese to danie, które przygotowuję bardzo często. Zazwyczaj w ten sam sposób (choć czasem modyfikuję składniki, jeśli czegoś nie mam lub coś innego mi zbywa
Kolorowy Przepisownik