Kanapka z wędzonym pstrągiem i masłem chrzanowym , udekorowana świeżym koperkiem. Masło chrzanowe to zmiksowane do białości masło z koglem-moglem na miodzie (u mnie syrop z
Moja DelicjaNie jest to zupa paprykowa w klasycznym rozumieniu. Taką już kiedyś prezentowałam. Piekłam paprykę i robiłam z niej pyszny krem. Ta zupa to aromatyczna, solidna, rozgrzewająca
PichceniomaniaDziś na stole risotto, jedno z najbardziej popularnych włoskich dań robionych na bazie włoskiego ryżu Arborio, Carnaroli, czy Originario. Podobno przywędrowało do Włoch z Chin, wraz
Pause Gotowanie!Pod te nikłe promyki słońca :) Przemycanie twarogu na kanapki bez użycia cukierniczki <3 Szybki i smaczny pomysł, gdy najdzie ochota na słodkie , lecz nie aż
CynamonemPoOczachCarbonara to jeden z moich ulubionych makaronów, jednak nie zawsze musimy przygotować go w takiej samej formie. Warto eksperymentować i wzbogacać danie nowymi składnikami. Tym razem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Fantastyczne danie, po raz kolejny zrecenzowane przez domowników na 6 z plusem. Cieszy mnie to ogromnie, nie powiem! :) A rekomendacja córki - niejadka jest zaszczytem, kiedy jest
MamaOskarkaZima jest piękna. Ale tylko zza okna. Niestety panuje taki mróz, że nie chce się wychodzić z domu. Co jednak zrobić
Vegan TasteBruschetta, na którą przepisem chcę się z Wami podzielić jest chrupiąca, smaczna i szybka bruschetta Wróciłam niedawno z pracy i zupełnie nie w głowie mi było
mecooksSKŁADNIKI: 1kg Pomidorów 1/4 łyżki soli 1 łyżka cukru WYKONANIE: 1. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, pokroić na ćwiartki (można usunąć pestki ale ja tego
Dziś Ja gotujeskładniki: 1 dojrzałe awokado 1-2 łyżki soku z cytryny 1 ząbek czosnku sól, pieprz opcjonalnie: 1 łyżka oliwy z oliwek lub oleju lnianego wykonanie: Awokado
Domowy Smak JedzeniaJedzenie bezglutenowe staje się coraz bardziej popularne. Niekoniecznie dlatego, iż nastała na nie “moda”, ale dlatego, iż jest łagodniejsze dla naszego żołądka. Bezglutenowe muffinki
mecooksKurczaka zjadamy jako kotlety, sos, placki, pieczonego czy duszonego :) A może spróbować jego wersji z sosem sojowym i makaronem? Bardzo lubię to połączenie, ponieważ robi
ChilliJemyNa co komu sklepowa Nutella czy inne czekolado podobne kremy z niepotrzebnymi dodatkami w składzie, jak można zrobić domową o wiele zdrowszą. 😏 Kto jeszcze nie jadł
Zdrowie i pysznie na talerzuDip jogurtowo-migdałowy to propozycja zastąpienia tradycyjnego dipu czosnkowego aromatycznym smakiem migdałów. Dip jogurtowo-migdałowy będzie pasował do dań podawanych na ciepło jak i na zimno
Magiczny GarnekDziś u mnie sos słodko-kwaśny, taki domowy, ze składników takich jakich lubię. Uważam, że najlepsze potrawy, sosy i inne powstają własnoręcznie w kuchni. Są zdecydowanie
Zasmakuj Kuchni