pasta - 17303 przepisów (strona:423/1154)

Papryka faszerowana mięsem 145

różnych sałatek. Możemy przyrządzić z niej również zupy, podawać w postaci duszonych potrawek (znakomite leczo i peperonata), dusić razem z mięsem, faszerować czy też wykorzystywać do przygotowania różnego rodzaju past. krem z papryki z chorizo gulasz wieprzowy paprykowy makaron z papryką, czyli szybki obiad leczo empanada gallega, hiszpański kulebiak jajecznica po węgiersku salsa chili na zimę pasta z czerwonej papryki

Kulinarne przygody Gatity
Paprykowy filet z kurczaka 128

Lubicie paprykę? Bo ja bardzo! Zapraszam więc na paprykowego fileta z kurczaka. Składniki: 1 pojedynczy filet z kurczaka 1 świeża, czerwona papryka 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 łyżka pasty ajvar olej do smażenia Przygotowanie: mięso umyj i pokrój na drobne kawałki paprykę pokrój w paski cebulę posiekaj w kostkę czosnek obierz i przeciśnij przez praskę na rozgrzaną patelnię(...)podsmaż go na rumiano następnie dodaj na patelnię cebulę, delikatnie ją obsmaż, dodaj czosnek zalej połową szklanki wody i chwilę duś wszystko razem na samym końcu dodaj paprykę oraz pastę ajvar i duś po przykrycie ok 10 minut Moje inne pomysły na filet z kurczaka znajdziesz tutaj , tutaj i tutaj Smacznego! Franek w roli kontrolera jakości

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Pulpety wołowe w sosie paprykowym 126

zielem i gotuj pulpety ok 30 minut, a następnie podsmaż je na patelni, z wody, która została po gotowaniu mięsa zrób sos: dodaj soli i pieprzu, 2 łyżki pasty ajvar, wymieszaj, a następnie zagęść mąką wersja krótsza: kulki z mięsa smaż na rumiano na patelni, w garnku zagotuj wodę, dodaj liść i zielę, 2 łyżki pasty ajvar, wymieszaj, zagęść mąką

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Babeczki bananowe z masłem orzechowym 190

Babeczki bananowe Te muffinki bananowe są naprawdę pyszne - wilgotne, pachnące i nie za bardzo słodkie. Swój niepowtarzalny smak zawdzięczają dodatkowi masła orzechowego. Cudownie smakują z dodatkiem

Korniszonki
Egzotyczna zupa krem z marchewki na ostro 141

porcji)  1 kg marchewki 1 cebula 1-2 ząbki czosnku 1-2 łyżki masła 1 litr bulionu warzywnego/drobiowego 1 puszka (400 ml) mleczka kokosowego 1 łyżeczka czerwonej pasty curry sos Sriarcha (wg smaku) sos sojowy (zamiast soli; może być sos rybny jeśli lubicie) Dodatkowo: świeża kolendra sok z limonki Opcjonalnie: sezam i drobno zmielone płatki chili do posypania(...)oraz dodać odrobinę sosu sojowego. Całość gotować do momentu - aż marchewka będzie całkowicie miękka. Zupę zblendować na jednolity krem i stopniowo połączyć z mleczkiem kokosowym oraz na końcu z pastą curry i sosem Sriracha. (Jeśli jest za gęsta - dolejcie odrobinę bulionu lub wody.) Gotową zupę opcjonalnie doprawić i delikatnie podgrzać. (Zupy nie zagotowywać, ponieważ mleko kokosowe straci swój niepowtarzalny aromat

Di gotuje
Zupa w stylu ramen – historia z dreszczykiem 103

podgrzybki) Jajka – ilość wg uznania i potrzeb 4 przegrzebki (samo mięso oczywiście) ok. ½ kg wołowiny – użyłam pieczeniowego Solidna garść poszatkowanej kapusty pekińskiej 20 dag wędzonego boczku 2-3 łyżki pasty miso 1 cebula Masło klarowane Kawałek pokrojonego na drobniutkie krążki pora Cebulka dymka Odrobina przyprawy do steków 2 łyżeczki masła Przygotowanie: Składniki „na bulion” oczyściłam, warzywa obrałam i w dużym(...)małym ogniu podsmażyłam pokrojony boczek tak, aby „puścił” trochę tłuszczu. Następnie dodałam pokrojone paseczki wołowiny, cebulkę, grzyby, kapustę pekińską, pora i lekko przesmażyłam. Dolałam bulion. Delikatnie zagotowałam. Dodałam pastę miso i całość gotowałam na małym przez ok. 45 minut – tak, aby kapusta pekińska zmiękła, ale się nie rozpadła. W międzyczasie z pozostałej wołowiny wykroiłam 4 cienkie plastry

Kate's Kitchen
Kiszone rydze 269

Kiszone rydze Kiszone rydze to prawdziwy przysmak polskiej kuchni. Choć dziś nieco zapomniany, na szczęście znów wraca do łask smakoszy. Do kiszenia trzeba wybrać rydze zdrowe

Korniszonki
Pieczone ravioli z czekoladą / Baked chocolate ravioli 184

refrigerate for two hours. Unwrap the dough and divide into four equal portions. Dust the work surface with flour and flatten each portion into a long rectangle shape. Using pasta roller run a piece of dough through until thin enough (like pasta). Repeat the process with the remaining portions of dough and arrange on floured surface. You can use just

karmelowy
KOKTAJL ANANAS, JABŁKO, JOGURT + RABARBAR lub ŻURAWINA 191

Składniki na 2 szklanki koktajlu : 1/2 świeżego ananasa 1 jabłko 300 ml jogurtu naturalnego łodyga rabarbaru lub łyżka kwaśnej pasty owocowej z żurawiny LiQberry Bazą tego koktajlu jest ananas, jabłko i jogurt naturalny. To musi być świeży ananas , który teraz w dobrej cenie kupicie w praktycznie każdym markecie. Odradzam korzystanie z ananasa w syropie z puszki, szczególnie osobom z cukrzycą(...)smak jest ok – powinien być słodki, ale przełamany kwaśnym, lekko szczypie w język. Wiem, ze rabarbar nie zawsze jest dostępny, więc znalazłam zamiennik tego kwaśnego dodatku – naturalną pastę z żurawiny – możecie ją kupić i o niej poczytać na stronie dystrybutora – super jagoda . Kwaśna jak nie wiem co. Ananas i jabłko są super słodkie, więc przełamanie czymś

Dietolog
MAKARON Z KURCZAKIEM I PASTĄ Z CUKINII 131

ILOŚĆ PORCJI: 2-3 Składniki: 200 g makaronu tagliatelle, pojedyncza pierś kurczaka, mała czerwona papryka, mała cebula, większy ząbek czosnku, sól, pieprz, duża garść posiekanej natki pietruszki, opakowanie pasty z cukinii z suszonymi pomidorami Sokołów, 2 łyżki oleju. Przygotowanie: Kurczaka kroję w większą kostkę, cebulę i czosnek drobno siekam. Paprykę oczyszczam z gniazd nasiennych, kroję w nieduże kawałki. Na oleju(...)podsmażam kurczaka z dodatkiem soli i pieprzu (około 5 minut). Następnie wrzucam cebulę, czosnek i paprykę, smażę kilka minut. Dodaję pastę, mieszam, duszę około 8 minut. W międzyczasie gotuję makaron w osolonej wodzie, następnie dodaję do kurczaka wraz z 6 łyżkami wody, w której się gotował. Duszę jeszcze 2-3 minuty. Na koniec dodaję natkę i doprawiam solą oraz pieprzem

JejKuchnia
Tarta na francuskim cieście z ziemniakami i boczkiem (Torta salata di sfoglia con patate e pancetta) 147

ziemniaków 150 g boczku 80 g parmezanu 200 ml śmietany 1 cebula 3 jaja szczypiorek s ó l, pieprz oliwa z oliwek **** INGREDIENTI 1 confezione di pasta sfoglia 500 g di patate 150 g di pancetta 80 g di parmigiano 200 ml di panna 1 cipola 3 uova erba cipollina sale, pepe olio d'oliva PRZYGOTOWANIE Na patelni(...)okrągłej formie do pieczenia o średnicy 24 cm.  Na ciasto wykładamy ziemniaki z boczkiem. Na wierzch tarty wylewamy masę jajeczną.  **** Srotolate la pasta sfoglia e mettetela in uno stampo rotondo di 24 cm di diametro.  Sistemate dentro il ripieno di patate e pancette. Ricoprite la torta con il composto di uova e panna

La grande e la piccola cuoca
Szybka pasta z awokado i jajka 241

moim kuchennym parapecie zawsze leży chociaż jedno awokado. Prawie codziennie macam je i sprawdzam, czy już wystarczająco zmiękło. Gotowe awokado zazwyczaj ląduje w sałatce, lub jakiejś paście. Tym razem padło na pastę jajeczną.. idealną do kanapek, czy wrapów a nawet jako dodatek do pieczonego łososia :-) Czas przygotowywania: 15 minut Ilość porcji: miseczka na kilka kanapek

AniaGotuje.pl
Domowe pesto z kolendry 119

Fantastyczne, intensywnie zielone i aromatyczne domowe pesto z kolendry. Kompozycja o wyraźnym, świeżym.. lekko cytrusowym smaku. Do tej pasty nie użyłam czosnku, by zachować lekkość i balans smaków śródziemnomorskich. Pesto idealnie sprawdzi się do: - makaronów - klusek/kopytek - białych mięs i owoców morza - lekkich sałatek Łączny czas przygotowywania:  do 20 minut Ilość porcji:  do około(...)pasty

AniaGotuje.pl
Grzanki z pastą z awokado i grana padano 120

Weekend przywitałam przepysznym śniadaniem w stylu włoskim. Przygotowałam banalnie proste i smaczne grzanki z pastą z awokado i startym grana padano, to jest przepyszne połączenie! Chrupiące pieczywo, awokado koniecznie dojrzałe, sok z cytryny i grana padano. Bardzo lubię taki smaki, jestem ciekawa czy Ty także? Pomysł na ten przepis powstał już wiele lat temu, zaraz na początku mojego blogowania(...)awokado usuwamy skórę. Środek przekładamy do miseczki. Starannie rozdrabniamy widelcem. Dodajemy sok z cytryny, aby awokado nie ściemniało oraz sól do smaku. Kromki bułki smarujemy grubą warstwą pasty z awokado. Każdą posypujemy świeżo startym grana padano. Zamiast grana padano można dodać parmezan lub inny, twardy ser o wyrazistym smaku, bo awokado w smaku jest delikatne. Jeśli lubisz dodaj

Moja smaczna kuchnia
Ciasto cytrynowe - babka cytrynowa 587

Ciasto cytrynowe Babka cytrynowa to pyszne, wilgotne ciasto, które świetnie smakuje nie tylko w czasie świąt wielkanocnych, ale jest doskonałym dodatkiem do kawy o każdej porze

Korniszonki