wybieram głównie dorsza, solę, mintaja czy doradę. Jeśli grilluję czy zapiekam ryby to sięgam po tuńczyka, łososia lub halibuta. Do sosów z makaronem wybieram krewetki i małże. A do pasty wykorzystuję makrelę lub wędzonego łososia. Do sałatek używam tuńczyka w puszce i oczywiście śledzi w oleju. Nie lubię śledzi w occie czy soli a te w oleju sprawdzają mi się(...)wyraźnego smaku. Użyjcie najpierw odrobinę soli a jeśli stwierdzicie, że jednak jest jej za mało wtedy dopiero dodajcie trochę więcej. Lubisz ryby? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Pastę z wędzonej makreli. The post Sałatka śledziowa z papryką appeared first on MeCooks
mecooksPasta z serem i pomidorową nutą. Prosta i pyszna propozycja na śniadanie lub kolację. Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam takie pasty. Przeważnie lekko je urozmaicam, jak dzisiejszą wersję. Spróbujcie. W kilka chwil można przygotować coś naprawdę pyszne, co odmieni monotonne kanapki. Składniki: 4 jajka klasy M 1 łyżka posiekanego szczypiorku + do dekoracji 1 pełna łyżeczka mielonych pomidorów Skworcu
Słodkie okruszkikilku innych składników o których przeczytacie w książce. Tytuł; Dieta Dash - sposób na nadciśnienie. Autor; Beata Woźniak Ilość stron; 160 Wydawnictwo; Buchmann Oprawa; Miękka Ja przygotowałam pyszną warzywną pastę na kanapki. Oczywiście przepis nie zawiera soli więc tak od razu ciężko się przestawić, ale myślę, że jeśli zrobimy to stopniowo efekty będą zadowalające. Pasta paprykowa. Składniki
Radość kipiąca uśmiechem.Dostałam od rodziców dużego pstrąga (ponad 1 kg!), więc oprócz jedzenia samej rybki, postanowiliśmy przygotować z niego jeszcze coś dobrego na kanapki. Pasta z wędzonego pstrąga to proste i pyszne smarowidło na kanapki, które przygotowuje się dosłownie w kilka chwil. Polecam! To świetny sposób na wykorzystanie większej ilości wędzonej ryby! Składniki: ok. 300 g wędzonego pstrąga(...)serka naturalnego (typu kanapkowy) 2 łyżki posiekanego świeżego koperku sól, Czytaj dalej... Artykuł Pasta z wędzonego pstrąga pochodzi z serwisu Pasja Smaku
Pasja SmakuKanapkowa pasta z batata Kanapki nie często goszczą w moim menu. Kilka lat temu odłożyłam pieczywo na bok na rzecz owsianki i tym sposobem zostałam miłośniczką śniadań na słodko. Ale od czasu do czasu żeby urozmaicić sobie poranek sięgam po coś innego. Dziś przypomniałam sobie o chlebie i takim to sposobem powstały pyszne kolorowe... Artykuł Kanapkowa pasta z batata
Fit Food Brunetkipiersi, mogą być nogi, albo jedno i drugie) 1 łyżka garam masala 2 łyżki mielonego chili 1/2 łyżeczki mielonej kurkumy sok z 1/2 limonki, albo 1 cytryny 2 łyżki pasty z tamaryndowca 1 łyżka pasty czosnkowo – imbirowej (zmielony imbir z czosnkiem, w proporcjach 1:2) sól do smaku 2 łyżki skrobi kukurydzianej, albo ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej
stajnia gołębie od kuchniHarissa to pasta z papryk, na którą przepisów jest tyle, co w Polsce przepisów na bigos. Korzenie ma w Afryce Północnej, ale zjecie ją i na Biskim Wschodzie i w Europie. Znajdziecie przepisy, które są delikatne, mocne, wędzone, z kuminem, kozieradką, cebulą i różnymi zestawami przypraw. Moja wersja jest wersją żydowskiej babci, która ze względu na drażliwy żołądek oraz charakter(...)niektóre brzmią tak abstrakcyjnie, że aż muszę spróbować. Przygotowanie jest banalnie proste, bo harissa jest prosta. Gotową harissę można trzymać w słoiku, w lodówce aż trzy tygodnie. Używam jako pasty do kanapek, marynaty do mięsa i warzyw, dipu do krakersów, nie wyobrażam sobie szakszuki bez harissy. Jeśli nie jesteście fanami ostrości w potrawach, to zmniejszcie ilość ostrej papryki i zastąpcie
ladykitchenBardzo często poszukujemy przepisu na szybkie w przygotowaniu przekąski. Nasze zmartwienie może rozwiązać bruschetta, której przygotowanie jest niezwykle szybkie i nie wymaga od nas niezliczonej liczby
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Aromatyczna, idealna do kanapek, chrupkiego pieczywa pasta na bazie zielonego bobu, wyrazistego czosnku i z dodatkiem chrupiącego prażonego słonecznika. Składniki: 350g bobu 2 łyżki soku z cytryny 50g łuskanego słonecznika 1 ząbek czosnku 3 łyżki oliwy extra virgin Wykonanie: 1. Bób ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie, następnie wyłuskać. 2. Słonecznik uprażyć na suchej na patelni, a następnie zblendować(...)postaci proszku. 3. Bób zmiksować z oliwą, sokiem z cytryny, słonecznikiem i drobno posiekanym czosnkiem do konsystencji pasty. Doprawić solą i pieprzem do smaku, całość dokładnie wymieszać
Szalona Kuchnia EwelinyUwielbia pasty :) Te mięsne i rybne i warzywne . Często je robie , idealnie pasują do kanapek czy krakersów. Tym razem zapraszam na pastę z rzodkiewkami , ogórkiem kiszonym , świeżą natką pietruszki. Pyszna . Polecam :) Zapraszam do polubienia mojej strony na FB oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/gotowaniepatki/ ,oraz odwiedzenia mojego Bloga -- https://gotowaniepatki.blogspot.com/ będzie mi bardzo miło ❤ ❤ ❤ A teraz przepis
Gotowanie PatkiJeśli chodzi o pasty kanapkowe, to zdecydowanie mam trzech faworytów: jajeczną, śledziową oraz twarogową . Dla urozmaicenia warto jednak czasami spróbować czegoś innego. Tutaj połączenie, które pewnie większość wykorzystuje do tradycyjnych kanapek, ale podane w nieco innej formie – pasty kanapkowej właśnie. 200 g szynki wieprzowej, cienko krojonej (może być konserwowa) 100 g sera żółtego 3-4 jajka garść roszponki
Smaki Na TalerzuPrzepyszna pasta do chleba idealna o każdej porze roku. Smakuje do chleba znakomicie ale jest też super dipem do warzyw, polecam gorąco. Zabieramy się za miksowanie, szybko i sprytnie. Ormianie zajadają się tym przysmakiem. Ormiańska pasta do chleba. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSmażyć przez minutę na małym ogniu, aby cebulka lekko zmiękła (ale nie zbrązowiała) a oliwa nabrała cytrynowego aromatu. Zdjąć z ognia, dorzucić resztę obranego bobu, lekko posolić, przemieszać. Zmiksowaną pastę przełożyć na talerz, wyrównać, po środku zrobić lekkie wgłębienie, zostawiając rant z pasty. Do wgłębienia nałożyć bób z cebulką i oliwą z patelni. Gotowe. Smacznego
Stare Garymięs pieczywa i chipsów. SKŁADNIKI : 1 duże, dojrzałe ( miękkie ) awokado 1 czerwona cebula 1/2 cześć czerwonej papryki 1 pomidor 1 ząbek czosnku odrobina chilli ( dla tych co lubią ostrą pastę ) sok z limonki natka pietruszki lub kolendry sól, pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE : Z awokado usuwamy pestkę, wydrążamy miąższ, przekładamy do miseczki i rozcieramy ją widelcem. Paprykę, cebulę, czosnek(...)pomidora ( bez gniazd nasiennych ) drobno kroimy. Dodajemy przyprawy, posiekaną natkę kolendry lub pietruszki, sok z limonki i dokładnie mieszamy pastę. Można podawać od zaraz, smacznego
Kulinarne Fantazje MarioliMacie dość nudnych śniadań? Dziś zapraszam na moją wersję śniadania ;) Bajgle (można użyć bagietek, tortilli, chleba tostowego) zapiekane pastą z tuńczyka ,kopru,rzodkiewki ;) Świeże i sycące śniadanie dla każdego smakosza ryb ;) do tego ☕ lub 🍵 . Macie ochotę? Zapraszam : Zapraszam również do odwiedzenia i polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ Będzie mi bardzo miło ;) Składniki na 4 porcje(...)bajgle lub 4 tortille Przygotowanie: Tuńczyka odcedzamy z oleju,przekładamy do miski a następnie dodajemy wszystkie składniki. Mieszamy dokładnie. Bajgle przekrajamy wzdłuż , na jedną połówkę przekładamy pastę. Bajgle układam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę ok 4 minut w 200 stopniach ;) Smacznego
Gotowanie Patki