pasta fireplace keep you warm? For food styling bookings and inquiries about food photography or video production or with various questions please click here to contact Food Polka The post Pasta Fireplace appeared first on Food Polka
Food Polkatakże zaskoczy gości swoją oryginalnością i smakiem. Przepis jest łatwy i szybki w przygotowaniu. Składniki: 1 puszka (około 400g) ciecierzycy, odsączonej i opłukanej (nie wylewać zalewy) 3 łyżki tahini (pasty sezamowej) 1 ząbek czosnku, zmiażdżony sok z cytryny do smaku 2 łyżki oliwy lub oleju sezamowego 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego (kumin) sól i pieprz mielony do smaku papryka słodka(...)chleb. W Kanapkach i Wrapach: Użyj hummusu jako bazy do kanapek lub wrapów. Doskonale komponuje się z warzywami, grillowanym kurczakiem czy pieczonymi warzywami. Możesz też połączyć hummus z innymi pastami, np. z pesto lub guacamole, aby dodać kanapkom głębi smaku. Jako Sos do Sałatek: Wykorzystaj hummus jako kremowy dressing do sałatek. Rozcieńcz go odrobiną wody lub soku z cytryny
Moja Książka KucharskaJeśli chodzi o pastę, to nie jest jakiś mega wyczyn, ekskluzywne jadło rodem z restauracji z gwiazdkami Michelin. Nie je się tego niczym bułkę przez bibułkę, lecz normalnie...ustami. Jeden, jedyny składnik, dodany do pasty (moje ukochane maggi) podnosi level...ba! przynajmniej o dwa levele (smakowe). Do tego świeże, cieplutkie pieczywo i śniadanie "bogów" gotowe! Zdecydowanie polecam Arek
R'n'G Kitchenpowiem szczerze, karelskie pierogi w sobie coś uzależniajacego. Zapieczony ryż na mleku smakuje inaczej niż ten, który jesz na śniadanie. A do tego dochodzi munavoi( jajeczna pasta z masła i ugotowanych na twardo jajek) z posiekanym koperkiem. Coś pysznego! Pierożki mają charakterystyczny kształt, który osiagniemy przyszczypując ciasto dwoma palcami. Najpierw z jednego brzegu, potem z drugiego. Zobacz na zdjęciach(...)przez około 15 minut, na złoty kolor. 6. Mleko podgrzać i rozpuścić w nim masło. Gotowe pierogi posmarować pędzelkiem i nakryć ściereczką, aby nie schły. Pasta jajeczna munavoi: 3 jajka ugotowane na twardo 100 g masła w tempraturze pokojowej 1/ 4 łyżeczki soli ewentualnie 1/ 2 dl świeżych ziół: szczypiorku, pietruszki Ugotowane na twardo jajka drobno posiekać
dolcevitainmykitchenUwielbiam wszelkie pasty jajeczne. Tym razem klasyczną pastę wzbogaciłam o dodatek sera. Wyszło pysznie! Składniki: 4 jajka ugotowane na twardo 100-150 g żółtego sera siekany koperek sól, pieprz 1 pełna łyżka majonezu 1 łyżeczka musztardy Sposób wykonania: 1. Ugotowane jajka obrać ze skorupek, oddzielić białka od żółtek. Żółtka rozetrzeć na gładko z majonezem i musztardą. 2. Białka
Kuchnia domowa Aniaktorem jestem tak samo wziętym i dobrym, miałem nawet swoje 3 sekundy w serialu Kasia i Tomek. Ale wróćmy do kanapek. Dzisiaj mam dla Was przepis na całkiem fajną pastę jajeczną do kanapek. Do zrobienia w parę chwil, a jest naprawdę rewelacyjna. Często na weekendy dla Ani robię pastę z makreli, dla siebie tę jajeczną i mamy na śniadanie
Marder&Marder Manufacturemarynowane, w śmietanie, czy w dowolnej formie, ryby w puszcze w oleju czy pomidorach, smażone, no jakiekolwiek tylko jesteście w stanie sobie wyobrazić. Po prostu uwielbiałem ryby. Taką kanapkową pastę z makreli również. Często ją robiłem i często jadłem. Cóż… Teraz jem etycznie i bez cierpienia innych, a pastę zrobiłem dla Ani. I Ania potwierdza, że jest pyszna. Ani możecie
Marder&Marder ManufactureCoś lekkiego na kanapki. Pyszna pasta z awokado. Prosta i szybka w przygotowaniu. Pasta z awokado super sprawdzi się również na imprezę do chipsów, czy krakersów. Super smakuje na podopiecznym pieczywie. Składniki: 2 dojrzałe awokado 2 mniejsze ząbki czosnku 1 łyżka soku z limonki, lub cytryny sól, pieprz Wykonanie: Awokado przekroić na pół
Agusiowe smakołykiTaka pasta to samo zdrowie ale i smak, aromat. Można zajadać wprost ze słoika albo posmarować chleb czy bułeczkę, dzięki temu śniadanie mistrzów zaspokoi głód. Można użyć papryki własnoręcznie pieczonej lub takiej ze słoika. Aby upiec paprykę układamy ją na blaszce i pieczemy aż skórka się zwęgli a potem trzeba ją obrać. Polecam gorąco i zapraszam do stołu. Pasta
Moje Małe CzarowanieWspaniale smakuje na świeżym razowym chlebie, bagietce czy chrupiących grzankach. Artykuł Kremowa pasta kanapkowa pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda
Kulinarne Cudailości ryżu, owoców morza, mięsa oraz warzyw. Bez względu na to czy mówimy o daniach z ryb, warzyw bądź mięsa, do ich doprawienia bardzo często używa się sosu sojowego, pasty gochujang , płatków chili tj. gochugaru , czosnku oraz imbiru. I tak na przykład wiele przeze mnie wyżej wspomnianych przypraw znaleźć można w jednym z najpopularniejszych koreańskich dań, którym jest kimchi czyli(...)mecooksblog oraz Facebook: MeCooks Żeberka Składniki na żeberka po koreańsku. Marynata: 1 łyżeczka tartego imbiru 2 łyżki sosu sojowego 2 duże ząbki czosnku 1,5 łyżki pasty gochujang 3 łyżki cukru brązowego jasnego 100 ml wody 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 3 łyżki ketchupu 1 łyżka oleju Dodatkowo: 1 kg żeberek wieprzowych 1 łyżeczka ziaren czarnego sezamu 2 sztuki
MeCooksjest obecność w pieczarkach polisacharydów wspomagających kontrolę poziomu glukozy we krwi i poprawiających wrażliwość tkanek na insulinę - jest to szczególnie istotne dla diabetyków i osób zmagających się z insulinoopornością. Pasta z pieczarek - przepis Do przygotowania pasy będą Ci potrzebne: 500g pieczarek, 2 cebule, 3 łyżki masła, ząbek czosnku, łyżka oleju rzepakowego, 1/2 łyżeczka kuminu, sól i pieprz do smaku(...)rozgrzej olej, przesmaż cebulę i pieczarki do zrumienienia. 4. Dopraw kuminem, solą i pieprzem. 5. Przełóż wszystko do wysokiego naczynia, dodaj miękkie masło i zmiksuj na gładką masę. Gotową pastę schłodź w lodówce
Z notatnika dietetykaPasta z wędzonej makreli, klasyk polskiej kuchni. Zapraszam po następny przepis na pyszne smarowidło do kanapek! Artykuł Pasta z wędzonej makreli pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją
Pieprzyć z Fantazjątajsku (4 porcje): 500 g piersi z kurczaka 2 średniej wielkości marchewki średniej wielkości por garść fasoli szparagowej zielone (świeża lub mrożona) duża papryka czerwona około 50 g tajskiej pasty curry (dałam żółtą, może też być ostrzejsza czerwona) 400 ml mleczka kokosowego łyżka sosu sojowego ciemnego sól, pieprz, papryka ostra, trawa cytrynowa mielona (opcjonalnie) Przygotowanie Piersi z kurczaka myjemy(...)fasolkę. Patelnię nakrywamy i dusimy około 10 minut. Po tym czasie wrzucamy paprykę i pora i smażymy jeszcze około 10 minut. Następnie na patelnię wlewamy mleczko kokosowe, dodajemy pastę curry, sos sojowy i przyprawy. Całość mieszamy i dusimy bez przykrycia na małym ogniu jeszcze kolejne 10 minut. Podajemy na ciepło od razu po przygotowaniu. Kurczak z warzywami po tajsku – pyszne
e-PrzepisyKulinarne