Dziś przepis na najprostszą i najlepszą pod słońcem pastę z dodatkiem sera. Aromat i smak powala na kolana, ona jest przepyszna 😛 Popróbujcie koniecznie i dajcie znać czy smakowała. Pasta serowa. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieDomowa pasta z awokado to wspaniały pomysł na pyszne śniadanie, kolację, imprezę albo zabrania do pracy. Sprawdzi się zarówno w potrawach wytrawnych jak i słodkich. Jeżeli mamy niedojrzałe awokado wystarczy potrzymać je w temperaturze pokojowej przez 4-7 dni aż zmięknie wówczas jest gotowe do użycia. … The post Domowa pasta z awokado appeared first on Smaczne potrawy
Smaczne PotrawyPyszna pasta z wędzonego pstrąga, wystarczy kilka składników! Idealna na śniadanie w domu, w pracy czy na wczasach. Artykuł Pasta z wędzonego pstrąga pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją
Pieprzyć z FantazjąMakaron z bułką tartą czyli Pasta 'ca Muddica Makaron z bułką tartą, czyli Pasta 'ca Muddica to chyba najszybsze i najprostszy danie, jakie zrobiłem. Ten sycylijski, chłopski posiłek nie dość, że wykorzystuje resztki i jest z minimalnej ilości składników to, co najważniejsze, jest niewyobrażalnie pyszny 😊. Wyobraź sobie, że wracasz do domu po imprezie. Głodny, po kilku piwach lub dużej
RafalCookprzechodzi moje pojęcie. Zróbcie to danie, proszę! Nie pożałujcie, gwarantuję. Składniki (na 6 porcji): 0,5 kg świeżego bobu 2 łyżki bazyliowego pesto 2 łyżki pasty tahini 2 łyżki oleju rzepakowego tłoczonego na zimno sok z połowy limonki sól do dekoracji użyłam: sezam, młotkowany czerwony pieprz, tymianek świeży, bazylia świeża W garnku zagotuj(...)zabierz się za żmudne obieranie go ze skórki. W blenderze lub Thermomixie zmiksuj obrany bób, pesto, tahini, olej, sól, sok z cytryny na gładką, jednolitą masę bez grudek. Przepyszną pastę z bobu przechowuj w lodówce maksymalnie dwa dni. Najlepiej smakuje schłodzona z ciemnym pieczywem. Smacznego, Klaudia! 1 porcja: Energia: 130 kcal Białko: 6,5 g Tłuszcz
Mango Papajakępki, cos mi focha strzelają i nie chcą rosnąć. Chucham, dmucham 😉 a one nie chcą się rozrastać. Dlatego jak zobaczyłam te cudne listki postanowiłam dodać je do tej pasty i wyszło znakomicie. Pasta z awokado na kanapki. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieGuacamole w moim przypadku sprawdza się świetnie jako pasta śniadaniowa, przekąska imprezowa z nachosami czy lekką przekąskę miedzy posiłkami. Pamiętajcie dobre guacamole jest wtedy kiedy macie dobrej jakości dojrzałe avocado. Nie bójcie się i eksperymentujcie, dodawajcie coś od siebie, modyfikujcie przepisy. Bawcie się kuchni i nawet z takim prostym przepisem możecie zrobić coś fascynującego dla waszych gości. Składniki(...)pomocą widelca na jednolitą masę. Dodaj sok z limonki, sól i pieprz oraz rozciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Posiekaj cebulę, orzechy nerkowca, chilli oraz kolndre. Wymieszaj z pastą. Na sam koniec dodaj pokrojone pomidorki koktajlowe i wszystko dobrze wymieszaj. Podawaj z pieczywem lub nachos. Zaglądajcie na mój -> Instagram <- tam znajdziecie dużo inspiracji
Niezły MłynekGuacamole w moim przypadku sprawdza się świetnie jako pasta śniadaniowa, przekąska imprezowa z nachosami czy lekką przekąskę miedzy posiłkami. Pamiętajcie dobre guacamole jest wtedy kiedy macie dobrej jakości dojrzałe avocado. Nie bójcie się i eksperymentujcie, dodawajcie coś od siebie, modyfikujcie przepisy. Bawcie się kuchni i nawet z takim prostym przepisem możecie zrobić coś fascynującego dla waszych gości. Składniki(...)pomocą widelca na jednolitą masę. Dodaj sok z limonki, sól i pieprz oraz rozciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Posiekaj cebulę, orzechy nerkowca, chilli oraz kolndre. Wymieszaj z pastą. Na sam koniec dodaj pokrojone pomidorki koktajlowe i wszystko dobrze wymieszaj. Podawaj z pieczywem lub nachos. Zaglądajcie na mój -> Instagram <- tam znajdziecie dużo inspiracji
Niezły Młynekporcji widocznych na zdjęciu. Składniki na mus: – 150g masła orzechowego – 140ml aquafaby (wody spod ciecierzycy w słoiku lub puszce) – 3 łyżki syropu klonowego – 3 łyżeczki pasty kokosowej + 5 łyżeczek wody (lub 4 łyżki mleczka kokosowego) – 1/2 łyżeczki soku z limonki – szczypta soli Składniki na czekoladę: – 100ml napoju roślinnego – 80g gorzkiej czekolady Dodatkowo(...)sól morska w płatkach MUS: Pastę kokosową rozcieńczamy wodą, uzyskując w ten sposób mleczko kokosowe. W misce łączymy masło orzechowe, syrop klonowy i mleczko kokosowe na jednolitą, gładką masę, a w razie potrzeby dodajemy odrobinę wody (maksymalnie 3 łyżki) i dalej mieszamy. Aquafabę umieszczamy w czystej i suchej misce, dodajemy sok z limonki, sól i ubijamy na sztywną pianę. Pianę
Be Fit Be Strongpasta zwana także dipem brokumole a nazwana tak została przez jej twórcę Tadeusza Müllera. Pasta jest przepyszna i znika szybko, trzeba zrobić więcej. Dla wegan czy wegetarian znakomita, trzeba tylko zastąpić miód innym syropem np. klonowym. Dip brokumole. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniejogurtu greckiego 1 łyżka oleju rzepakowego sól do smaku pieprz do smaku szczypta kurkumy Do posmarowania mięsa, 1-2 łyżki tureckiego Biber salçası (koncentrat z papryki), robię też domową pastę paprykową , może też być ajwar olej do smażenia Jak przygotować schab bezglutenowy? Schab wieprzowy kroimy w plastry, które następnie rozbijamy tłuczkiem do mięsa, doprawiamy solą i smarujemy z obu stron(...)pastą paprykową. Do szklanego naczynia wlewamy jogurt, dodajemy jajko, mąkę kukurydzianą, odrobinę oleju oraz przyprawy. Wszystko dokładnie łączymy za pomocą trzepaczki. Wy możecie doprawić do smaku mięso i marynatę wg własnych upodobań smakowych. Plastry schabu wkładamy do marynaty, Schab musi być pokryty marynatą z obu stron. Odstawiamy naczynie z mięsem do lodówki na min. pół godziny. Na patelni rozgrzewamy olej
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniężółtej papryki 3 duże pieczarki 1 szklanka śmietanki kremówki 30 % 1/2 szklanki bulionu sól, pieprz, słodka i ostra papryka, majeranek, pół płaskiej łyżeczki przyprawy mielonej curry 1 łyżeczka czerwonej pasty curry 4 łyżki oliwy PRZYGOTOWANIE: Piersi myję, oczyszczam i kroję w kostkę. Przyprawiam i mieszam z 3 łyżkami oliwy. Odstawiam pod przykryciem do lodówki na 3-4 godziny lub (najlepiej(...)kawałki. Dodaję do kurczaka z warzywami, wlewam bulion oraz dodaję pół płaskiej łyżeczki curry. Danie smażę 5 minut, po czym wlewam szklankę śmietanki kremówki 30 % i dodaję łyżeczkę czerwonej pasty curry. Mieszam i smażę kilka minut bez pokrywki, tak by śmietanka nieco odparowała, a kurczak curry zgęstniał. Danie, w razie potrzeby doprawiam do smaku solą i pieprzem. Gotowe curry
Zasmakuj Kuchnimarkecie. To jest to samo, co jej gotowanie, a czy jest drożej… nie wydaje mi się. Sprawdź przepis na: Krem porowo- ziemniaczany Składniki 200g ugotowanej ciecierzycy 1 łyżka pasty Tahini 3-4 łyżeczki oliwy z oliwek 2 małe ząbki czosnku sól pieprz 1 łyżka soku z cytryny Klasyczny hummus – przepis Ciecierzycę odcedzamy z wody. Dodajemy do blendera, dodajemy(...)również pastę Tahini, obrany czosnek, oliwę, sok z cytryny i przyprawy. Całość blendujemy na gładką masę. Jeśli lubimy i chcemy delikatnie zmienić smak hummusu, to możemy dodac odrobinę na przykład ostrej papryki. Hummus podajemy ze świeżym pieczywem, albo np. z warzywami – papryką, marchewką pokrojoną w paseczki. Smacznego! Artykuł Klasyczny hummus pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!