Jarmuż jest to roślina z rodziny kapusty warzywnej. Znana była już w starożytności i była wykorzystywana jako roślina ozdobna, jak i jadalna. Niestety w Polsce, mało
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!zastanawiałam się ani minuty, tym bardziej, że w tym roku moje kuchenne AGD zaczęły padać jak muchy, najpierw wysiadła mi szatkownica, potem padł ręczny blender, a ostatnio podczas robienia pasty paprykowej, mój kielichowy blender zaczął mieć problemy z jej zmiksowaniem, a robot w którym najczęściej wyrabiam ciasta drożdżowe i ubijam kremy też ma już swoje latka, więc pewnie też niedługo(...)zalać pomidory w słoikach, najpierw do stalowego pojemnika wrzuciłam pokrojone w ćwiartki pomidory, dodałam sól, pieprz i trochę cukru, w ciągu 30 sekund były zmiksowane na puree, potem ustawiłam czas na 10 minut, włączyłam funkcję gotowania na 100 stopni C (maksymalnie to 120 stopni C) i bez mieszania i pilnowania cieszyłam się gotowym sosem pomidorowym, którym zalałam pomidory w słoikach
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięniezbyt już młodą Francuzkę, by mogła znaleźć schronienie. Aby się odpłacić za dach nad głową, będzie usługiwać kobietom. Codzienne gotowanie błotnistej mazi z chleba i suszonych ryb nie jest jej spełnieniem, ale czując swą wdzięczność, należycie wypełnia swoje obowiązki. Zjednuje sobie również mieszkańców wioski, obdarzają ich uśmiechem, radością i pogodą ducha. Już dawno osada nie była(...)jest w jakiś sposób związany z Hye-jin. Historia robi się coraz ciekawsza. Młoda Koreanka od dziecka robiła pastę sojową. Jenak matka zmarła wcześnie, a ojciec nie był znany. Dziewczyna była od początku stworzona do przyrządzania pasty. Sekret idealnej pasty tkwił w wielu istotnych szczegółach - w soli, wodzie, glinie, z której powstawały garnce, do jej przechowywania
W kuchni Karmel-itki