miseczki. Do kaszki dodać część wydrążonych środków, pokroić , drobno posiekaną cebulę, łososia razem z sosem pomidorowym, i jedno drobno posiekane jajko, przyprawić do smaku i wymieszać pastę . Nadziać pomidorki, z jajek wykroić plasterki, wetknąć oczka i ułożyć na pomidorku, przykryć kapelusikiem i spiąć całość wykałaczką. Ustawić na sałacie
Gotowanie jest łatwekomentarze ;) Składniki na 12 szt: 500 g mąki pszennej 40 g świeżych drożdży 1/4 szklanki i 2 łyżki cukru 2 jajka 250 ml mleka 1/2 łyżeczki soli 70 g masła roztopionego 1 mała łyżeczka pasty waniliowej Skworcu Nadzienie: 80 g mlecznej czekolady posiekanej malutka garstka migdałów w płatkach Skworcu maliny 1 łyżka cukru z wanilią Słowo(...)mlekiem i cukrem, odrobinę zagarniając mąkę i ten rozczyn odstawiłam do wyrośnięcia na około 15 minut. Jak rozczyn podwoił swoją objętość wymieszałam go łyżką z mąką, dodałam roztrzepane jajka i łyżeczkę pasty waniliowej. Długo zagniatałam. Jak ciasto zaczęło odchodzić od dłoni dodałam roztopione masło i wyrabiałam do momentu, aż ciasto stało się matowe. Zostawiłam do wyrośnięcia na około 40 minut
Blondynka Gotujedzieła Kochani! Składniki na 12 szt: 500 g mąki pszennej 40 g świeżych drożdży 1/4 szklanki i 2 łyżki cukru 2 jajka 250 ml mleka 1/2 łyżeczki soli 70 g masła roztopionego 1 mała łyżeczka pasty waniliowej Skworcu Nadzienie serowe: 1 kostka sera białego ( u mnie 250 g) 1 żółtko domowy cukier z wanilią do smaku garść(...)mlekiem i cukrem, odrobinę zagarniając mąkę i ten rozczyn odstawiłam do wyrośnięcia na około 15 minut. Jak rozczyn podwoił swoją objętość wymieszałam go łyżką z mąką, dodałam roztrzepane jajka i łyżeczkę pasty waniliowej. Długo zagniatałam. Jak ciasto zaczęło odchodzić od dłoni dodałam roztopione masło i wyrabiałam do momentu, aż ciasto stało się matowe. Zostawiłam do wyrośnięcia na około 40 minut
Blondynka Gotujeskojarzyły się z mątwami:), już pierwsze listki można zbierać. I choć na razie jest ich za mało, by ugotować wszystko, co wymyśliłam, to do pasty jajecznej i na kanapkę w zupełności wystarczyło. Składniki: 2 jajka 3 listki czosnku niedźwiedziego (można dać więcej) 1 łyżka śmietany 12% szczypta soli szczypta pieprzu Jajka ugotować na twardo*. Jajka obrać, rozgnieść widelcem, dodać posiekane(...)liście czosnku, śmietanę, doprawić do smaku. Pastę wymieszać, podawać z pieczywem. Taka pasta również świetnie się nadaje do zawijania roladek z szynki. Smacznego! *U mnie sprawdza się taki sposób: jajka wkładam do rondelka, zalewam zimną wodą, żeby całe były zanurzone, zagotowuję i gotuję 5 minut, wyłączam ogień i zostawiam w gorącej wodzie na 2 minuty. Następnie przekładam jajka do zimnej
Obiad gotowybosko! Składniki na 12 szt: 500 g mąki pszennej 40 g świeżych drożdży 1/4 szklanki i 2 łyżki cukru 2 jajka 250 ml mleka 1/2 łyżeczki soli 70 g masła roztopionego 1 mała łyżeczka pasty waniliowej Skworcu Nadzienie serowe: 1 kostka sera białego ( u mnie 250 g) 1 żółtko domowy cukier z wanilią do smaku Nadzienie porzeczkowe(...)mlekiem i cukrem, odrobinę zagarniając mąkę i ten rozczyn odstawiłam do wyrośnięcia na około 15 minut. Jak rozczyn podwoił swoją objętość wymieszałam go łyżką z mąką, dodałam roztrzepane jajka i łyżeczkę pasty waniliowej. Długo zagniatałam. Jak ciasto zaczęło odchodzić od dłoni dodałam roztopione masło i wyrabiałam do momentu, aż ciasto stało się matowe. Zostawiłam do wyrośnięcia na około 40 minut
Blondynka Gotujepolecam z piekarni Mielnik) ale według mnie lepsze byłyby troszkę mniejsze Pasta z awokado: 1 awokado 2 łyżki soku z cytryny 1-2 ząbki czosnku 10 dag sera sałatkowego/ewentualnie fety 1 łyżka majonezu kawałeczek papryki czerwonej kawałeczek czerwonej cebuli 3 kawałki pomidorów suszonych z zalewy 1 gotowane jajko garść oliwek(...)przyprawy: u mnie sól, pieprz, ostra papryka 1. Awokado i czosnek obrać, drobno pokroić. Dodać sok z cytryny, ser i majonez. Dokładnie utrzeć blenderem na gładką pastę. 2. Paprykę, cebulkę i jajko pokroić w drobną kosteczkę, wymieszać z pastą. Wyłożyć do babeczek (ja to zrobiłam za pomocą grubszego woreczka foliowego z odciętym rogiem). 3. Oliwki pokroić na plasterki, położyć
Kto ugości moich gości?Ekspresowa ” pasta jajeczna Pasta jajeczna , to najszybszy i najprostszy sposób na śniadanie . Jest doskonała ,aksamitna , smakuje każdemu kto lubi jajka Wykonanie jej , to w zasadzie czas gotowania jajek . Przepis stary jak świat , ale wciąż dobry , tym bardziej ,że czasami ma się dość , wędlin , serów i dżemów , no a to coś zupełnie innego Wariantów takiej pasty jest mnóstwo , wystarczy dodać(...)kremowa- smarowna , to więcej , bardziej „zwarta ” mniej ) 1/2 płaskiej łyżeczki , mielonej gałki muszkatołowej sól , pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jajka wkładamy do miski , doprawiamy solą , pieprzem , gałką . Dodajemy majonez i miksujemy blenderem na gładką pastę . Koniec , już gotowe Smakuje doskonale z każdym sosem np. tatarskim , na grzankach , kanapkach . Można ,również używać zamiast masła pod wędlinę
Ogrodnik w podróżypieczemy przez 35-40 minut. Podajemy gorące. PS.: Jabłka możecie bez problemu upiec wieczór wcześniej, a rano tylko je odgrzać, np. biorąc prysznic Kanapka z pastą z sardynek i jajkiem 4 cienkie kromki chleba pełnoziarnistego 90g sardynek z puszki 1 pełna łyżka twarogowego serka jogurtowego 1 pełna łyżka posiekanego szczypioru 1 łyżeczka musztardy Dijon sól pieprz do podania(...)ości) rozgniatamy widelcem na gładką pastę. Dodajemy do nich serek twarogowy, musztardę i posiekany szczypior. Dokładnie mieszamy, solimy i pieprzymy do smaku. Pastę podajemy na ciemnym chlebie, obłożoną plasterkami ugotowanego na twardo jajka skropionego ostrym majonezem chili i posypujemy pociętą cieniutko sałatą rzymską
Karo in the Kitchenbiałka, potasu, wapnia. Przygotowanie pasty z awokado jest bardzo proste. Wystarczy obrać awokado, usunąć pestkę, rozgnieść dojrzałe awokado, dodać przyprawy i już mamy gotową pastę. Jednak ja swoją pastę wzbogaciłam o jajko, rzodkiewkę i natkę pietruszki. Dodatkowo nie zblendowałam jej na "paćkę", gdyż lubię wyczuwalne małe kawałeczki w paście. Pastę z awokado zjadłam na śniadanie z waflem ryżowym
Zrób to smacznieżółtka wrzuć do miseczki. Dodaj do żółtek fetę pokruszoną na kawałki. Pomidory pokrój na mniejsze kawałki i wrzuć do miseczki. Całość zblenduj na gładką masę. Faszeruj każdą połówkę jajka jedna łyżeczką pasty pomidorowej. Podaj od razu lub przykryte folią schowaj do lodówki. Składniki 8 jajek w rozmiarze L (400 g po ugotowaniu) 10 sztuk suszonych pomidorów w oleju
Eat me! Fit me!może Cię zainteresować: Paluchy ziemniaczane ze szpinakiem, suszonymi pomidorami, orzeszkami ziemnymi i sosem czosnkowo-orzechowym Jajka zięcia Stek z tuńczyka w sezamie z sałatką z rukoli i pomarańczy Pasta z przepiórczych jajek z awokado i rzeżuchą (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Oryginalny smakszpinakiem Podpłomyki Podpłomyki z cukinią i czarnuszką Podpłomyki z hummusem i chrupiącą cukinią Podpłomyk z jajkiem sadzonym i ziołowym jogurtem Podpłomyki z koperkiem Podpłomyki z oregano Podpłomyki z pastą z awokado, jajkiem i parmezanem Flatbread z patelni
Moja smaczna kuchniaWojtkiem, że na śniadanie jemy albo parówki (tak wiem... ale my lubimy), jajecznicę lub jajko na miękko :) Trzeba coś zmienić :) Dziś nadchodzi poranek zmian :) Zapiekane bułeczki faszerowane pasta tuńczykową z jajkiem sadzonym SKŁADNIKI: 4 duże bułki (wysokie) 1 opakowanie tuńczyka w sosie własnym 1 opakowanie białego sera ze szczypiorkiem 0,5 cebuli 4 jajka sól, pieprz, papryka Odcedzić tuńczyka
MarciochaKucharzyPyszna pasta do pieczywa z makreli .Pasta rybna SKŁADNIKI:jajka -3 sztmakrela wędzona -1 sztmasło miękkie - 3 łyżkiogórki korniszony -3 sztsól i pieprzkoperekPRZYGOTOWANIE:Z ryby usunąć ości, rozdrobnić na kawałki. Jajka włożyć do rondla, wlać wodę, gotować 10 minut na twardo. Następnie obrać jajka ze skorupek i bardzo drobno pokroić. Ogórki zetrzeć na tarce o drobnych(...)otworach. Jajka, rybę, ogórki i masło wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wierzch pasty posypać koperkiem
Kuchnia DanusiPrzygotowuje się ją dość szybko. Jedyne co zajmie nam nieco czasu, to oddzielanie makreli od ości – tutaj musicie zachować ostrożność, szczególnie wtedy, kiedy pastę będziecie podawać dzieciom. Oprócz wędzonej makreli będziecie potrzebować także jajek, groszku z puszki, odrobinę szczypioru, odrobinę majonezu oraz dużą ilość pieprzu. Solić pasty nie musicie, ponieważ sama makrela nadaje dość słonego posmaku. Jednak to zależy(...)tuńczykiem i ogórkiem Pasta jajeczna ze szczypiorkiem Pasta jajeczna z groszkiem i cebulką Przepis na pastę jajeczną z makrelą i groszkiem Drukuj przepis Porcji: 8 kanapek Czas gotowania: 20 minut Składniki makrela wędzona mała puszka groszku z puszki (około 80 g) 3 jajka garść szczypiorku 2 łyżki majonezu pieprz do smaku pieczywo do podania Przepis 1 Z makreli pozbywamy się
Kuchnia Bazylii