pasta z jajek - 3825 przepisów (strona:30/255)

Pasta jajeczna z orzechami 166

oznacza, że do Wielkanocy zostało już bardzo mało czasu. Nawet pogoda zdaje się zdecydowanie zwiosenniała i drugi dzień darzy nas pięknym słońcem. Skoro już mowa o jajkach, to dziś proponuję jajeczną pastę. Cóż może być prostszego, niż rozdrobnione jajko wymieszane z majonezem? Pokusiłam się nieco urozmaicić tę podstawową wersję i dodałam orzechy, które fajnie chrupią, oraz szczypiorek. Z podpieczonym chlebkiem(...)suchej patelni lub w piekarniku - mają tylko lekko się podpiec, żeby można było obrać skórki. Orzechy posiekać bardzo drobno. Szczypiorek pokroić. Jajka rozgnieść widelcem, dodać szczypiorek i orzechy, roztarty majeranek, majonez, jogurt, doprawić do smaku. Pastę wymieszać. Przechowywać w lodówce. Smacznego

Obiad gotowy
Pasta z makreli na chleb + filmik 162

Proponuję dziś przepis na  przepyszną pastę na chleb z wędzonej makreli . To jest pasta na bogato; z jajkami, twarogiem, ogórkami kiszonymi, cebulką i majonezem . Taką pastę robiła moja mama, dawno temu, w PRLu, a przepis dostała oczywiście w kolejce , bo wtedy kolejka była rodzajem " social media " - centrum informacyjne, na szczęście dziś już nie trzeba wystawać w kolejkach, żeby dowiedzieć(...)kostkę i wrzucamy do miski. 4. Jajka ugotowane na twardo kroimy w drobną kostkę i wrzucamy do miski. 5. Twaróg przekładamy do osobnej miseczki i rozdrabniamy widelcem. 6. Następnie ten rozdrobniony twaróg przekładamy do miski. Mieszamy. 7. Dodajemy kilka łyżek majonezu i mieszamy. 8. Na końcu solimy, sypiemy pieprzem, sporo i mieszamy. Pasta jest od razu gotowa do spożycia

Kawa z mlekiem
Jajka faszerowane awokado 632

faszerowane awokado: Jajka na twardo obrać, przekroić na pół, wyjąć żółtka. Awokado obrać, pozbawić pestki. Żółtka rozgnieść widelcem z awokado, majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem – powstała pastą nafaszerować jajka. Jajka układać na posłaniu z kiełków. Artykuł Jajka faszerowane awokado pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Podpłomyki z pastą z awokado, jajkiem i parmezanem 156

starty parmezan i powstało śniadanie, które warto przygotować, dlatego dzisiaj podaję przepis. Zamiast pieczywa, które moim zdaniem jest monotonne, zrobiłam kilka chrupiących, małych i gorących podpłomyków. Podpłomyki z pastą z awokado, jajkiem i parmezanem Składników: 3/4 szklanki mąki pszennej 1 jajko ugotowane na twardo 1 małe i dojrzałe awokado 1/3 łyżeczki soku z cytryny 2 szczypty ostrej papryki w proszku(...)wydrążamy łyżeczką - tak najwygodniej. Przekładamy do miseczki i rozdrabniamy starannie widelcem, dodajemy sól i pieprz do smaku oraz sok z cytryny, mieszamy. Każdy podpłomyk smarujemy pastą z awokado, nakładamy po plasterku jajka na twardo, posypujemy startym parmezanem i oprószamy ostrą papryką w proszku. Najlepiej smakują zaraz po przygotowaniu, gdy placuszki są jeszcze gorące

Moja smaczna kuchnia
Muffinki jogurtowo waniliowe z borówkami 130

waniliowej - 2 jaja - 180 ml śmietany 18% - 180 ml jogurtu greckiego (naturalny) - 3 łyżki oleju kokosowego - 250 g borówki amerykańskiej W pierwszej misce łączymy rózgą mokre składniki – jajka, olej, pastę waniliową, jogurt i śmietanę. W drugiej mieszamy suche składniki – przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, cukier i cukier z wanilią. Do miski ze składnikami suchymi wlewamy składniki mokre. Całość

mojewypiekiinietylko
Muffinki jogurtowo waniliowe z borówkami 208

waniliowej - 2 jaja - 180 ml śmietany 18% - 180 ml jogurtu greckiego (naturalny) - 3 łyżki oleju kokosowego - 250 g borówki amerykańskiej W pierwszej misce łączymy rózgą mokre składniki – jajka, olej, pastę waniliową, jogurt i śmietanę. W drugiej mieszamy suche składniki – przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, cukier i cukier z wanilią. Do miski ze składnikami suchymi wlewamy składniki mokre. Całość

mojewypiekiinietylko
JAJKA FASZEROWANE Z PAPRYCZKĄ JALAPENO 109

przekrawam na pół, wyjmuję żółtka.  Papryczkę odcedzam na sitku, drobno siekam. Dokładnie łączę z rozdrobnionymi żółtkami, zieleniną, oliwą i majonezem.  Doprawiam do smaku.  Przygoto waną pastą faszeruję jajka

JejKuchnia
Pasta z makreli z marchewką i zieleniną 231

wypastowane są niezwykle mile widziane. I na zagrychę ogóry małosolne - oj, jakie to dobre !Pasty z ryb można robić na różne sposoby. Dwa z nich już kiedyś pokazywałam - pasta makrelowa z jajkiem i kiszonym ogórkiem i pasta z makreli z cebulą i ketchupem ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Duszki jogurtowo waniliowe 174

jaja - 180 ml śmietany 18% - 180 ml jogurtu greckiego (naturalny) - 3 łyżki oleju kokosowego Dodatkowo: - czekolada (do wypełnienia oczu i buzi) W pierwszej misce łączymy rózgą mokre składniki – jajka, olej, pastę waniliową, jogurt i śmietanę. W drugiej mieszamy suche składniki – przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, cukier i cukier z wanilią. Do miski ze składnikami suchymi wlewamy składniki mokre. Całość

mojewypiekiinietylko
Duszki jogurtowo waniliowe 185

jaja - 180 ml śmietany 18% - 180 ml jogurtu greckiego (naturalny) - 3 łyżki oleju kokosowego Dodatkowo: - czekolada (do wypełnienia oczu i buzi) W pierwszej misce łączymy rózgą mokre składniki – jajka, olej, pastę waniliową, jogurt i śmietanę. W drugiej mieszamy suche składniki – przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, cukier i cukier z wanilią. Do miski ze składnikami suchymi wlewamy składniki mokre. Całość

mojewypiekiinietylko
Ryżyki kokosowo sezamowe z amarantusem 173

galaretka brzoskwiniowa (bezglutenowa) - wiśnie/czereśnie koktajlowe Wszystkie suche składniki (kleik, cukier, sezam, wiórki, amarantus, proszek do pieczenia, galaretkę) przekładamy do miski i dokładnie mieszamy. Dodajemy miękkie masło, jajka i pastę waniliową (można zastąpić esencją/ekstraktem/ziarenkami z laski wanilii) - ręcznie zagniatamy ciasto. Nabieramy porcje łyżką, formujemy kulki, układamy zachowując odstępy (urosną) na blaszce wyłożonej matą lub papierem do pieczenia. Każdą

mojewypiekiinietylko
Tost z pastą z awokado i jajka 159

Dzisiaj taka oto bardzo prosta propozycja śniadaniowa. Tost z pieczywa razowego, pasta z awokado i jajka,  a do tego sałata i mamy świetną i pyszną alternatywę dla tradycyjnych kanapek.  Składniki: 2 kromki chleba razowego 1/3 dojrzałego awokado liść sałaty 1 małe ugotowane na twardo jajko 1 łyżeczka soku z cytryny  1 ząbek czosnku sól, pieprz Wykonanie: Zrobić(...)tosty (w tostownicy lub podpiec na suchej patelni). Awokado rozgnieść z jajkiem, dodać sok z cytryny i drobno posiekany czosnek, doprawić solą i pieprzem. Tost posmarować pastą, na to położyć liść sałaty i jeszcze raz wyłożyć pastę. Przykryć druga kromką, lekko docisnąć i przekroić

Healthy food explorer
Pasta jajeczno-chrzanowa 167

Uwielbiam wszelkie domowe pasty do chleba, na Wielkanoc robiłam jajka faszerowane z chrzanem i bardzo przypasowało mi połączenie jajek z chrzanem dlatego postanowiłam zrobić pastę jajeczną z dodatkiem chrzanu:) Składniki: 6 jajek, 1-2 łyżeczki chrzanu Develey, 2 łyżki jogurtu naturalnego, pieprz czarny, sól, szczypiorek i pieprz czerwony.   Przygotowanie:      Jajka gotujemy na twardo. Studzimy

Aga w kuchni
Pasta twarożkowa z pstrągiem 181

kolejna propozycja na szybką i pyszną pastę rybną na bazie białego sera. Dzisiaj wykorzystałam wędzonego pstrąga, który jest bardzo delikatny i aromatyczny. Do tego tylko jajka na twardo i żadnych innych intensywnych dodatków, żeby nie zabić smaku ryby. Natomiast zamiast zwykłego białego sera, tym razem wykorzystałam mielony serek z wiaderka, taki jakiego używam do pieczenia sernika. Przy zakupie sera warto(...)skóry 250 g białego sera dwukrotnie zmielonego 2 jajka na twardo sól pieprz Wykonanie: Rozdrobnioną rybę mieszamy w misce z serkiem, jajka obieramy i kroimy w  drobną kostkę, a następnie dodajemy do pasty, przyprawiamy i dokładnie mieszamy

Kulinarne przygody Gatity
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem i musztardą 151

gotowych past jajecznych. Takie cudo możemy zrobić sami w domu. Przygotowanie zajmuje kilka minut (nie licząc gotowania jajek). Ale te możemy nagotować wcześniej. Z domowym pieczywem pasta jest po prostu rewelacyjna! 4 jajka 1 pęczek szczypiorku 1,5 łyżeczki musztardy sarepskiej 1,5 łyżki majonezu 1 biała cebulka Sól Pieprz Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek. Jajka możemy bardzo(...)drobno posiekać nożem, ale możemy też je zmiksować w blenderze. Wszystko zależy jaka pastę chcemy uzyskać - gładką czy z wyczuwalnymi kawałkami jajek. Do zmiksowanych jajek dodajemy musztardę, majonez i posiekany szczypiorek. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ponownie mieszamy

VioletoweKucharzenie