pasta z jajek - 3825 przepisów (strona:157/255)

PASTA JAJECZNA Z AWOKADO 138

Pasta jajeczna z awokado to świetny pomysł na smaczne śniadanie. Najczęściej zjadam ją z pełnoziarnistą bułeczką przekrojoną na trzy części i podgrzaną w piekarniku - uwielbiam jak coś mi chrupie w zębach . Składniki: 3 jajka 1 awokado  2 łyżki posiekanego szczypiorku 1/2 łyżki soku z cytryny 2 ząbki czosnku  2 łyżki majonezu sol,pieprz  Czosnek przecisnąć przez praskę

Niespełnione zdolności kulinarne
Błyskawiczna pasta jajeczna ze skorporami kminkowymi 132

Dzisiaj propozycja śniadaniowa czyli błyskawiczna pasta jajeczna ze skorporami kminkowymi  klik - MAMUT. Skorpor to coś więcej, niż zwykła przekąska. Niewielkie pszenne łódeczki ze szczyptą kminku są wyśmienitą bazą dla zdrowych kanapek oraz źródłem błonnika pokarmowego. Zapraszam :) Składniki : 4 jajka 3 plasterki sera żółtego 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 łyżka majonezu sól, pieprz do smaku kawałek cebulki   skorpory Mamut

Sama słodycz i szczypta chili
Sałatka z tuńczykiem 291

Czas odświeżyć wpisy na blogu. Dzisiaj sałatka warstwowa z tuńczykiem. Bardzo smaczna i szybka przystawka. SKŁADNIKI 1 puszka tuńczyka 5 jajek ugotowanych na twardo 3-4

W kuchennym oknie Ewy
Tajska zupa z pastą Tom Yum 185

garnka. Następnie wlałam sos rybny i trochę soli. Zagotowałam. Dodałam 2 łyżeczki pasty Tom Yum i zupa zaczęła nabierać smaku. Dodałam grzyby a przed końcem gotowania krewetki. Całości dopełniło mleczko kokosowe i posiekana papryczka chilli. W osobnym garnku ugotowałam makaron ryżowy według przepisu na opakowaniu. Jajka ugotowałam na półtwardo. Makaron wyłożyłam na półmiski, obok układałam mięso, krewetki, połówki jajka

AZgotuj!
Pasta z makreli 144

pyszne kanapki bez konieczności ciągłego jedzenia szynki lub sera. Pasta z wędzonej makreli to popularne i niedrogie smarowidło, które świetnie zastąpi masło jak i wędlinę jednocześnie.          Składniki na 6 kromek pieczywa Wasa:   1 makrela wędzona - obrana z ości i rozgnieciona widelcem 2 jajka - ugotowane na twardo   2 małe ogórki konserwowe

Alutka-Gotuje
Sakiewki z tuńczykiem 103

obieramy i kroimy w drobną kostkę. Cebulę, kapary drobno siekamy i dodajemy do jajek. Tuńczyka odsączamy i odciskamy w dłoniach z nadmiaru sosu. Łączymy z pozostałymi składnikami. Dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy do połączenia się składników. Nadzienie powinno mieć konsystencję gęstej pasty. Każdy arkusz ciasta francuskiego dzielimy na 12 równych kwadratów. Na każdy kwadrat nakładamy

Wędrówki po kuchni
Makowiec zawijany 231

podsypywania 180 ml letniego mleka 150 g masła, roztopionego i przestudzonego 6 jajek 45 g świeżych drożdży lub 21 g drożdży suchych 6 łyżek cukru pół łyżeczki soli 1,5 łyżki spirytusu (lub wódki, rumu, likieru migdałowego) ziarenka z 1 laski wanilii lub 1 łyżeczka pasty waniliowej 500 g suchego maku 170 g jasnego brązowego cukru lub drobnego cukru

moj przepis na
Wegetariański pasztet z " Jaśka" 138

Jako że nie jem mięsa lubię wszelkie wariacje na temat past i pasztetów z warzyw. Jeśli znudziła się Wam szyneczka i serek, to zróbcie sobie taki pasztet, jest pyszny…. Składniki:  2 szklanki fasoli,  20dag pieczarek, 2 cebule, ziemniak,  marchew, pietruszka,  kawałek selera,  2 jajka,  czerstwa bułka,  szklanka mleka,  majeranek,  sól, pieprz

Anioły w kuchni
Tosty z szynką i serem 195

Tosty z szynką i serem to bardzo proste i szybkie śniadanie. Można je wykonać zarówno w piekarniku ale również przy użyciu kuchenki mikrofalowej. Listę składników i

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
pâté (pasta) z wątróbki gęsiej 210

Bardzo prosta i bardzo smaczna pasta z wątróbki gęsiej. Zostały mi wątróbki z dwóch gęsi, szukałam prostego przepisu na jakieś smarowidło. Ten okazał się dobrą inspiracją. Zamiast sproszkowanej cebuli i czosnku, dałam świeże. Użyłam tylko gęsiej wątróbki. Możemy przemieszać wątróbkę  - kurzą z wątróbką  gęsią. Niestety nie zważyłam wątróbki przed zrobieniem - mój błąd. Robiłam wg miar(...)ząbki czosnku1 szalotka1/2 łyżeczki  soli szczypta pieprz białego mielonegook 180 ml  gorącego tłuszczu gęsi lub podgrzane masło przygotowanieRozgrzać piekarnik do 150˚C. Włożyć  wątróbki, jajka, sól, seler, czosnek, cebulę sól i biały pieprz do blendera. Podczas mieszania, powoli wlewać gorący tłuszcz  do  mieszaniny. Nadal mieszać, aż wszystko jest połączone i bardzo gładkie. Przelać

Stare Gary
Szare japońskie lody sezamowe – bez maszynki, bez jajek, bez gotowania 229

Szare japońskie lody – z pastą zrobioną z czarnego sezamu i węglem, dla dodatkowego koloru. Bez maszyny do lodów, bez dodatku żółtek i bez gotowania. Bez specjalnych przyrządów, długiego mieszania, chodzenia na palcach. Bez trudu i bez problemu – bo domowe lody do nabrania odpowiedniej konsystencji potrzebują tylko dwóch podstawowych składników. Jak robi się klasyczne lody? Tradycyjne lody mleczne to baza(...)niczego już nie trzeba rozpuszczać, dosypywać, zagęszczać jajkami, gotować i odparowywać. Śmietana przez swoją wysoką zawartość tłuszczu i mocne ubicie napowietrza całość – to właśnie dzięki niej te lody pozostaną kremowe, miękkie i łatwe do formowania w kulki. Lody sezamowe to pyszny japoński wynalazek – w Japonii najczęściej robione są na bazie gotowej, paczkowanej pasty z czarnego sezamu, bardzo ciemniej i charakternej

Karo in the Kitchen
Szybkie ciasto cytrynowe 662

umyciu i sparzeniu cytryn ścieramy na drobnej tarce skórkę (tylko żółtą część). Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Cały czas ubijając wlewamy sok z cytryny. Wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem, wlewamy olej – mieszamy rózgą. Dodajemy skórkę startą z cytryny – mieszamy. Przekładamy do formy wysmarowanej „magiczną pastą” (jeśli nie macie pasty, można formę natłuścić i oprószyć mąką). Wstawiamy do piekarnika

mojewypiekiinietylko
Przystawka ze śledzia 132

kromeczki dowolnego pieczywa Śledzie odsączamy z zalewy i kroimy w małą kostkę. Jajka kroimy w nieco mniejszą kosteczkę niż śledzie. Marynowane pieczarki i ogórka siekamy bardzo drobno. Ich kawałeczki mają być prawie niewyczuwalne podczas gryzienia. Do pokrojonych składników dodajemy majonez oraz przyprawy i dokładnie mieszamy. Naszą pastę układamy na kromeczkach z pieczywa. Możemy dodatkowo przystroić je majonezem. Wioleta Gargula

MamaOskarka
Okolicznościowy tort moro (bez glutenu, cukru, laktozy) 321

cytryny (wycisnąć sok) Kakaowy biszkopt (śr: 23 cm i 9 cm) -5 jajek (L) -100g mąki gryczanej/kukurydzianej -50g skrobi z tapioki/kukurydzianej -40g kakao -200g ksylitolu Krem jaglany waniliowy/kakaowy -200g kaszy jaglanej -3/4 L mleka np. bez laktozy/napoju roślinnego -1 łyżeczka pasty waniliowej -ksylitol (indywidualne preferencje) -śmietanka powstała z puszki mleka kokosowego -4 łyżki kakao

Candy Pandas
Serowe ciasteczka wytrawne 169

Pasta z wędzonego pstrąga Pasta łososiowa Rybna pasta twarożkowa Pasta z bakłażana Pasta z tuńczykiem Serowe ciasteczka z kminkiem Czas przygotowania:   9 0 minut Składniki: 170 g tłustego białego sera 30 g startego żółtego sera 180 g miękkiego masła 200 g mąki pszennej sól gruboziarnista kminek jajko do posmarowania ciasteczek   Wykonanie: Biały ser rozgniatamy widelcem, dodajemy do niego

Kulinarne przygody Gatity
Bezglutenowe pierogi z jagodami 101

jędrne po ugotowaniu. Do pierogów używam zawsze niezawodna mieszankę Nutrifree Mix per pasta fresca - bez wątpienia to najlepsza maka do wszelkiego rodzaju pierogów, klusek, makaronów i naleśników. Pierogi z jagodami wyszły przepyszne - koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: 300 g mixu do makaronów i pierogów Nutri free (klik)   3 jajka  20 g oliwy z oliwek  40 g wody szczypta soli

Kuchnia bezglutenowa
Szybki sposób na chrupiące, blanszowane szparagi 180

potrząsając patelnią podsmażałam je około pół minuty. Przełożyłam na talerz, dodałam jajko w koszulce i plastry wędzonego łososia,  oprószyłam solą i pieprzem.  Wyszły przepyszne i chrupiące. Tak zblanszowane szparagi można owinąć wilgotnym ręcznikiem i przechowywać w lodówce kilka dni. Można je dodać do sałatek, bulionu, past, pizzy... Co kto lubi. Tym razem jednak całe przeznaczyłam do zjedzenia

Jemy Pijemy
JAJKA FASZEROWANE WĘDZONYM PSTRĄGIEM 147

Dziś kolejna propozycja farszu do jajek. Pstrąg wędzony jest do tego idealny. Jajka ugotowałam i przekroiłam na połówki. Oddzieliłam żółtka od białek. Włożyłam majonez. Dodałam do nich pokrojony szczypiorek.  Włożyłam wędzone kawałki, obranego z ości pstrąga. Przyprawiłam pieprzem i ewentualnie odrobiną soli. Wymieszałam. Nadziałam białka zrobioną pastą. Przyprawiłam pastą kawiorową. Posypałam szczypiorkiem. Smacznego

potrawyregionalne
PASTA KANAPKOWA Z WĘDZONEGO KURCZAKA 930

zastąpić masło, ale także wzbogacamy smak kanapki. Zdecydowanie zachęcam do wykonywania takich past samemu, a nie ograniczać się do wyciągnięcia ręki w stronę marketowej półki i gotowego produktu. Nie jest to ani trudne, ani pracochłonne. SKŁADNIKI: 1 szalotka drobno posiekana 200 g wędzonej piersi kurczaka 2 jajka ugotowane na twardo 1 kiszony ogórek 1-2 łyżki majonezu (w zależności

Kuchnia w opałach
Kotlety z awokado 145

siebie może warto zrobić z połowy porcji. Pozostała pastę zawsze można wykorzystać na kolacje jako dodatek do chleba. Składniki (9-12 sztuk): 1  awokado 1/2 - 3/4 szklanki mixu płatków owsianych, pszennych, orkiszowych itp 4 - 5 łyżek cieciorki ugotowanej lub z puszki 1 jajko   1/3 cytryny 2 ząbki czosnku mała cebula  ( jeśli nie jesteście

Pora na pora i pomidora
Pasta z dorsza wędzonego 201

Rozdrobnić na mniejsze kawałki, rzodkiewkę umyć, osuszyć i pokroić w kostkę,  Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupki i pokroić w kostkę, Cebule obrać, równiez pokroić w kostkę. Wszystkie składniki umieścić w jednej misce, dodać musztardę, ketchup, majonez, ser, koperek, Doprawić do smaku i wymieszać. Pastę schłodzić

Garnkowe fanaberie

Proponowane wyszukiwania