Bardzo smaczna zupa typu krem. Wyraźnie czuć w niej smak selera oraz pieczarek. Całości dopełnia lekka nutka trufli i ostrej papryki. Jeśli nie jesteście przyzwyczajeni do ostrych dań zmniejszcie ilość papryczki lub wybierzcie gatunek, który jest słabszy - inaczej nie poczujecie smaku ;) Mimo, że ta zupa nie wygląda bardzo apetycznie to smak wynagradza braki wizualne
Milion Smakówosuszyć. Nakłuć mięso ostrym cienkim nożem. Do dużej miski wlać piwo, wywar wieprzowy,oliwę z oliwek, sos sojowy. Dodać posiekane ząbki czosnku, pokrojoną w plastry cebulę, ostrą mieloną paprykę, dwie łyżki gęstego miodu, pieprz cayenne, sól. Wszystko dokładnie wymieszać i włożyć mięso do glinianego naczynia i zalać zalewą, przykryć. Wstawić do lodówki na dwa dni, przynajmniej dwa razy w ciągu
Kuchnia PokoleńOstrobok w warzywach SKŁADNIKI: 1 ostrobok 35-40 dkg 2 pomidory 1/2 żółtej papryki 1/2 małej cukinii 1 cebula 2 ząbki czosnku kilka oliwek sól, pieprz przyprawa do ryb cytryna … Czytaj dalej Ostrobok w warzywach
czarrna od kuchniMakaron w pesto z warzywami Aromatyczne i lekkie danie obiadowe :) Czas przygotowania: 45 min. Liczba porcji: 1 Składniki 100 g ulubionego makaronu po kawałki żółtej i czerwonej papryki kawałek … Czytaj dalej Makaron w pesto z warzywami
czarrna od kuchniKolorowa surówka Chrupiące małe co nieco do obiadu :) Składniki 1/2 średniego pora 1 marchewka 2 dymki 1/2 czerwonej papryki 4-5 rzodkiewek 3-4 łyżki jogurtu sól, pieprz Sposób przygotowania … Czytaj dalej Kolorowa surówka
czarrna od kuchnikg.Więc będę potrzebował i użyłem: Mięso: -karczek 1 kg 200 gr -boczek 1 kg 200 gr Przyprawy: -pieprz czarny 3 g / kg -gałka muszkatołowa 1 g /kg -papryka słodka 1 g/kg -czosnek świeży wyciśnięty przez praskę 18 g do całości -żelatyna 5 g do calości -peklo sól do peklowania na sucho 48 godzin 18 g/kg -lub peklowanie na mokro
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.kurczaka myjemy, przekrawamy na dwie równe płaskie części. Każdą część rozbijamy tłuczkiem jak najcieniej. (mięso rozbijamy na foli, dzięki temu nam się nie rozpadnie). Na cały filet mielimy paprykę chili, dodajemy na środku, po długości pokrojony w plasterki ser camembert, a następnie ( w jednej linii) oliwki i kapary. Całość zwijamy na roladę, którą przekładamy na o folię spożywczą posypaną
Moniki SmakołykiProsty i szybko pomysł na śniadanie, kolację czy zasłużoną przekąskę między posiłkami. Grzanki z piekarnika podane z dwoma gatunkami roztopionego sera, oraz małym dodatkiem pomidora i papryki marynowanej
Milion SmakówSkładniki: ok. 2 kg szynki wieprzowej 1 łyżka miodu 1 łyżeczka pieprzu cayenne 1 łyżeczka pieprzu białego 1 łyżeczka soli 2 łyżeczki papryki słodkiej czerwonej 2-3 ząbki czosnku 1 łyżka majeranku 3-4 łyżki oliwy Sposób przyrządzenia: Czosnek przecisnąć przez praskę wymieszać z oliwą i przyprawami. Mięso umyć, osuszyć i natrzeć przygotowaną marynatą. Włożyć do miski, przykryć folią spożywczą
Prosto i Smacznie z Anetązdrowym warzywem, a w tej wersji bigos ma coś z tradycji i nowoczesności, przekonajcie się sami... Składniki: średnia główka słodkiej kapusty 0,75 dkg mięsa mielonego sol, pieprz, majeranek papryka słodka w proszku koncentrat pomidorowy liść laurowy koperek świeży lub mrożony Do zasmażki 4 łyżki masła klarowanego lub zwykłego 2 łyżki mąki Wykonanie: Kapustę zszatkować dość drobno, przełożyć do garnka
kgwjanczewoSKŁADNIKI: - piersi gęsi - sól peklowa - kilka ząbków czosnku - 10 g czosnku niedźwiedziego - pół łyżeczki gorczycy - kilka ziaren jałowca - pół łyżeczki ostrej papryki MIĘSO DOKŁADNIE UMYJ i pozbądź się wszystkich odstających skrawków- tak aby został jeden ładny kawałek z którego nic nie odstaje. Przygotuj odpowiednią ilość przegotowanej, chłodnej wody i peklosól- i tu nie ma zmiłuj, korzystaj z tej tabeli
Kuchnia bezglutenowa Lolirzymskiego kminu, uprażone i zgniecione w moździerzu ½ łyżeczki pieprzu 1 łyżka oleju do smażenia porcja chili sosu, tutaj przepis 100 g utartego ostrego sera, u mnie ser z ostrą papryką 1 łyżka natki pietruszki do posypania tłuszcz do wysmarowania formy lub papier do pieczenia Ugotuj chili sos. Obierz ziemniaki i pokrój w małą kostkę. Usmaż ziemniaki na oleju. Posól. Usmaż
codojedzeniasztuk) 130g mąki pszennej 100g serka topionego (dowolny smak) 60g margaryny 1 jajko 1 łyżka oleju 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Przyprawy: (*) 1/4 łyżeczka soli 1/4 łyżeczki chili Dodatkowo: papryka słodka i czarnuszka do posypania sos czosnkowy ( Develey ) Wszystkie składniki umieścić w misce i wyrobić (z solą i chili) na jednolitą masę. Ciasto rozwałkować na grubość około
Di gotujeprzekroić je na pół. Pieczarki umyć pokroić w plasterki i dodać do cebulek. Smażyć chwilkę, doprawić solą. Polędwiczkę wołową pokroić na cienkie paski, doprawić solą,musztardą, białym pieprzem, papryką słodką i ostrą, wymieszać. Wrzucić polędwiczkę na patelnię i smażyć, mieszając aż straci kolor surowizny. Dodać plasterki ogórków. Wlać wywar warzywny i uzupełnić wodą. Mięso powinno być zalane do 1/2 wysokości
Kuchnia Pokoleńświeży czosnek przepuszczony przez praskę ja dałem 40 g/kg Na paprykową będziemy potrzebowali: -1 kg słoniny cienkiej bez skóry -sól kamienna nie jodowana ,morska lub himalajska 30-33 g/kg -papryka ostra i słodka -pieprz młotkowany z kolendrą -świeży czosnek przepuszczony przez praskę ja dałem 40 g/kg Wykonanie Kupioną słoninę docinamy w miarę możliwości do prostokąta.Tak aby pasował do naszej
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.