panierki - 1149 przepisów (strona:28/77)

Pierś kurczaka w panierce miodowo-paprykowej 351

s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-42916170-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); PIERŚ KURCZAKA W PANIERCE MIODOWO-PAPRYKOWEJ Składniki: - 3 pojedyncze piersi z kurczaka - 3 łyżki płynnego miodu - mąka - olej - papryka słodka - papryka ostra - pieprz - sól Przygotowanie: Mięso oczyszczamy i osuszamy. Rozkrawamy w poprzek i lekko tłuczemy. Marynujemy

Życie zamknięte w smaku
Roladki drobiowe z suszonymi pomidorami i żółtym serem 151

smaczku każdej potrawie. Dziś padło na pierś z kurczaka. Polecamy! 1 podwójna pierś z kurczaka kilka suszonych pomidorów kilka plasterków żółtego sera sól pieprz jajko i mąka do panierki Pierś z kurczaka pokroić na pół i delikatnie rozbić tłuczkiem do mięsa. Posypać z każdej strony solą i pieprzem i włożyć do lodówki na godzinę (lub więcej). Następnie na każdym kotlecie

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Kulki ryżowe - arancini di riso 236

SKŁADNIKI 1,5 szklanki ryżu 3 szklanki wody sól i pieprz 100 g sera żółtego 100 g salami lub innych wędlin 2 jajka (1 jajko do panierki) bułka tarta olej do smażenia SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Ryż ugotować w posolonej wodzie do momentu aż woda całkowicie wyparuje,co jakiś czas mieszając by nie przywarł od do dna. Do ostudzonego ryżu dodać pokrojoną

zielonacukinka
Wątróbka wieprzowa panierowana 166

bułce tartej. Tak jak kotleta schabowego. Cebulkę kroimy w półtalarki.   Na rozgrzany tłuszcz przekładamy cebulkę, a następnie wątróbkę. Smażymy z obu stron, po kilka minut, do uzyskania chrupiącej panierki. SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
MSM MOŃKI - wspólpraca 188

kurczaka 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu czerwonego 1/2 łyżeczki mielonego chili 1 łyżeczka mielonej papryki słodkiej 1 łyżeczka mielonego imbiru 1 łyżeczka musztardy w proszku Ciasto (panierka z KFC): 2 jajka wiejskie (są dużo większe niż te sklepowe) 100 mleka 3,2 % (może być dowolne mleko ja miałam akurat takie) 3/4 szklanki mąki z amarantusa 1/2 łyżeczki

ClauditteMissCooking
Patisony w panierce 154

Patisony w panierce Składniki: - 1 młody patison - 1 jajko - sól, pieprz - suszona bazylia - bułka tarta dodatki: - olej rzepakowy Rapso do smażenia Przygotowanie: Myję patisona i dzielę go na cztery części. Wydrążam gniazdo nasienne, najlepiej za pomocą łyżki. Kroję patisona na mniejsze podłużne kawałki grubości około  0,5-1,0cm. Jajko roztrzepuję z przyprawami. Patisony maczam w jajku, a następnie

Kuchnia co dnia
Paprykowy kurczak na słodko 152

Dziś na obiad miałam przygotować piersi kurczaka i miał być on tradycyjnie smażony na patelni w panierce. Jednak po paru chwilach namysłu zaczęłam szperać w przepisać i szukać ciekawego pomysłu na podanie piersi kurczaka i tak trafiłam na przepis paprykarza z drobiu. Przerobiłam ten przepis i powstał paprykowy kurczak na słodko. Składniki na: Paprykowy kurczak […] The post Paprykowy kurczak

Magiczny Garnek
Ryba z patelni 180

niej szczyptę soli i pieprzu, całość mieszamy dłońmi. Rybę wyjmujemy z lodówki, osuszamy ją dokładnie papierowym ręcznikiem, a następnie układamy na talerzu z mąką, wciskając ją lekko w panierkę tak aby w całości dokładnie pokryła ją warstwa mąki.  Na patelnię wlewamy olej, najlepiej rzepakowy (na patelni powinna znajdować się pół centymetrowa warstwa), mocno go podgrzewamy, a następnie układamy filety

Miód i pieprz
Domowe stripsy smażone na oleju ryzowym 188

smażenia - za litr płacę 14 zł PRZYGOTOWANIE: W misce rozbełtać jako i dodać pozostałe składniki. Mięso obmyć i oczyścić. Pokroić w paski takie 2 cm grubości. Zanurzyć w panierce. Odstawić 30 minut. Na głębokiej patelni rozgrzać olej ryżowy. Smażyć około 3-5 minut. Wyłożyć na ręcznik papierowy

ClauditteMissCooking
Kotlety mielone z pieczarkami panierowane w płatkach owsianych 236

Zwykłe kotleciki mielone ale w nieco innej odsłonie niż wersja klasyczna. Mięsko jest z dodatkiem pieczarek a na zewnątrz panierka z płatków owsianych. składniki: 600 g mięsa mielonego z łopatki 200 g pieczarek 1 cebula 1 jajko sól,pieprz płatki owsiane olej do smażenia Pieczarki i cebulę pokroić w drobną kostkę. Rozgrzać patelnię z odrobiną oleju. Zeszklić cebulę a następnie

Monia miesza i gotuje
Pstrąg pieczony na ziołowym ruszcie 149

Pisałam tu już kiedyś, że uwielbiam ryby. Pod każdą postacią, ale najchętniej pieczone. W domu moich rodziców jada się ryby wyłącznie w panierce z jajka i bułki tartej, więc postanowiłam przygotować im krajowego pstrąga tęczowego, by spróbowali ryby innej niż zazwyczaj :) A ponieważ ryby zjadam ze skórą, zależało mi, żeby jej nie stracić i by uniknąć przywarcia do papieru, ułożyłam

Weekendy w domu i ogrodzie
TOFU na wiele sposobów + nowe tofu BIO POLSOJA 213

jakichś zastraszających ilościach ale dobre tofu nie jest złe i właśnie o tym będzie dzisiaj. Po pierwsze - ze zwykłej kostki tofu naturalnego można zrobić smaczne kotleciki w panierce albo bez, a cała filozofia zrobienia ich to pokrojenie na plastry, zlanie sosem sojowym LUB posypanie solą, obtoczenie w bułce tartej ALBO NIE i usmażenie na oleju na złocisty kolor, dosłownie chwilkę

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Schabowe roladki z serem camembert i miętą 213

roztrzepujemy, do drugiej miseczki wsypujemy bułkę tartą.  Roladki panierujemy w jajku, bułce tartej ponownie w jaku i bułce tartej. W rondlu rozgrzewamy olej i smażymy do zarumienienia panierki roladki z wszystkich stron.  Roladki przekładamy do parowara i gotujemy przez 15 minut tuż przed podaniem

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Pieczony boczek 163

SKŁADNIKI: 4 plastry boczku surowego, ja kupiłam gotowe na grilla (te bez panierki) 2 pomidory malinowe 500 g bobu 2 łyżki domowej mieszanki przypraw BARBECUE- czosnek granulowany, cebula, pieprz czarny, papryka słodka, gorczyca, pietruszka, papryka ostra, jałowiec, sól morska dodałam jeszcze odrobinę kminku i rozmarynu łyżka oleju ryżowego PRZYGOTOWANIE: Rozgrzać piekarnik do 200 stopni. Plastry boczku wysmarować marynatą

ClauditteMissCooking
Wegetariański schabowy z kabaczka 222

wysypujemy na talerzyk . Następnie każdy plaster kabaczka obtaczamy w jajku , następnie w bułce tartej i kładziemy na patelni , na rozgrzanym tłuszczu . Smażymy na złoty kolor z obu stron , aż panierka utworzy chrupiąca skorupkę . Wykładamy na talerze , posypujemy pieprzem i podajemy na gorąco , gdyż jak wystygną , nie będą już tak przyjemnie chrupiące . Polecam podać z tzatzyki .. pychota Post Wegetariański schabowy

Ogrodnik w podróży