DORSZ NA SZPINAKOWEJ PIERZYNCE 232niestety niedoceniana jak każda inna ryba. Ma białe mięso. Jest podstawą wielu popularnych dań np. takich jak zupa rybna. Można przygotowywać go na wiele sposobów. Niektórzy smażą filety w panierce, jeszcze inni pieczą rybę w piekarniku. Czasem wystarczy sok z cytryny, kilka ziół i aromatyczne danie gotowe. Dorsz, którego przygotowałam jest zdrowy, lekki i smaczny. Filety odpowiednio zamarynowane są bardzo
Kuchnia Paulettes
smażone przekąski na imprezę 2645macie pomysłu co podać na przyjęciu? Przekąska wcale nie musi być wymyślna, wystarczy wzbogacić panierkę zwykłych nuggetsów i opanierować pieczarki. Takie smażone kęski podałam sosem czosnkowym, którego smak wzbogaciłam suszonymi pomidorami z bazylią. Przy tej okazji idealnie przydała mi się lekka miska na przekąski podzielona na 6 miejsc, w każde możemy nałożyć coś innego. Naczynie jest nie tylko ładne (kształt
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Cukiniowe spaghetti z cielęcymi kotlecikami 365jego przyrządzenia jest wspaniałe. Jednak dzisiaj postanowiłam zrobić spaghetti z cukinii. Do tego dodatku możecie przyrządzić dowolne mięso czy rybę. W tym przepisie, zrobiłam kotleciki z cielęciny w panierce z płatków jaglanych. Są idealnie chrupiące i miękkie w środku. Zamiast tego mięsa, można użyć np. kurczaka lub indyka. Smacznego! Cukiniowe spaghetti z cielęcymi kotlecikami porcja dla 2 osób Składniki
Jaglusia
Chlebek drożdżowy z płatkami śniadaniowymi 250pastą którą przygotujemy w czasie gdy będzie piekł się nasz chlebek czy po prostu z kotletem który pozostał nam z obiadu. Ja akurat wykorzystałam resztki smażonego kurczaka w panierce z płatków kukurydzianych Lubella. Gotowe kanapki wystarczy zapakować, włożyć do torby czy plecaka i można zjeść gdy tylko najdzie nas ochota. Na na ławce na podwórku, na spacerze, w pracy
Monia miesza i gotuje
#3 Malezja: nie bój się Azji ! 196których skwierczały obiady dla tubylców nie mogłam się temu nadziwić. Bo jak to... jedzenie najważniejszym posiłkiem dnia, najlepiej smażone, dużo ryżu i sosów, ah no i nie zapominajmy o panierkach. O zgrozo! Gdzie żywieniowiec w takim świecie odnajdzie sens wpajanej mu nauki ?! No ale... McDonalny puste, KFC nie widać, czekolada, chemia...? Tylko na sklepowych półkach na które rzadko się
Gawron w rosole
ROLADKI INDYCZE Z PUREE Z AWOKADO 191się dużymi krokami. Każdy z nas planuje już potrawy typowo świąteczne, a ja dzisiaj proponuję świąteczny obiad - roladki z sznycli indyczych nadziewane gruszką, serem pleśniowym oraz suszonymi pomidorami, w panierce z płatków kukurydzianych, podane na puree z awokado. To danie z pewnością zaskoczy Twoich gości! Produkty znajdziecie w najnowszych gazetkach: Biedronki , Netto , Lidla oraz Intermarche Składniki: 400 g sznycli
Kuchnia MagdaLeny
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym 227jaśminowego Marynata do kurczaka • 2 plastry świeżego imbiru w kostkę • 2 ząbki czosnku w kostkę • 2 łyżki sosu sojowego • sok z 1/2 cytryny • sól, pieprz Panierka do kurczaka • 3 łyżki płaskie mąki kukurydzianej • 1 jajko Sos słodko-kwaśny • 3 łyżki cukru brązowego • 6 plastrów ananasa • 1/3 szklanki soku z ananasa • 1/3 szklanki keczupu
To co kocham
Krokiety z wafli 210mała biała kapusta • 500 g pieczarek • 500 g karkówki • 1 opakowanie wafla do zwijania krokietów • 1 mała cebula • sól, pieprz do smaku • 4 łyżki natki pietruszki Panierka • 3 jajka • bułka tarta • olej do smażenia Wykonanie: • Kapustę pokroić na drobne kawałki gotować w posolonej wodzie przez 30 minut. • Cebulę obrać, pokroić i obsmażyć
To co kocham
Kotlety z kalarepki 159Letni obiad bez mięsa to jarskie kotlety. Kalarepka nadaje się wyśmienicie do tego celu. Panierka z płatków migdałowych i orzechów nadaje im egzotycznego charakteru. U nas danie kuchni kobiecej… chłopaki rozglądali się za schabowym. Mnie i Monice bardzo smakowały! Składniki: • 2-3 kalarepki • sól, pieprz do smaku, szczypta cukru • 2 jajka
To co kocham
Krokiety z ruskim nadzieniem w waflu 250Składniki: – farsz, który został z lepienia ruskich pierogów – kilka wafli, w zależności od ilości farszu, z drobnymi wzorkami po obu stronach Panierka – 2 jajka, szczypta soli – bułka tarta – olej do smażenia Wykonanie: – Farsz należy podgrzać, ja to zrobiłam w kuchence mikrofalowej. – Rozłożyć
To co kocham
KOTLETY A'LA GOŁĄBKI 183masz ochoty na zawijanie gołąbków proponuję kotlety a'la gołąbki z mięsa mielonego, białej kapusty i ryżu w panierce z zarodków pszennych. Nie powiedziałabym, że jest z nimi mniej pracy niż z tradycyjnymi gołąbkami. Ale za to z dodatkiem ziemniaków i ogórkiem kiszonym tworzą pyszny obiad. Składniki: 500 g białej kapusty 500 g mięsa mielonego z indyka 1 szklanka ryżu
Kuchnia MagdaLeny
25 przekąsek i 4 sosy na zimno, na andrzejki 381Kliknij po przepis. 17. Biedronki na krakersach z pastą z wędzonego łososia - Kliknij po przepis. 18. Guacamole - Kliknij po przepis. 19. Pierś kurczaka w panierce z sezamem - Kliknij po przepis. 20. Kulki mięsne - Kliknij po przepis. 21. Zapiekane śliwki suszone w bekonie - Kliknij po przepis. 22. Roladki z tortilli
W kuchni u Moniki
Przegrzebki z jajkiem na chips-ie z dyni ,oliwą z czarnej trufli i szafranem 197każdej ze stron , w tym czasie powinny usmażyć się na złoty kolor . Nie polecam smażenie dłużej , ponieważ pozbawimy przegrzebki wilgoci i staną się gumowe . Czy w panierce czy bez trzymajcie się tej zasady . Usmażone małże odkładamy na chwilę na ręcznik papierowy , by odsączyć nadmiar tłuszczu. Układamy małże bezpośrednio na muszlę , następnie delikatnie kładziemy nasze żółtko posypujemy szczyptą szafranu
Viola cooks with passion
Finał BlogerChef 2016 183porządnie przyłożyć aby wyrobić się w tym czasie, gdyż wymyśliłam sobie dosyć złożone i ambitne danie. Danie konkursowe, które przygotowałam połączyło kuchnię wschodu (Kofta z mięsa indyka w pietruszkowej panierce z orientalnymi przyprawami na kabanosie – zamiast patyczków do szaszłyków) z polską, a właściwie wielkopolską tradycją z której pochodzę (ziemniaczana rolada z boczkiem i chrzanem w kapuście) oraz smakowego mixu
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię