szybkość wykonania - potrzebujemy zaledwie 15 minut i ciasto ląduje w piekarniku. Poza tym takie ciacho to świetny pomysł na wykorzystanie białek, które zostają po innych wypiekach, np. pączkach czy faworkach. Składniki: 4 białka 3/4 szklanki cukru 100 ml oleju 100 ml mleka zagęszczonego niesłodzonego 1 budyń czekoladowy bez cukru (40 g) 3 łyżki kakao 3/4 szklanki mąki pszennej
Kuchnia MagdaLenyszybkość wykonania - potrzebujemy zaledwie 15 minut i ciasto ląduje w piekarniku. Poza tym takie ciacho to świetny pomysł na wykorzystanie białek, które zostają po innych wypiekach, np. pączkach czy faworkach. Składniki: 4 białka 3/4 szklanki cukru 100 ml oleju 100 ml mleka zagęszczonego niesłodzonego 1 budyń czekoladowy bez cukru (40 g) 3 łyżki kakao 3/4 szklanki mąki pszennej
Kuchnia MagdaLenyJakoś się trzeba przygotować na te pączki, nie? Postanowiłam - smażę w tym roku! Mam taki bardzo stary przepis, z dodatkiem mielonych migdałów, że nie ma mocnych. MUSZĘ JE MIEĆ :) Póki co, lecę dalej z zielonym... Mam wyciskarkę do owoców, ale leży zapomniana i wepchana w kąt.. Przestałam jej używać ze względu na odpady, których zwyczajnie szkoda było
bistro mamaKarnawał, to czas pysznych słodkości. Obok pączków królują też chrusty, chruściki, faworki. Choć na blogu jest już kilka pysznych przepisów na ten przysmak, dzisiaj przedstawiam Wam kolejny. Chyba najsmaczniejszy, najdelikatniejszy, wprost rozpływający się w ustach. Inspiracją był przepis znaleziony na insta "Pyszna codzienność". Składniki: - 300-320g mąki orkiszowej tortowej typ450 (lub pszennej) - 4 żółtka - 4 łyżki
Smaczne Zdrowekarnawałowe to przepis, który podpił serca mojej rodziny Rogaliki mają wiele zalet. Przede wszystkim przygotujecie je naprawdę bardzo szybko, nie wymagają skomplikowanych składników i dużych umiejętności. W przeciwieństwie do pączków, przy rogalikach naprawdę się nie napracujesz, dlatego polecam je, jeśli ktoś pyta mnie co upiec na Tłusty Czwartek, aby było szybko i smacznie Ja swoje rogaliki nadziałam marmoladą, ale możesz
365 dni dookoła kuchniCiasto zwijam na pół, skręcam kilka razy. Sklejam końce ciasta ze sobą tworząc wianuszek . Sklejenie schować pod spód ciasta. ( jak je przygotować zobaczycie w filmie poniżej). Pączki przykrywam ściereczką i odstawiam do ponownego wyrośnięcia na 15 minut. Rozgrzewam olej i smażę i na wolnym ogniu na złoty kolor z każdej strony. gotowe posypać cukrem pudrem. Smacznego! Zapraszam was również
Kulinarne przygodyPyszne pączki drożdżowe ,bez lepienia i nadzienia ale za to obtoczone z cukrze z cynamonem. Pychotka - coś innego . Alternatywa dla tradycyjnych ,chrupiące na zewnątrz i mięciutkie w środku. Nie ma przy nich dużo pracy ,tylko trochę czekania.... polecam
Swojskie jedzonkomascarpone 1 łyżka cukru pudru Składniki na wierzch: owoce z kompotu 1 galaretka przeźroczysta lub czerwona woda tyle, aby razem z kompotem osiągnąć 500 ml płynu Przygotowanie: Paczkę sucharów zmielić mielimy w robocie kuchennym. Nutellę mieszamy razem z sucharami i wykładamy na spód blaszki. Ugniatamy dokładnie. Ser twarogowy ucieramy z cukrem pudrem i wykładamy na warstwę
Życie zaczyna się w kuchniłyżek formuję kulki i wrzucam na rozgrzany olej, smażę z dwóch stron na rumiano. ( aby łatwiej było uformować kulki łyżki przed nabieraniem ciasta każdorazowo zamaczam w gorącym oleju ). Usmażone pączki wykładam na talerz wyłożony papierowymi ręczniczkami, w celu odsączenia nadmiaru tłuszczu. Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogródFarfalle con crema di finocchi) Przyszła paczka z kolejną stertą makaronowych utensyliów więc nie byłbym sobą gdybym wytrzymał i nie wypróbował któregoś tak szybko jak się da. Jeśli ktoś twierdzi, że po całym dniu pracy człowiek nie ma już siły ani ochoty na bawienie się w robienie domowego makaronu to ten ktoś nie wie co mówi. Albo, zwyczajnie nie umie/nie
Pasta Po PolskuNasmażyłam pączków i zostały mi białka.. Zazwyczaj robię z nich bezę, ale tym razem postanowiłam przygotować coś innego - wyszło przepyszne ciacho z kawałkami czekolady. Na pewno będę je robić częściej
Prosty przepis naPiegusek z brzoskwiniami – ciasto z białek Karnawał to czas kiedy pieczemy pączki, oponki i faworki. Do ich przygotowania zazwyczaj używamy żółtek jaj, więc zostają nam niewykorzystane białka. Możemy je przechowywać przez kilka dni w zamkniętym słoiczku w lodówce lub zamrozić i później zużyć. Dziś podrzucam ciekawy przepis na pyszne ciasto z samych białek. Delikatny, maślany biszkopt makowy, z kremem
Blog z Apetytemdala od fast foodów i przetworzonej żywności? Zacznij od kupowania z listą zdrowej żywności. Posiadanie listy pomoże ci trzymać się z daleka od fast foodów, takich jak wędliny, kupowane pączki i tym podobne. Pamiętaj też, że sklepy spożywcze są rozplanowane w taki sposób, aby zachęcić Cię do kupowania więcej, niż zamierzasz i potrzebujesz. Upewnij się, że trzymasz się z dala
ProstePesto.plsukcesem. Sukces wynika z tego, że wykluczając węglowodany mamy mniejszy asortyment produktów i automatycznie jemy mniej (np. nie jemy już tych wszystkich chipsów i paluszków, czy pączka w drodze do pracy, o którym potem zapominamy). Wykluczając jakieś produkty po prostu ucinamy kalorie, tym samym wytwarzamy deficyt, który powoduje chudnięcie. Deficyt? To jedno magiczne słowo stoi za całym tym zamieszaniem
365 dni dookoła kuchniPyszne i łatwe w przygotowaniu kokosowe ciasto bez pieczenia, które zachwyci każdego. Składniki 4 paczki biszkoptów woda przegotowana z cytryną i cukrem ostudzona 1/2 litra śmietanki kremówki (30%) 2 białe czekolady 200 gram wiórek kokosowych 1/4 część margaryny Wykonanie Przygotować blachę i wyłożyć na niej lekko namoczone w wcześniej przygotowanej wodzie z cytryną i cukrem biszkopty. Połowę śmietany wlać
Wasze Przepisy