pączki - 10939 przepisów (strona:304/730)

Ciasto „stefanka” bez pieczenia 82

Łatwe i bardo smaczne ciasto bez pieczenia, które szybko znika ze stołu. Składniki dwie duże paczki herbatników litr mleka półtorej kostki masła lub margaryny 6 łyżek kakao szklanka kaszy mannej półtora szklanki cukru 3 łyżki wody Przygotowanie Litr mleka zagotować ze szklanką cukru i kostką masła, gdy zacznie wrzeć wsypać kasze manną gotować przez chwilę na małym ogniu. Jak zacznie

Wasze Przepisy
Ciasto chatka Baby Jagi 78

dzieci mojej koleżanki i strasznie im smakowało – więc chyba jego zachwyt jest spowodowany wiekiem:) Czas wykonania: 1 h (6-8 h oczekiwań) Ilość porcji: 16 kawałków Składniki: 4 paczki herbatników (400 g) Masa serowa: 500 g sera białego ¾ kostki margaryny lub 180 g masła ¾ szklanki cukru pudru 2 żółtka 1 cukier waniliowy 1 łyżka kakao Polewa: 2 łyżki wody

KuchniaWeDwoje.pl
Zapiekanka rybna w pomidorach 74

pycha. Można dodać więcej kawałków ryby – dla mnie ilość podana w przepisie jest w sam raz Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 6 Składniki: 4 filety rybne 2 paczki ryżu 125 g sera mozzarella w kulce (1 opakowanie) 2 łyżek oliwy (do wysmarowania dna naczynia) Sos pomidorowy: puszka pomidorów krojonych bez skórki 1 duża cebula 200 g serka mascarpone

KuchniaWeDwoje.pl
Sernik na zimno z truskawkami 83

lekki o konsystencji ptasiego mleczko z dużą ilością truskawek:) Czas wykonania: 2 h (+ 6-8 h czas oczekiwania) Ilość porcji: 16 kawałków (forma 0 średnicy 20 cm) Składniki: paczka okrągłych biszkoptów 800 g truskawek 3 galaretki truskawkowe + 750 ml wody 600 g serka homogenizowanego waniliowego (np. Danio) 2 śnieżki (śmietany w proszku) 400 ml mleka Przygotowanie: Galaretki rozpuścić w gorącej

KuchniaWeDwoje.pl
Sałatka warzywna z kurczakiem i sosem musztardowym 91

sałatka na kolację. Jeżeli lubicie lekko ostre smaki to sos musztardowy na pewno Wam przypadnie do gustu. Czas wykonania: 30 min Ilość porcji: 4 Składniki: 100 g ryżu (2 paczki) 2 piersi z kurczaka (500 g) 2 duże pomidory sałata masłowa przyprawa do kurczaka 1 łyżka oliwy Sos: 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy 1 łyżka octu balsamicznego szczypta soli

KuchniaWeDwoje.pl
Sałatka z panierowanym kurczakiem i serem camembert 86

sera camembert na ciepło smakują mi bardzo. Polecam Czas wykonania: 30 min Ilość porcji: 3 – 4 Składniki: 250 g fileta kurczaka lub indyka 200 g sera camembert 1 paczka mixu sałat 3 – 4 łyżki słonecznika łuskanego 1 – 2 opakowania panierki klasycznej Kamis (po 90 g) 1 jajko ½ szklanki mleka lub wody olej do smażenia Sos winegret: 2 łyżki oliwy

KuchniaWeDwoje.pl
Sernik na biszkoptach 108

kawałki (forma 20 cm x 30 cm) Składniki: 1 kg sera z wiaderka 7 jajek 140 g masła 1 budyń waniliowy 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 1 paczka biszkoptów (24 sztuki) Przygotowanie: Masło rozpuścić i wystudzić. Białka oddzielić do żółtek. Białka utrzeć na sztywno ze szczyptą soli, dodać cukier oraz cukier waniliowy i dalej ubijać, aż masa nabierze konsystencji

KuchniaWeDwoje.pl
Kolorowa sałatka na chipsy 80

Składniki: 3 sztuki papryki (różne kolory) 100 g korniszonów w chilli ½ słoiczka pieczarek marynowanych ½ słoiczka grzybów marynowanych 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu pieprz, sól (opcjonalnie) Dodatkowo: paczka okrągłych chipsów Przygotowanie: Wszystkie składniki pokroić w niewielką kostkę, przełożyć do miski. Dodać majonez oraz jogurt, wymieszać. Można doprawić odrobiną pieprzu i soli, według uznania. Sałatka można podawać na chipsach; najlepiej

KuchniaWeDwoje.pl
Jak przygotować się do Świąt Bożego Narodzenia? PORADNIK 82

zakup potrzebnych artykułów do ich wykonania). IV. Pakowanie prezentów świątecznych. V. Zakupy spożywcze z długą datą ważności. VI. Zakup kartek świątecznych i wypisane życzeń. VII. Wysłanie kartek świątecznych i paczek za granicę. VIII. Zakup dekoracji świątecznych, choinki (sztucznej lub żywej w doniczce) oraz ozdób choinkowych. IX. Przygotowanie świątecznej playlisty. Jeśli postaramy się przygotować te wszystkie rzeczy z listy w nadchodzącym

KuchniaWeDwoje.pl
Oponki 89

Oponki serowe to szybki i prosty przepis na karnawałową przekąskę. W przeciwieństwie do pączków czas przygotowania to zaledwie 1 godzina, więc jeśli nigdy nie robiłeś/aś to zachęcam spróbować. Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 30 sztuk Składniki: 250 g sera białego 250 g mąki pszennej 40 g cukru 1 cukier waniliowy (16 g) 2 żółtka 1/2 łyżki sody

KuchniaWeDwoje.pl
Ciasto zebra 94

łyżeczki żelatyny 100 ml wrzątku 2 łyżki cukru pudru MASA KAKAOWA 500 ml śmietany kremówki 3 łyżeczki żelatyny 100 ml wrzątku 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki kakao DODATKOWO paczka herbatników kokos do dekoracji Wykonanie Masa śmietankowa: żelatynę rozpuszczamy we wrzątku, odstawiamy do przestygnięcia. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Pod koniec ubijania wlewamy płynną żelatynę

Alle Dobre!
Kremowy makaron ze szpinakiem, pieczarkami i białym winem 106

widelec nitki makaronu przeplatanego całą dobrocią sosu i dodatków i czuję, jak pyszność prześlizguje się po języku wprost do wygłodniałego brzucha, gdzie mości się rozkosznie. Na drzewach coraz większe pączki, powietrze choć częściej wilgotne od deszczu, jest ciepłe i napawa nadzieję na lekkość wiosennych dni, kremowy makaron paruje w miseczkach, umilając czas i łaskocząc podniebienie eksplozją smaków w każdym kęsie

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Kakaowe ptasie mleczko 85

kropelki aromatu śmietankowego 120 ml wrzącej wody POLEWA 2 łyżki masła 3 łyżki kakao 2 łyżki cukru 6 łyżek śmietanki 36% 50 ml wrzątku 2 łyżeczki żelatyny DODATKOWO paczka herbatników Wykonanie PIANA Blaszkę o wymiarach 24×24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Na blaszce układamy warstwę herbatników. W 120 ml wrzątku rozpuszczamy żelatynę, odstawiamy do przestygnięcia. Białka

Alle Dobre!
Zupka gołąbkowa 96

mąki. Całość zalewamy wodą, gotujemy do miękkości kapusty. Ja osobiście gotowałam w szybkowarze około 10 minut. Jak kto lubi wedle uznania, można na ostro doprawić przyprawami, można również dodać paczkę ryżu. Autor przepisu: Magdalena Artykuł Zupka gołąbkowa pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Ciasto Orzeszek Wiewióra bez pieczenia – prosty przepis na pyszny deser 112

orzeszków ziemnych bez łupin, niesolonych 180 g cukru łyżka wody łyżeczka masła   Dodatkowo: około 100 g kremu orzechowo-czekoladowego typu Nutella (pół słoika) około 150 g krakersów (niecała paczka)   Przygotowanie Zaczynamy od przygotowania masy budyniowej. Około 750 ml mleka zagotowujemy z cukrem. Resztę mleka mieszamy (najlepiej trzepaczką) z mąką pszenną, ziemniaczaną i żółtkami. Gotową mieszankę wlewamy do gotującego

e-PrzepisyKulinarne