sukcesem. Sukces wynika z tego, że wykluczając węglowodany mamy mniejszy asortyment produktów i automatycznie jemy mniej (np. nie jemy już tych wszystkich chipsów i paluszków, czy pączka w drodze do pracy, o którym potem zapominamy). Wykluczając jakieś produkty po prostu ucinamy kalorie, tym samym wytwarzamy deficyt, który powoduje chudnięcie. Deficyt? To jedno magiczne słowo stoi za całym tym zamieszaniem
365 dni dookoła kuchniPyszne i łatwe w przygotowaniu kokosowe ciasto bez pieczenia, które zachwyci każdego. Składniki 4 paczki biszkoptów woda przegotowana z cytryną i cukrem ostudzona 1/2 litra śmietanki kremówki (30%) 2 białe czekolady 200 gram wiórek kokosowych 1/4 część margaryny Wykonanie Przygotować blachę i wyłożyć na niej lekko namoczone w wcześniej przygotowanej wodzie z cytryną i cukrem biszkopty. Połowę śmietany wlać
Wasze Przepisyzrobić z białek, które pozostają po zrobieniu pączków i faworków? Skorzystać z naszego przepisu na czekoladowe ciasto z bananami na białkach . Nie dość, że można od razu wykorzystać cały zapas białek oraz dojrzałych bananów, to piekarnik opuści wilgotne, puszyste i pachnące ciacho. Jeśli zastanawiacie się, skąd od razu wziąć siedem białek, to odpowiadamy, że nasze zbieraliśmy z kilku wypieków
niecodziennikparyprzepisem na ten pyszny keto deser . Przepis nie jest właściwie specjalnie nowy, bo podstawą keto eklerków jest prawie takie samo ciasto parzone jak w przypadku keto pączków . keto eklery Ciasto parzone – wydanie drugie, zmienione Co w praktyce oznacza „prawie”? Ano biorąc pod uwagę fakt, że do użycia kremu budyniowego zużywa się same żółtka , spróbowałam – dla równowagi – wykonać ciasto parzone
Modern Cave GirlProste i ekspresowe do przygotowania wafelki czekoladowe, które zaspokoją ochotę na coś słodkiego. Składniki 1 margaryna 1 szklanka cukru 1/2 szklanki wody 2 paczki wafli (150g każda) 2 szklanki mleka w proszku 2 łyżki kakao Przygotowanie Margaryna + woda + cukier zagotować. Do gorącej masy dodać mleko w proszku i kakao. Szybko wymieszać. Przekładać masą wafle. Najlepsze na drugi dzień, gdy trochę
Wasze Przepisyprzekroić na połowę. masa składniki śmietana 36 procentowa 250 g 5 łyżek cukru pudru 50 dag sera białego z wiaderka lub w kostce 1./2 puszki masy krówkowej 1 paczka herbatników żelatyna 3 galaretki ciemne owoce przygotowanie 3 łyżki żelatyny zalać 5 łyżkami przegotowanej wody .Śmietanę ubić z cukrem pudrem i dodać biały ser a potem żelatynę . masę wykładamy
Moje Wyrobykilka razy. Końcówkę ciasta mocno skleić, aby nie rozkleiła się podczas smażenia. Przygotowane kręciołki odłożyć do wyrośnięcia na ok. 15 minut pod przykryciem. W tym czasie nagrzewamy olej. Pączki smażymy jednorazowo po kilka sztuk ( u mnie po 4 sztuki) na wolnym ogniu na złoty kolor z każdej strony. Wyjąć na ręcznik papierowy, a następnie zanurzyć w cukrze wymieszany
Kulinarne przygodyfilmowy w domu. To nawet lepsze rozwiązanie. Dlaczego? Tu jesteście sami i oglądacie co lubicie. Nie musicie siedzieć na niewygodnych kinowych fotelach obok faceta, który co rusz głośno otwiera paczkę z chipsami Tu macie spokój i czas tylko dla siebie. Można się przytulić, śmiać w głos, a nawet oglądać coś co dla innych wydaje się być przysłowiowym gniotem. Tu nikt
Słodkie okruszkiłyżka mąki pszennej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); MASA 2 budynie śmietankowe bez cukru 3 łyżeczki cukru 1 łyżka mąki pszennej 5 żółtek 1 puszka brzoskwiń 250 g masła DODATKOWO 2 paczki delicji o smaku pomarańczowym 2 galaretki pomarańczowe 3/4 szklanki zaparzonej kawy Przygotowanie Białka ubić na sztywną pianę. Ciągle ubijając dodawać małymi partiami cukier. Ubijać do momentu aż uzyskamy lśniącą
Przepiski.pldużej dziurki. Chrusty - jak to bywa z tego typu słodkościami, są najlepsze w dzień smażenia. Polecam gorąco zwłaszcza osobom, któr nie czują się zbyt dobrze w wypieku tradycyjnych pączków lub chrustów, bo przepis jest bardzo prosty 😍 Składniki: 1.5 szkl mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru waniliowego 3/4 szkl mleka kilka kropli aromatu cytrynowego
Walijskie Pichcenieziś na obiad przygotowałam pieczone warzywa. Mało przy nich pracy a wrażenia z ich jedzenia niesamowite. Chipsy z jarmużu nas uzależniły i jeśli tylko mamy paczkę jarmużu to ląduje w piekarniku na kilka minut. Warzywa polałam sosem z tahiny z czosnkiem i z sokiem z cytryny. Można jeść także z octem balsamicznym. batat ( duży) burak ( średni) marchew ( duża) oliwa
AZgotuj!puszki (820g) brzoskwiń 1 i 3/4 szklanki wody 5 łyżek cukru 2 budynie śmietankowe 1 łyżka mąki pszennej 4 żółtka 300 g masła ponadto: 1 podwójna paczka delicji pomarańczowych 1/4 szklanki mocnego naparu kawy 50 ml spirytusu osączone brzoskwinie z 1 puszki 2 galaretki brzoskwiniowe Rodzynki przelać wrzątkiem i osączyć. Wszystkie składniki na ciasto podzielić na połowę
Kolorowa kuchnia Elkijadłam a nawet o nich nie słyszałam. Dzięki Danusi poznałam, zrobiłam i się wprost zakochałam. Niezwykłość tych pasztecików polega na tym, że są one smażone w głębokim tłuszczu jak pączki. Dzięki temu smakują wyjątkowo, zupełnie inaczej, niż tradycyjne paszteciki pieczone. Pasztecik szczeciński to danie typowe dla Szczecina, nadziany najczęściej mięsem, kapustą z grzybami lub pieczarkami z serem. Serwowany
Kuchnia z widokiem na ogródNadrabiam zaległości wpisowe z okresu świąt. Stwierdzam z ulgą, że pozostało jeszcze tylko kilka przepisów :). W pierwszy dzień świąteczny dostałam paczkę żywnościową. Jedną z tych, z zamówionymi artykułami pierwszej potrzeby. Również z niezamówionymi i niepotrzebnymi, a wykorzystywanymi. W tej paczuszce cała zawartość spodziewana, bo zamówiona. Z wyjątkiem pokaźnych rozmiarów korzenia. Chodziło mi nie raz po głowie upieczenie
Kronika Piekarnika