pączki z piekarnika - 2628 przepisów (strona:144/176)

Drożdżówki z serem i rabarbarem 131

Polecam Ci też przepisy: – drożdżówki z serem – brioszki – ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką – drożdżowe ze śliwkami i kruszonką – racuchy drożdżowe – drożdżówki z truskawkami – drożdżowe topielec – mini pączki serowe – blok czekoladowy Przygotowanie: około 2,5 h Ilość : 10 drożdżówek Składniki ciasto: – 2 i 1/4 szklanki mąki pszennej – 3/4 szklanki letniego mleka – 4 łyżki cukru – 1 jajko – 1 żółtko(...)rozkładając porcję sera po wszystkich 10 drożdżówkach, a następnie ułóż na nim kawałki rabarbaru. Odstaw drożdżówki na kolejne 20-25 minut do lekkiego wyrośnięcia. W tym czasie rozgrzej piekarnik do 180 st C i przygotuj kruszonkę mieszając wszystkie składniki i zagniatając je w dłoniach. Czas na posmarowanie drożdżówek rozbełtanym jajkiem na brzegach, użyj do tego pędzla kuchennego. Po nasmarowaniu posyp

nietylkopasta.pl
DROŻDŻOWE BUŁECZKI 133

Puchate, słodkie, drożdżowe bułeczki, które przygotujesz przez cały rok. Prosty przepis, opis krok po kroku. Bułeczki możesz faszerować dżemami, powidłami, owocami lub czekoladą, polać lukrem, polewą

Zasmakuj Kuchni
Tarta owocowa bez cukru 189

Tekst przeczytasz w 4 min Tarta owocowa bez cukru to propozycja głównie dla osób, które liczą kalorie i tych, którzy cukru jeść nie mogą. Zamiast cukru

SprawdzonaKuchnia.pl
CIASTO DROŻDŻOWE Z KRUSZONKĄ 183

U mnie co do ciast drożdżowych nic się nie zmieniło – najlepsze jest ciepłe z kubkiem kakao, mleka lub gorącej czekolady! Rozpieściłam siebie i rodzinę jak

Zasmakuj Kuchni
Sernik Straciatella. 164

Jakiś czas temu dostałam słodką i pachnącą paczkę od Delecty. Były w niej same cuda dzięki którym jeszcze przez długi czas będę przygotowywać pachnące i zapewne pięknie wyglądające ciasta i desery. Ciasto które zaraz Wam przedstawię upiekłam także z myślą o  konkursie PIECZ... OT TAK...PROSTO Z SERCA.... Jednak ciasto przede wszystkim powstało dla moich świątecznych gości. Chciałam(...)cienkie wałeczki o długości foremki. Układamy je na dnie, jeden obok drugiego. Następnie wylewamy masę serową a na masie układamy wałeczki zrobione z drugiej połowy ciasta. Sernik wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200C i pieczemy około 10 min, a następnie temperaturę zmniejszamy do 160C i pieczemy jeszcze około godziny. Kiedy sernik ostygnie polewamy go polewa z gorzkiej czekolady. Przepis bierze

Radość kipiąca uśmiechem.
Chleb na zakwasie: przepis na razowy chleb żytni 246

miejscu z małym dostępem powietrza, chleb będzie miękki nawet 10 dni po upieczeniu. 🙂 Chleb na bazie mąki pszennej i żytniej (57% żyto) Chleb 100% żyto Polecam także: Przepis na pączki w dwóch odsłonach: smażonej i pieczonej Drożdżowa babka wielkanocna z masą krówkową Słodkie bułeczki drożdżowe – domowy przepis Trudność Zaawansowany Czas przygotowania 18 godzin Czas gotowania 40 min. Całkowity czas(...)posypałam prażonymi nasionami słonecznika). FAZA 4: PIECZENIE 9 Jak ciasto wyrośnie (najlepiej jakby było poniżej brzegów formy o ok. 1,5 cm), wstaw chleb do nagrzanego do 220*C piekarnika. 10 Piecz w: - 220*C przez 10 min. - 190*C przez 30/35 min. 11 Wystaw do wystygnięcia. Smacznego! Składniki SKŁADNIKI (1 CHLEB) FAZA 1 „PÓŁKWAS” (DZIEŃ 1: najwygodniej zacząć

A to pestka
Bułki makowe 119

Czas czytania: 3 min Bułki makowe Menu bożonarodzeniowo-sylwestrowe ma wiele pysznych smakołyków w swoim zestawie. Znajdziemy tam smakołyki wytrawne i słodkie, jednym z najpopularniejszych ciast

SprawdzonaKuchnia.pl
BŁYSKAWICZNE, PYSZNE PIERNICZKI NA MĄCE ORKISZOWEJ 350

błyskawicznie się je przygotowuje. Ja testujac przygotowałam jedną porcję a za chwilę już miałam zarobione następne, tym razem z mniejszą ilością przyprawy korzennej (do pierwszych dałam 1/2 paczki-13g i były bardzo pikantne, drugą wersję zrobiłam z dodatkiem 8g przyprawy, dodałam także cynamon). Praca przy nich to czysta przyjemność, ciasto ma super konsystencję, jest bardzo delikatne i nic się(...)rozwałkowuję na pożadaną grubość. Z rozwałkowanego ciasta wycinać foremkami różne kształty i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.Pierniczki urosną więc ciasto nie może się stykać. Przed wsunięciem do piekarnika posmarować pierniczki rozbełtanym jajkiem.Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180*C (góra-dół) ok.10-12 minut lub 170*C (termoobieg) ok.10 minut. Po wystudzeniu najlepiej przechowywać w zamkniętej puszce.Można polukrować

Smaczne Zdrowe
Drożdżówki malinowe 142

Czas czytania: 3 min Dziś zjemy drożdżówki malinowe wypełnione świeżymi, soczystymi malinami i to jest to, czego dziś nam potrzeba! Dodajmy do tego filiżankę ulubionej kawy

SprawdzonaKuchnia.pl
Ciasto makowe z białek 472

prosty przepis na ciasto makowe z białek. Idealne ciasto z makiem na świąteczny deser i nie tylko. Ciasto z białek to dobry sposób na wykorzystanie białek po zrobieniu pączków, faworków lub innych kruchych wypieków. Łatwy do zrobienia makowiec, który jest raczej jak piegusek. Ciasto makowe z tego przepisu wychodzi miękkie i delikatne, a do tego bardzo smaczne. Ciasto makowe(...)krótko miksować na małych obrotach miksera. Na koniec dodać mak, skórkę z cytryny i delikatnie, ale dokładnie przy pomocy łopatki wymieszać. Masę przełożyć do wysmarowanej tłuszczem foremki. Piec w piekarniku nagrzanym góra-dół do 175 stopni C około 50 minut, do suchego patyczka. Po wystudzeniu polać lukrem i udekorować kandyzowaną skórką cytrynową. Jak zrobić lukier? Wszystkie składniki starannie rozetrzeć

Kuchcik gotuje
Chleb razowy – żytni 118

Czas czytania: 3 min Przepisów na chleb chyba nigdy nie za wiele! Bardzo lubię pieczywo domowe i jestem od niego uzależniona, bo chyba nie ma nic

SprawdzonaKuchnia.pl
CHLEB PSZENNO-ŻYTNI Z ZIARNAMI, RAZOWY NA ZAKWASIE 265

Chleb pszenno- żytni powstał rzec można  przypadkiem... A mianowicie kupując mąkę żytnią pełnoziarnistą omyłkowo zapakowałam jedną paczkę mąki pszennej. Odłożyłam je wszystkie razem do pojemnika z mąkami żytnimi i tak sobie leżała, aż tu zarabiając w ubiegłym tygodniu chleb, o mało co użyłabym jej zamiast żytniej. Dosłownie w ostatniej chwili spostrzegłam, że to nie ta mąka... A ponieważ(...)Chleby na samym zakwasie żytnim  również wyrastają szybciej niż na orkiszowym. Gdy masa wypełni formy (wcześniej usuwamy papier, by się nie przykleił do ciasta), wstawiamy je do piekarnika nagrzanego do 200*C. Pieczemy na termoobiegu ok.60 minut. Po upieczeniu od razu wyjmujemy chleby z form i wykładamy na drewnianą deskę do odparowania. Ja pozostawiam zawsze moje chleby na desce

Smaczne Zdrowe
Domowy jabłecznik 237

Domowy jabłecznik to wspomnienie lat beztroskich. Szybkie, proste ciasto, które można przygotować na każde święto i wtedy gdy niezapowiedzianie zjada się goście. Smak, zapach zawsze przypomina

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciasto drożdżowe-matcha 130

Czas czytania: 3 min Zielone ciasto drożdżowe-matcha! Herbata matcha używana jest nie tylko do przygotowania smacznego napoju, znalazła również zastosowanie w różnego rodzaju drinkach mlecznych

SprawdzonaKuchnia.pl