pączki pieczone - 3647 przepisów (strona:72/244)

Pączki z serka 151

Składniki: 4 serki homogenizowane (400 g) 4 jajka 3 łyżeczki cukru 1 proszek do pieczenia 3 szklanki mąki 1 łyżka octu Przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać. Ciasto nakładać łyżką … Czytaj dalej Pączki z serka

czarrna od kuchni
Pączusie łyżką kładzione. 144

Jeżeli chodzi o pączki, to z sentymentem wspominam zwłaszcza te kładzione łyżką bezpośrednio na tłuszcz. Moja babcia potrafiła w okresie Tłustego Czwartku piec je codziennie, zaczynając już kilka dni przed a kończąc przed Środą Popielcową, lub dopóki każdy z nas nie miał ich dość :-) Może i nie są idealnie równiutkie, za to bardzo proste w wykonaniu i szczególnie powinny ucieszyć

Poezja Smaków - blog kulinarny
Oponki 81

okresie karnawału na naszych stołach królują głównie pączki, faworki, oponki itp. i nie jest to tradycja wg mnie oklepana, gdyż w innej porze roku mało kto piecze te pyszności. Ja na swoim stole również już gościłam w/w smakołyki. Dziś chciałam się podzielić z moim przepisem dzieciństwa na oponki pamietam jak pędziłam do sąsiadki i je tam zajadałam. Myśle, że każde

Kubki smaku
sernik toffi z orzechami 131

śmietanki kremówki 1 szklanka oleju 1 szklanka mleka 2 opakowania budyniu toffi 1,5 szklanki cukru szczypta soli paczka okrągłych biszkoptów puszka kajmaku 200 g orzechów włoskich łyżka masła 50 g gorzkiej czekolady Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Na spodzie rozłożyć herbatniki.  Ser zmielić w maszynce do mięsa najlepiej dwukrotnie. Żółtka utrzeć z cukrem. Nadal ucierając dodawać ser, kremówkę

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Śliwki w szlafroczkach + film 175

wykałaczkę . Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Do ubitych białek dodajemy żółtka, mąkę, gałkę muszkatołową , proszek do pieczenia oraz sól. Całość delikatnie mieszamy. Śliwki maczamy w cieście i od razu smażymy na głębokim tłuszczu ( tak jak pączki ) na rumiano . Usmażone śliwki wyjmujemy łyżką cedzakową, odsączamy z nadmiaru tłuszczu, układamy na półmisku i posypujemy startym na tarce

Smakowite Dania
Idealne masło orzechowe 152

czasu mi starczy, i czy będzie komu jeść. Ostatnio sporo smakołyków przynoszę też ze szkoły, i choć robię C. duże paczki do pracy, ku uciesze jego kolegów, to i tak mamy więcej, niż dajemy radę zjeść. Nie wypada więc piec czegoś więcej... A dzisiaj, w temacie jeszcze z Wielkanocą niezwiązanym, mam dla Was przepis na idealne masło orzechowe. Na początku

Pożeraczka, czyli raz adobrze
malinowa wyspa do niedzielnej kawy 176

śmietankowa:2 opakowania serka Bielucha0,5 l śmietany 30%2 łyżeczki żelatyny2 łyżki cukru pudru6 białek2 łyżki cukru pudru2 paczki migdałów Wykonanie: Żółtka ucieramy z cukrem na gładką masę i pod koniec dodajemy mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Gotowe ciasto przelać do formy i piecz 45 minut w 160 stopniach. Pozostawić do ostygnięcia. Należy uważać, z ciastem

ciastkarnia na kruchym spodzie
Frittata z botwinką i szpinakiem 116

mnożyć sobie pracy. Pamiętaj tylko, że jajka są płynne, więc forma do pieczenia nie może przeciekać, czyli np. forma do tarty nie może mieć wyjmowanego spodu.   Składniki : pęczek botwinki razem z małymi buraczkami – umytej i drobno pokrojonej – buraczki odkładamy do dekoracji pół paczki szpinaku baby – umytego pół pęczka świeżego koperku – drobno pokrojonego mała cebula czerwona

Ugotowane pozamiatane
Błyskawiczne pączki twarogowe - nie tylko na tłusty czwartek 162

kolor minipączków. Wystarczającej słodyczy doda posypanie ich cukrem pudrem. Minipączki z twarogu porcja starcza na około 24 pączki wielkości orzecha włoskiego Składniki: kostka twarogu (250 g) 1 jajko szklanka mąki pszennej 3 łyżki cukru 1 łyżka śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli ok. 0,5 l oleju do smażenia Przygotowanie: 1. W rondelku rozgrzewamy olej. 2. W misce(...)Sprawdzamy temperaturę oleju, czyli wrzucamy mały kawałek ciasta do oleju i jeśli szybko wypływa i rumieni się, to znaczy, że olej jest gotowy. 7. Na rozgrzany olej wkładamy porcjami pączki i smażymy na rumiano przewracając po chwili. 8. Osączamy z nadmiaru tłuszczu i posypujemy cukrem pudrem. 9. I gotowe! Smacznego! POBIERZ I WYDRUKUJ Stwórz swoją własną książkę kucharską z dobrą

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Ciasto Krówka 223

polewę: 200 g krówek 100 g margaryny 2 łyżki wody dodatkowo: 1 paczka okrągłych biszkoptów  1 szkl herbaty do moczenia biszkoptów Przygotowanie: Białka ubić z cukrem na sztywną pianę,dodać po jednym żółtka ,zmiksować.Następnie dodajemy wymieszane ze sobą mąkę ,budyń i proszek do pieczenia,mieszamy delikatnie już drewnianą łyżką,wylewamy na dużą blachę (ok 21x40) wyłożoną papierem

Swojskie jedzonko
Pączki hiszpańskie 144

Pyszne pączki hiszpańskie zwane również jako wiedeńskie gniazdka. Robione z ciasta parzonego, smażone na głębokim oleju. W smaku bardzo podobne do Churros . Polecam w Tłusty Czwartek! :)     Składniki: (na ok. 15-20 sztuk)   Ciasto parzone: 1 szkl wody 100 g masła szczypta soli 1 szkl mąki pszennej 3 jajka   Lukier: 3/4 szkl cukru pudru kilka łyżek wody(...)uzyskania jednolitego ciasta. Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie dużej gwiazdy. Na papier do pieczenia wyciskać porcje ciasta, tworząc okręgi. Papier pociąć nożyczkami tak, by każda porcja była na osobny kawałku papieru.   Olej rozgrzać do 175 st.C. Pączki wrzucać na olej papierem do góry, po chwili ściągając papier. Smażyć z obu stron do ładnego

Nastoletnie Wypiekanie
Mini pączusie na serku homogenizowanym 125

przy nich zrelaksować i miło spędzić czas. Sama dostawa też ekspresowa, także teraz, większość czasu, zamiast w kuchni, czas spędzam z książką w ręku ;) Jeszcze przed zabiegam nasmażyłam nam pączków ;) Małe, szybkie i niezawodne. Szybkie i naprawdę łatwe do zrobienia, na waniliowym serku homogenizowanym, obtoczone w cukrowo-cynamonowej posypce... Pachną nieziemsko, a smakują jeszcze lepiej, ciężko się od nich oderwać(...)wypieków cynamon Cukier wymieszać z cynamonem, odłożyć. Serek wymieszać z jajkami, dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i sól. Całość dokładnie wymieszać widelcem. Olej rozgrzać do temperatury 175 stopni. Łyżeczką nakładać porcję ciasta na rozgrzany olej, smażyć na złoty kolor. Usmażone pączki odkładać na papier, do odsączenia. Jeszcze ciepłe obtoczyć w cynamonowym cukrze. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Miętusek 180

cukru pudru  2 galaretki o smaku jabłkowo-miętowym ponadto: duża paczka herbatników czekolada deserowa  Białka ubić z cukrem na sztywno a następnie dodać żółtka. Do ubitej masy wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem i kakao. Wymieszać i przelać na blaszkę (o wym. 26/36 cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w 180*C około 25 minut.  Do rondelka

Kolorowa kuchnia Elki
TORT NIESPODZIANKA 159

szklankiponcz:3 szklanki wodysok z 1 cytryny dużej5 łyżeczek cukru-dodatkowo:4 paczki rurek waflowych1 opakowanie cukiereczków typu lenitilkiWykonanie:Biszkopt jasny:Oddzielamy białka od zóltek, ubijamy pianę na sztywno, ciągle miksując dokładamy po 1 jajku, następnie po łyżce cukier. Dokładnie miksujemy. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, dokładamy stopniowo do ciasta, mieszamy łyżką. Prodiż wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy ciasto

Z Majeczką w kuchni
Cuszima 701

Masa śmietanowa: 330 ml. śmietany kremówki 30% 1 galaretka truskawkowa Dodatkowo: 0,5 paczki okrągłych biszkoptów tabliczka gorzkiej czekolady posypka cukrowa Sposób przygotowania: Białka ubijamy na sztywną pianę,dodajemy cukier i po jednym po żółtku i ucierając dalej. Na końcu dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszamy. Ciasto przelewamy do formy (25x34cm.) wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy

Bajeczna Kuchnia