plenty of powdered sugar. Enjoy! Poniżej przypominam też moje inne karnawałowe słodkości: Pączki luksusowe Churros z sosem czekoladowo-kawowym Pieczone pączki nadziewane jabłkami z syropem klonowym Pączki hiszpańskie z lukrem rumowym Oszukane mini doughnuts
karmelowyżeby odparować z nich resztę wody pozostałą po mrożeniu. Smakują tak samo dobrze jak świeże. CHURROS Możecie z tego ciasta usmażyć też churros, czyli hiszpańskie pączki. W szerokim garnku lub rondlu rozgrzewamy tłuszcz. Tłuszcz – jak do każdego głębokiego smażenia – musi mieć odpowiednią temperaturę – około 160-180⁰C. Paski ciasta o długości około 5-10cm wyciskamy z rękawa
Karo in the Kitchenprostu pyszne-robi się je naprawdę szybko,rozpływają się w ustach,mniam.... jak lubicie pączki hiszpańskie to moje oponki smakują dokładnie tak samo idealne na karnawał,lub tłusty czwartek,lub po prostu do kawki, SKŁADNIKI: 250 g margaryny 2 szkl.mąki 8 jajek olej do smażenia 200g cukru pudru i 20 ml soku z cytryny(może być pomarańcza
Swojskie jedzonkoprzez około 13-15 minut. Można zrobić lukier i polać nim pączki. Ja posypałam je cukrem pudrem. Smacznego! Polecam również DROŻDŻOWE ROGALIKI Z SEREM OPONKI SEROWE PĄCZKI HISZPAŃSKIE WIEDEŃSKIE GNIAZDKA
potrawyregionalnerozgrzanym oleju z obu stron. Usmażone oponki wyjmowałam na talerze wyłożone ręcznikami papierowymi, które wchłonęły nadmiar tłuszczu. Po ostygnięciu posypałam je cukrem pudrem. Smacznego! Zapraszam do spróbowania pączków hiszpańskich, wiedeńskich lub inaczej gniazdek
potrawyregionalneOstatnie już karnawałowe słodkości, pyszne gniazdka ptysiowe, ponoć zwane pączkami hiszpańskimi lub wiedeńskimi. Ja osobiście jadłam je po raz pierwszy, ale myślę, że nie ostatni, bo były baaardzo smaczne, a przy tym błyskawicznie się je przygotowuje. Ciacha są bez dodatku białego cukru, bez proszku do pieczenia (i bez niego bardzo rosną w trakcie smażenia) i bez pszenicy. Ja przygotowywałam swoje
Smaczne ZdrowePączki Pączki z twarogu Pączki z nadzieniem kokosowym Churros Pączki hiszpańskie
Ala piecze i gotujeTłusty czwartek już niebawem, warto więc zacząć planować słodkie menu. Dziś ze swojej strony proponuję coś innego niż tradycyjne chrusty czy pączki – hiszpańskie churros, wyciskane ze szprycy wprost na gorący olej i podane z pysznym sosem czekoladowo-kawowym do maczania. Niewątpliwie kaloryczne, ale za to puszyste i przepyszne! Jest to jedna z ulubionych przekąsek w Hiszpanii, są sprzedawane
karmelowykupowałam w sąsiadującej obok szkoły cukierni, sprzedawano je jako tzw „gniazdka”. Kto ich nie lubi? Podobno niektórzy znają je jako „pączki wiedeńskie” lub „pączki hiszpańskie”. Dla mnie zawsze to będą gniazdka. Jest to kolejna słodkość na blogu obok ptysi z bitą śmietaną, mini ptysi, karpatki, czy eklerków, które wykonuje się z ciasta parzonego
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięChurros to hiszpańskie "pączki" z ciasta parzonego , smażone na głębokim oleju. Tam najczęściej są zjadane w noworoczny dzień , ale u nas pojawiają się w okresie tłustego czwartku. A ,ze ten już za 2 dni to i u mnie dziś zagościły. Miałam je serwować z sosem czekoladowym , ale tak szybko znikały ,że sosu juz nie było do czego
Malinowa Kawiarenkamiało być, oto kilka moich propozycji :) Przepisy dostępne są po kliknięciu w nazwę. Super szybkie pączki angielskie o małej zawartości cukru Oponki, krążki, pączki serowe Chruściki, chrusty, faworki Pączki ptysiowe, hiszpańskie, wiedeńskie, parzone, czyli pączki z dziurką Kreple z rumem, czyli pączki rumowe z marmoladką Pozdrawiam i życzę udanego świętowania :) R E K L A M A google
Smakowy RajPączki wiedeńskie często nazywane też hiszpańskimi, to pączki z ciasta ptysiowego. Miękkie i puszyste w kształcie gniazdek stanowią urozmaicenie słodkich karnawałowych przekąsek. Czytaj dalej
Przepisy KulinarneDziś moja propozycja na Tłusty Czwartek, zamiast tradycyjnych pączków proponuję Wam gniazdka wykonane z ciasta parzonego. Zrobiłam je pierwszy raz i powiem, że zachwyciła mnie
Cynamonowe szczęście