Cudownie rozpoczęła się sobota. Dawno nie jadłam tak kolorowej sałatki owocowej, a po raz pierwszy połączyłam soczyste owoce z kaszą kuskus, efekt cieszy nie tylko oczy. Tylko od Was zależy jakie składniki znajdą się w Waszej sałatce, przygotujcie ją z owocami jakie lubicie najbardziej, mogą być świeże lub suszone, takie śniadanie to rozkosz dla podniebienia! Kasza kuskus z bananem, pomarańczą
Moja smaczna kuchniarodzice wiedzą, że mam słabość do egzotycznych owoców i niedawno dostałam od nich piękne tamarillo. Wiedziała, że to cudo świetnie się sprawdza zarówno w sałatkach owocowych, jak i warzywnych, więc postanowiłam skomponować go z fioletowym jarmużem, który akurat miałam w lodówce i oczywiście z quinoą, do tego garść owoców granatu, dobry dressing i sałatka gotowa ;) Składniki: 2/3 szklanki ugotowanej białej
Quinoa Raz!innymi właśnie uwielbiam tę porę roku. Świeże, różnorodne, słodkie, kwaśne, kolorowe, szkoda że dostępność tych warzyw i owoców nie może trwać cały rok :( Wracając do dzisiejszego przepisu - wczoraj była sałatka owocowa to dzisiaj będzie warzywna :) Mix różnych listków sałaty, pomidorki prosto z krzaczka, ogórek i papryka, słone kostki sera feta i cytrynowy dressing z olejem arganowym. PYCHA!! :) Lekka i orzeźwiająca
Zdrowie na języku :PSałatka owocowo-warzywna z arbuzem i serami: mozzarellą i pleśniowym, do tego pomidory, nektarynka, winogrona, dymka ze szczypiorkiem i miodowy winegret. Taka kombinacja to nie tylko świetny dodatek (znów) do grilla, ale też sałatka z arbuzem i serami jest fantastyczną zimną przekąską w upalne dni – orzeźwiająca i sycąca. Słodkość owoców przełamana serem pleśniowym, złagodzonym mozzarellą, do tego lekki twist(...)webkit-transform: scale(1.2); transform: scale(1.2); } jQuery(document).ready(function( $ ){ //jQuery('.yuzo_related_post').equalizer({ overflow : 'relatedthumb' }); jQuery('.yuzo_related_post .yuzo_wraps').equalizer({ columns : '> div' }); }); Post Sałatka owocowo-warzywna z arbuzem i serami pojawił się poraz pierwszy w Pociąg Do Kuchni
Pociąg Do KuchniZbliża się szampańska zabawa, więc dziś trochę w lekkim stylu. Zrobimy egzotyczną owocową sałatkę, ale tylko dla dorosłych. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznierazu przecedziłam i lekko przelałam zimną wodą. Banaka i kiwi obieramy kroimy w kostkę lub mniejsze kawałki, truskawki na 4 ;) Układamy na talerzu tak, żeby powstała nam sałatka owocowo makaronowa. Zajmijmy się przygotowaniem jogurtu, tak więc oczyszczone i o szypułkowane truskawki wrzucamy do blendera razem z cukrem i jogurtem naturalnym. Kilka sekund i jogurt mamy gotowy. Przelewamy do miseczki
Życie zaczyna się w kuchniWpadli niezapowiedziani goście a w domu jak na złość nie ma nic, czym można ich poczęstować? Wystarczy kilka owoców by stworzyć tą pyszną, soczystą sałatkę owocową. Robi się ją błyskawicznie, a ładnie wygląda i pysznie smakuje. Po leżące na stole owoce nie każdy sięgnie (bo kto w gościach chce się bawić w obieranie np. pomarańcza czy kiwi
Kto ugości moich gości?Kardamon - jest jedną z najdroższych przypraw. Jest zaraz za szafranem najdroższą przyprawą na świecie. Ma ostry korzenny, słodki i piekący smak. Kardamon dodajemy do piernika, marcepanu, deserów i sałatek owocowych oraz do słodkich sosów i likierów. Dodaje się go również do zup. pasztetów, mięs oraz ryb. Nadaje świeży smak dyni, marchwi i szarlotce. Kardamon możemy znaleźć w holenderskich ciasteczkach
Ciastka - domowe słodkościSezon na brzoskwinie rozpoczęty, a owocowa SAŁATKA Z BRZOSKWINIAMI I LAWENDĄ... Artykuł Sałatka z brzoskwiniami i lawendą pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEnaszych kieliszków trafiło Rivetto Langhe Nascetta Doc 2012 – wspaniałe wino z mało znanej białej odmiany Nascetta. Obecnie zajmuje ona około 20 ha upraw w Piemoncie. Daje wina mineralno owocowe o ciekawym finiszu i dość długim posmaku. Koniecznie trzeba spróbować. Drugie białe wino to Malvira Roero Arneis „Renesio” DOCG od jednego z najbardziej renomowanych producentów. Sama odmiana Arneis do niedawna prawie(...)Zwieńczeniem seminarium było wino deserowe Moscato d’Asti Tacco 12 DOCG od Scarpy. Niezwykle aromatyczne, orzeźwiające i słoneczne wino na niejedno letnie popołudnie. Idealne samo lub w połączeniu z owocową sałatką lub lekkim deserem. Doskonałe dla wielu podniebień Polaków. Po zakończonym seminarium i degustacji wybranych win uczestnicy ochoczo ruszyli między stoliki zastawione butelkami z winem, oliwą i serami, by oddać
królestwo garówprzygotowałam sałatkę a resztę podzieliłam na kawałki do woreczków i hop do zamrażarki, a gdy tylko nadejdzie ochota na lody, koktajle czy inne desery, mam je zawsze pod ręką. Sałatka owocowa z czerwoną cebulą i octem balsamicznym Składniki: 1/4 sałaty lodowej gruby plaster obranego ananasa 1 mały pomidor 1/2 czerwonej cebuli ocet balsamiczny Przygotowanie: Sałatę lodową kriomy w paski, cebulę
Moja smaczna kuchniaspieszy się do nas w tym roku niestety. Na stole będzie zatem wiosennie, a za oknem wiosnę będzie łatwiej sobie wyobrazić. :) Dziś dla Was bomba witaminowa w postaci przepysznej sałatki owocowej. Jest pięknie i kolorowo, smacznie i zdrowo! I wiosennie oczywiście. :) Składniki: 0,5 szklanki komosy ryżowej (quinoa) 1 szklanka wody 50 gramów młodego szpinaku 6-8 truskawek 50 gramów
Garniec Magalieporze letniej kwitnie głównie nocą, ale i popołudnia bywają ciekawe.... Poczytajcie... Sycylijskie jedzenie w czasie wakacyjnym jest bardzo proste i niezmiernie orzeźwiające. Na kolację teściowa podawała zazwyczaj macedonię- sałatkę owocową lub zupkę owocową. Oczywiście jej wersja była dla wszystkich, nawet dla dzieci. Kiedyś jednak postanowiłam ją zaskoczyć. Był poranek , pewnej leniwej soboty. Facet od owoców zdążył mi dostarczyć
Z Kuchni Do KuchniSałatka owocowa z sosem kokosowym to pomysł na szybką przekąskę na słodko. Najlepiej smakuje od razu po przygotowaniu. Jeżeli chcecie zabrać ją do pracy to owoców nie mieszajcie z sosem (najlepiej wymieszać ją przed samym zjedzeniem), ponieważ już po godzinie (po wymieszaniu z sosem) sałatka może wyglądać nieapetycznie. Składniki na 2 porcje: 4 brzoskwinie paraguayo 1/4 melona
Ugotowaćciast i dekoracji deserów. Przekąski sprawdzają się idealnie jako przystawki i służą jako pyszny dodatek do mięs, wędlin, ryb i serów oraz sporządzania sosów. Są również wspaniałym dodatkiem do sałatek owocowych, warzywnych i rybnych. Syropy z najlepszych polskich owoców oraz aromatycznych przypraw i ziół są wspaniałym dodatkiem do herbat i wszelkich napojów. Polecają do deserów: jako polewy do lodów, budyniów
Sama słodycz i szczypta chili