owoce morza - 5166 przepisów (strona:225/345)

Polędwica z dorsza z pieca 149

Delikatna, aromatyczna, z ziarenkami pieprzu i kolendry o maślano-cytrynowym smaku. Dodałam do takiego obiadu żółtą fasolę wymieszaną z zielonym groszkiem i kilkoma kwiatami

Zasmakuj Kuchni
Kedgeree – jednogarnkowa potrawka z wędzonej ryby 307

Kedgeree (czyt. kedżeri) to jednogarnkowa potrawka z wędzonej ryby i ryżu wywodząca się z Indii, a rozpropagowana w Anglii. Możemy do niego użyć w zasadzie dowolnej

Poezja smaku
Hawajska tuna poke bowl 243

TUNA POKE BOWL to klasyk kuchni hawajskiej. Świetna kompozycja surowego tuńczyka... Artykuł Hawajska tuna poke bowl pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Tarta z łososiem i szpinakiem 177

To zdecydowanie moje smaki Farsz do tarty składa się z sera mascarpone, jogurtu greckiego, wędzonego łososia, szpinaku i parmezanu. Proste, wypróbowane połączenie, które wspaniale nadaje się

Bullio
Makaron z krewetkami 191

Tym razem potrawa z gatunku tych wykwintnych... makaron z krewetkami. Wbrew pozorom jest on niezwykle prosty do przygotowania i nie wymaga od nas zbyt wiele czasu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Bajgle z wędzonym łososiem 131

BAJGLE Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM i kremowym serkiem to świetny pomysł... Artykuł Bajgle z wędzonym łososiem pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Kołaczki rybne 169

Składniki na ok. 6 dużych bułeczek: Ciasto drożdżowe: 450 g mąki pszennej oraz 1 łyżeczka do drożdży 50 g mleka w proszku 1 łyżeczka soli 25

Moja Galeria Smaku
Filety z mintaja w złotej panierce 178

  Mrożone filety z ryb można kupić w każdej chwili, całosezonowo. Wiadomo, że najlepsze są ryby świeże, ba! prosto od rybaka cudo, ale wiemy jak jest

Zasmakuj Kuchni
Pieczenie na deskach cedrowych w piekarniku 210

Jeśli chcemy cieszyć się wyjątkowym aromatem potraw przygotowywanych na drewnianych deskach w domu zachęcamy do wykorzystania piekarnika. Domowy piekarnik jest doskonałym sposobem aby nadać pachnący aromat

naRuszcie
Pasta z tuńczyka – nie tylko na kanapki 208

Krótki, bardzo prosty i niewymagający przepis – pasta z tuńczyka. Do kanapek, do nadziewania jajek, ogórków, papryczek, na przystawkę, do lunchboxa do pracy, na piknik. Do

Karo in the Kitchen
23 WRZEŚNIA – TARG RYBNY – WARSZAWA 182

Gdy nad morzem i nad jeziorami kończy się sezon turystyczny, w Warszawie ryby biorą na całego.16 września ruszył Targ Rybny w samym centrum miasta. Z

COOKMAGAZINE
Pasta z pieczonej ryby, papryki i suszonych pomidorów 165

Składniki: 250 g fileta z flądry lub dorsza 2 papryki 2 ząbki czosnku 5 suszonych pomidorów 1 łyżka oliwy + do spryskania ryby sól, pieprz czarne oliwki

Moja Galeria Smaku
Małże hiszpańskie w sosie czosnkowo - ziołowym 130

Poszłam do mojego mini ogródka, ziół w nich mnóstwo, wyrosły kępy pachnących i aromatycznych ziół. Wzięłam nożyce i poobcinałam aby rosły jeszcze piękniej i wpadłam na

Moje Małe Czarowanie
Flądra z frytkami 170

Obiad prosto znad Bałtyku🙂 Składniki: świeże flądry, prosto z kutra🙂 sól, pieprz, mąka ok. 1 kg ziemniaków olej do smażenia cytryna do podania Przygotowanie: Flądrze należy

czarrna od kuchni
Sandacz w sosie paprykowym 208

Składniki: 1 tusza z sandacza, u mnie ok. 70 dkg mąka, sól i pieprz 2 szalotki 1/2 czerwonej papryki 3 łyżki śmietany, u mnie 18% sól

czarrna od kuchni