owoce morza - 5166 przepisów (strona:225/345)

Makaron z krewetkami 194

Tym razem potrawa z gatunku tych wykwintnych... makaron z krewetkami. Wbrew pozorom jest on niezwykle prosty do przygotowania i nie wymaga od nas zbyt wiele czasu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Bajgle z wędzonym łososiem 139

BAJGLE Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM i kremowym serkiem to świetny pomysł... Artykuł Bajgle z wędzonym łososiem pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Kołaczki rybne 178

Składniki na ok. 6 dużych bułeczek: Ciasto drożdżowe: 450 g mąki pszennej oraz 1 łyżeczka do drożdży 50 g mleka w proszku 1 łyżeczka soli 25

Moja Galeria Smaku
Filety z mintaja w złotej panierce 191

  Mrożone filety z ryb można kupić w każdej chwili, całosezonowo. Wiadomo, że najlepsze są ryby świeże, ba! prosto od rybaka cudo, ale wiemy jak jest

Zasmakuj Kuchni
Pieczenie na deskach cedrowych w piekarniku 217

Jeśli chcemy cieszyć się wyjątkowym aromatem potraw przygotowywanych na drewnianych deskach w domu zachęcamy do wykorzystania piekarnika. Domowy piekarnik jest doskonałym sposobem aby nadać pachnący aromat

naRuszcie
Pasta z tuńczyka – nie tylko na kanapki 215

Krótki, bardzo prosty i niewymagający przepis – pasta z tuńczyka. Do kanapek, do nadziewania jajek, ogórków, papryczek, na przystawkę, do lunchboxa do pracy, na piknik. Do

Karo in the Kitchen
23 WRZEŚNIA – TARG RYBNY – WARSZAWA 190

Gdy nad morzem i nad jeziorami kończy się sezon turystyczny, w Warszawie ryby biorą na całego.16 września ruszył Targ Rybny w samym centrum miasta. Z

COOKMAGAZINE
Pasta z pieczonej ryby, papryki i suszonych pomidorów 175

Składniki: 250 g fileta z flądry lub dorsza 2 papryki 2 ząbki czosnku 5 suszonych pomidorów 1 łyżka oliwy + do spryskania ryby sól, pieprz czarne oliwki

Moja Galeria Smaku
Małże hiszpańskie w sosie czosnkowo - ziołowym 136

Poszłam do mojego mini ogródka, ziół w nich mnóstwo, wyrosły kępy pachnących i aromatycznych ziół. Wzięłam nożyce i poobcinałam aby rosły jeszcze piękniej i wpadłam na

Moje Małe Czarowanie
Flądra z frytkami 184

Obiad prosto znad Bałtyku🙂 Składniki: świeże flądry, prosto z kutra🙂 sól, pieprz, mąka ok. 1 kg ziemniaków olej do smażenia cytryna do podania Przygotowanie: Flądrze należy

czarrna od kuchni
Sandacz w sosie paprykowym 220

Składniki: 1 tusza z sandacza, u mnie ok. 70 dkg mąka, sól i pieprz 2 szalotki 1/2 czerwonej papryki 3 łyżki śmietany, u mnie 18% sól

czarrna od kuchni
PRZEGRZEBKI ZAPIEKANE W MAŚLE CZOSNKOWO- KOPERKOWYM 80

Przegrzebki to inaczej muszle św. Jakuba ( ang. scallops ). Delikatne w smaku, dobrze smakują na surowo, ale też można je przyrządzić na wiele innych sposobów. Ja dziś

Zrób to smacznie
Pasta z ryby maślanej 176

Składniki: 20 dkg wędzonej ryby maślanej 1 szalotka 2 ogórki marynowane 1 łyżka majonezu sól i pieprz do podania: świeże pieczywo, jajka gotowane na twardo, pomidory

czarrna od kuchni
Sałatka z tuńczykiem i fasolką 265

Składniki: 1 puszka tuńczyka 200 g fasoli z puszki, w mnie „z oczkiem” kawałek pora 3 jajka ugotowane na twardo 4-5 ogórków marynowanych

czarrna od kuchni
Zupa z krabem i mięsem raka 143

Zupka była pyszna, wszystkim m bardzo smakowała. Warto czasami zaryzykować i zrobić coś innego. Miałam „specjalnych” gości i chciałam zrobić dla nich coś nowego

Kuchnia Pokoleń

Proponowane wyszukiwania