Składniki: 2 chlebki pita 1 puszka tuńczyka 1 pomidor 4 łyżki groszku z puszki kilka plasterków cebuli kawałek kapusty pekińskiej sos 100 wysp Fanex Przygotowanie: Pity
czarrna od kuchniTo danie powstało z tego, co akurat posiadałam w zamrażalce i lodówce. Wyciągnęłam z niej drobne krewetki koktajlowe, rozejrzałam się po szafkach, jakie akurat skrywają zapasy
Fabryka pomysłówKrewetki szturmem podbiły polskie stoły i nic nie wskazuje na to, by ich popularność miała osłabnąć. Warsztaty kulinarne Krewetki vol.2 to świetna okazja, by doprowadzić umiejętność
COOKMAGAZINESkładniki: ryż: 250 g ryżu 3 łyżki octu ryżowego 1 łyżka cukru 1 łyżeczka soli dodatki: 100 g łososia wędzonego 6 paluszków surimi 1 ogórek 1/2
czarrna od kuchniSzybki pomysł na obiad Składniki 200 g ulubionego makaronu 1 puszka tuńczyka 200 g pieczarek 1 duża cebula 1 mały koncentrat pomidorowy sól, pieprz słodka i
czarrna od kuchniWygląda to tak, że jeden przepis piszę teraz około 5 dni. Wciągnęłam się w wieczorne oglądanie "Gry o Tron", a przed pójściem spać muszę przeczytać choć
bistro mamaCześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na delikatnego pstrąga łososiowego podanego z cytrynowym sosem. Do przygotowania ryby będziemy potrzebować: - 2 filety pstrąga łososiowego - sok z połowy
Bez CebuliSzybka zupa pomidorowa, gdy nie ma się za wiele składników w lodówce, a mamy ochotę zjeść coś nietypowego i ciekawego. Zapraszam na zupę pomidorową z użyciem
Bernika - moj kulinarny pamietnikViolaPassion Dawno mnie z wami nie było, za co was serdecznie przepraszam. Zapracowana jestem ,i wściekła sama na siebie że brak mi czasu na moją pasję
Viola cooks with passionBędą wspaniałe jako wspomnienie wakacji w południowej Europie bądź nowość,... Artykuł Czosnkowe krewetki pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEDzisiaj wprawdzie nie jest piąteczek, ale jest on bardzo blisko. Kupujemy potrzebne składniki a jutro pyszny obiad z rybą w roli głównej. Możecie wykorzystać każdą rybę
Smaki EwyMuszle nadziewane wędzonym łososiem, szpinakiem i ricottą to danie bardzo efektowne, a jednocześnie wcale nietrudne do wykonania. Wszechstronne i pyszne – świetnie nada się zarówno na
Poezja smakuZaczynam mieć dość zimy. Ale to tak strasznie. „Potwornie”, jak to mawia M. Chciałabym już do lata (albo choć wiosny), do słonka, do grzebania w ziemi
Kate's KitchenNa śniadanie, na lunch, na obiad czy na kolację – nieważne! Omlet to zawsze pierwszorzędny pomysł na szybki, pyszny, nieskomplikowany i sycący posiłek. Z odpowiednio dobranymi dodatkami
Karo in the KitchenŚwietna sałatka warstwowa, która obłędnie wygląda w przeźroczystych naczyniach. Zawsze wystrzegałam się takich sałatek, bo nie potrafiłam tak pięknie posiekać żółtek, by wyglądały jak posypka. Ostatnio
Gotowanie i blogowanie