Surfując ostatnio w internetach, przeglądając oczywiście w większości strony o tematyce kulinarnej, natknęłam się na przepis, który do mnie przemówił. Otóż był to przepis na pastę
karmelowySzybki i smaczny obiadek 🙂 Składniki 200 g ulubionego makaronu 1 puszka tuńczyka 1 puszka groszku kilka oliwek 1 cebula 1 jogurt naturalny 1 łyżka posiekanego koperku
czarrna od kuchniLekkie zdrowe przekąski mogą być do pracy, na imprezę. Są dietetyczne, kolorowe i zdrowe. Moja rodzina bardzo lubi wszelakie sałaty a rzymską można wykorzystać w formie
wesoła kuchniaSkładniki: 2 kawałki polędwicy z dorsza 200 g makaronu razowego wstążki 100 mrożonego szpinaku w brykiecie 1 średni por 3 ząbki czosnku 1 serek pomidory i
czarrna od kuchniSoczysta dorada pieczona razem z ziemniakami, które można zastąpić innymi warzywami np. marchewką lub batatami. Ryba ta ma tak smaczne mięso, że nie potrzebuje skomplikowanych dodatków
wyzwania kuchenneCześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na kremowe kaszotto z dodatkiem wędzonego łososia i kurkumy na bazie kaszy jaglanej. Do przygotowania porcji dla 3-4 osób będziemy
Bez CebuliA do tego soczyste pomidorki koktajlowe, chrupiący słonecznik, sycący makaron oraz rozpieszczający kubki smakowe parmezan. Czego chcieć więcej od sałatki, która zaspokaja ochotę na różne smaki
Eat me! Fit me!Na świeżą bagietkę z masełkiem polecam:) Składniki: 250 g śledzi korzennych a la matjas 2 mniejsze cebulki 3 suszone pomidory z zalewy pieprz cytrynowy
Zasmakuj KuchniM akaron z wędzoną makrelą to swobodna interpretacja sycylijskiego przepisu na pasta con le sarde, który podejrzałem kiedyś w programie Nigelli. Długo nie odważyłem się tego
Food SquareSzybkie danie idealne na imprezy lub na obiad. Smacznego Brokuły umyć i podzielić na różyczki. Do dużego garnka wlać wodę, osolić i wrzucić brokuły. Gotować 3
Kuchnia PokoleńSkładniki: 400 ml śmietany 3 cebule 4-5 matiasów pieprz Przygotowanie: Cebulę posiekać, zalać śmietaną i zagotować, wystarczy 2-3 minut. Śledzie w razie potrzeby namoczyć
czarrna od kuchniTrochę zapuściłam blog ze względu na chorobę,ale co począć , takie życie.Moze powoli ,powoli dojdę do siebie i przepisy będą wstawiane świeże na bieżąco
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiRyba w papilotach gości u mnie bardzo często. Zazwyczaj na kołderce z cebuli i marchewki. W magazynie Good Food (02/17) znalazłam ciekawy i prosty pomysł na
Poezja smakuOstatnio częściej zdarza mi się spoglądać w kierunku ryb. Wychodzę z założenia, że jak organizm czegoś bardziej potrzebuje tym bardziej się tego domaga. Może właśnie tak
Smaki Ewy