zawsze lubianej przez nie kaszy jaglanej :) Składniki : 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej 1 łyżeczka miodu 1 łyżka masła owoce suszone świeże owoce sezonowe, u mnie jagody i truskawki sezam, orzechy, cynamon Przygotowanie : Do ugotowanej kaszy dodać masło i miód - zmiksować Dodać suszone owoce, sezam, wymieszać Przełożyć do pucharków, udekorować owocami, posypać cynamonem, Takim zdrowym kremem można również napełnić
Proste Potrawyskładniki na tą kanapkę do siebie nie pasują, to jednak muszę przyznać, że połączenie to jest naprawdę pyszne. Ważne, żeby wybrać prawdziwe masło orzechowe, w którym rzeczywiście są orzechy. Składniki: 4 kromki chleba np. tostowego 1 banan kilka plastrów boczku masło orzechowe Wykonanie: Boczek i banana pokroić w plastry. Boczek smażyć na suchej rozgrzanej patelni do momentu aż boczek będzie
Mama Gotujezewnątrz. Gdy w gazie zostanie już sama gęsta masa (zmniejszy swoją objętość 3-4 krotnie) oznacza to, że serek jest już gotowy. Zwilżonymi, chłodnymi dłońmi toczymy kulki wielkości małego orzecha włoskiego – z 800 g jogurtu uzyskamy ok. 18 kulek. Kulki obtaczamy w ulubionych przyprawach. Zupełnie inaczej smakują serki w curry, a jeszcze inaczej obtoczone w szczypiorku
Poezja smakułyżeczki proszku do pieczenia Wszystkie składniki ze sobą połączyć i zagnieść do otrzymania jednolitego ciasta. (Wiórki najlepiej dodać na końcu.) Z masy uformować kulki o wielkości orzecha włoskiego. Każdą z nich spłaszczyć i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. (Dodatkowo na ciastkach odcisnęłam wzorek - foremką. Można widelcem lub wcale tego nie robić.) Ciastka piec (w rozgrzanym piekarniku
Di gotujedrobno cebulkę, czosnek przeciśnięty przez praskę, kajzerkę namoczoną w wodzie i wyciśniętą, jajko,sól, pieprz i paprykę słodką Wszystko dokładnie wymieszać na jednolitą masę . Z mięsa formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Ziemniaki pokroić w grubsze plasterki włożyć je do miski dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać, W naczyniu żaroodpornym układać pulpecik mięsa i plasterek ziemniaka , pulpecik , plasterek ziemniaka
O kuchni z uczuciemprzełóż do formy. Piszę to z własnego doświadczenia, bo sama zapaskudziłam pół kuchni masą serową przekładając ciasto. Możesz dodatkowo posypać wierzch mieszanką cukru trzcinowego i cynamonu oraz odrobiną posiekanych orzechów, będzie jeszcze lepsze i zrobi się ta cudowna, chrupiąca skórka. Odstaw ciasto jeszcze na 20 minut do ponownego wyrośnięcia, po czym piecz w temp. 170-180 C na środkowej półce
greenscarfjajek 25 dag masła 80 dag jabłek 8 łyżek kaszy mannej 1 cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia olejek arakowy do ciast bakalie do środka ( typu: posiekane orzechy włoskie, rodzynki, migdały) Na wierzch: wiórki kokosowe czekolada WYKONANIE Mak parzymy wrzątkiem i zostawiamy tak na ok. 30 min. Następnie odcedzamy na sitku i przekręcamy na gęstej siatce przez maszynkę. Jabłka
W kuchennym oknie Ewykońcu dodać dobrze odciśnięte rodzynki, wymieszać. Ciasto będzie dość rzadkie. Przykryć miskę z ciastem, schłodzić w lodówce przez minimum 1 godzinę. Po tym czasie z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, lekko spłaszczając. Piec w 180 st. C. przez 12-15 minut, aż się zrumienią. Ostudzić. Smacznego! Jeśli myślicie, że już zapomniałam
Pożeraczka, czyli raz adobrzejagody, na maślance, którą tak polubiłam dzięki mojej mamie! Są szybkie w przygotowaniu, a w dodatku możemy wykorzystać nawet mrożone owoce. Dzisiaj koktajl pomarańczowy, który bardzo mi smakował, a orzechy smak płatków owsianych wzbogacił koktajl. Zobaczcie także inne koktajlowe przepisy: Koktajl ananasowy z płatkami owsianymi Koktajl ananasowo - bananowy Koktajl bananowy z kiwi Koktajl bananowo-brzoskwiniowo Koktajl jagodowy na maślance Koktajl
Moja smaczna kuchniapestek 2 łyżeczki ekologicznego cynamonu EcoBlik 1 łyżeczka ekologicznej lawendy EcoBlik 1 laska wanilii 50 g mielonego lnu 50 g ekologicznej mąki kokosowej lub dowolnej z orzechów lub nasion Podałam w znakomitym towarzystwie ekologicznej ziołowej HERBATY MAGNACKIEJ mgr. S.Korżawskiej - to kojąca w smaku mieszanka pięciu ziół. Bogaty aromat wyrazistego dziurawca, orzeźwiającej melisy i delikatnego rumianku
Z Kuchni Do Kuchnikaszą w roli głównej: Kasza bulgur z brokułami i czosnkiem Kasza gryczana z pieczarkami i czarnymi oliwkami z tymiankiem w occie balsamicznym Kasza gryczana z pieczarkami, rukolą i włoskimi orzechami Kasza gryczana ze szpinakiem, brokułami i ricottą Kasza jęczmienna perłowa z grillowanymi zielonymi warzywami Kasza kuskus z bananem, pomarańczą, żurawiną i granatem Kasza manna na mleku z jeżynowym musem
Moja smaczna kuchniaPrzestudzić. Do lekko ciepłej masy wbijać po jednym jajku i miksować. Masę połączyć z ziemniakami i doprawić do smaku. Olej rozgrzać w naczyniu i smażyć na złoto porcje wielkości orzecha włoskiego nabierane przy pomocy łyżki. Wykładać na papierowy ręcznik, aby odsączyć nadmiaru tłuszczu
Maślane ciasteczkogorzkiej czekolady - 2 łyżki słodu (syropu z agawy/klonowego/miodu/cukru) - skórka starta z 1/2 pomarańczy - ok. 100 ml soku z pomarańczy - dowolne bakalie (np. żurawina, figa, płatki migdałów i orzechy nerkowca) Startą skórkę pomarańczy (ścieramy nie za dużo, tak aby lekko prześwitywała biała warstwa), sok i słód mieszamy i podgrzewamy w rondelku. Do rondelka dodajemy czekoladę pokruszoną na kawałki, mieszamy
Smakuje zdrowoprzekąskę. Pracy niewiele, a efekt bardzo fajny i smaczny. Potrzebujemy: - 1 tabliczka gorzkiej czekolady - kilka wykałaczek lub patyczków - owoce ( np. jabłko, banan) - dodatki na posypkę (np.wiórki kokosowe, orzechy) Owoce pokroić na kawałki (banan może być pokrojony nawet w plastry) i nabić na wykałaczki lub patyczki. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, a następnie przelać do wąskiego naczynia (np.szklanki) to ułatwi
Fit & Healthy Lifenaprawdę smaczne i słodkie pomarańcze i pyszne cytryny. Zima to idealny czas na wzmocnienie odporności organizmu! Jedzmy owoce, na zdrowie! Cytrusowa lemoniada Cytrusowa sałatka z rukoli, z camembertem i orzechami włoskimi Dip z ricotty ze skórką z cytryny, grana padano i płatkami chili Gremolata Kasza kuskus z bananem, pomarańczą, żurawiną i granatem Keks Lemoniada cytrusowa z natką pietruszki Makaron orzo
Moja smaczna kuchnia