orzechy - 16941 przepisów (strona:703/1130)

Czekolada z Nadzieniem Orzechowo - Ciasteczkowym i M&M - Najlepsza! 300

lodówki. Następnie zabrałam się za przygotowanie nadzienia. W pierwszej kolejności zmiksowałam ciastka na tak zwany proszek. Potem zmiksowałam drażetki M&M. Na końcu przygotowałam domowe masło orzechowe miksując orzechy ziemne niesolone ze szczyptą soli i z cukrem pudrem. Do miski wyłożyłam masło orzechowe, zmiksowane draże i część proszku ciasteczkowego i z pomocą miksera ze spiralnymi końcówkami połączyłam składniki, dosypując

Blondynka Gotuje
Mikser kuchenny czy blender – jaki model wybrać? 242

złotych. Są wyposażone w końcówkę z nożykami i można nimi blendować różnego rodzaju produkty. Gdy jednak zależy ci na przygotowywaniu różnorodnych potraw, na przykład na rozdrabnianiu lodu, orzechów na masło orzechowe czy też na posiekaniu marchewki do surówki, wtedy wybierz blender z dodatkowymi akcesoriami. Najbardziej przydatny będzie kielich, w którym umieszcza się wymienne ostrza, a następnie na górę nakłada przykrywkę

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Makowiec podwójnie rolowany 198

maku z puszki u mnie Bakaland - 3 łyżki bułki tartej jeśli masa jest za rzadka lub 2 zmielone czerstwe drożdżówki - łyżka rodzynek - 2 duże łyżki pokrojonych orzechów włoskich   Kruszonka : - 200 g mąki - 100 g cukru - 120 g masła - kilka kropel olejku waniliowego zgniatamy wszystkie składniki ,wkładamy do woreczka i do lodówki Sposób wykonania : Z drożdży , łyżki cukru

Wypieki Rene
Ciastka z płatkami owsianymi i bananem 202

banan-im dojrzalszy, tym słodsze ciastka :) Poniżej podaję przepis na ok. 20 ciasteczek. Składniki: 2 banany, 100 g płatków owsianych, 50 g suszonych owoców (śliwki, jabłka, gruszki,morele i orzechy włoskie) Becla Przygotowanie:  W misce rozgniatamy widelcem banany. Suszone owoce siekamy na mniejsze kawałki i dodajemy je wraz z płatkami owsianymi do banana. Mieszamy. Na blaszkę wyłożoną papierem

Aga w kuchni
Błyskawiczne serowe oponki – bez drożdży, bez proszku do pieczenia 300

kolor. Ja smażyłam po 5 – 6 sztuk na raz. Wykrojone środki także smażyłam – wyszły mini pączki. Z ciasta można też zrobić pączki – wystarczy uformować kulki wielkości orzecha włoskiego. Usmażone układać na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym

Niebieski kubek z kawa
Jaglano-marchewkowe ciasto z rodzynkami 202

marchewki  5 łyżek kaszy jaglanej 2 łyżki jogurtu naturalnego białko jajka 2 łyżki rodzynek 2 garście obranych orzeszków ziemnych łyżeczka cynamonu WYKONANIE: marchewki obieramy, trzemy na małych oczkach orzechy kruszymy kaszę jaglaną gotujemy w niewielkiej ilości wody ugotowaną kaszę blendujemy z startą marchewką, dodajemy rodzynki, orzeszki i jogurt- całość dokładnie mieszamy białko ubijamy, mieszamy z pozostałymi składnikami masę przekładamy

healthy dreams
krem dyniowy z amarantusem i olejem arganowym 158

walce z celulitem i wiele innych. Powoduje to lepsze ukrwienie i dotlenienie organizmu, dzięki czemu człowiek czuje się lepiej, a także lepiej wygląda. Co równie ważne, w smaku przypomina orzechy ziemne, co sprawia, że urozmaica nasze dania. SKŁADNIKI: 1/2 dyni hokaido 1/2 marchewki 1/2 pietruszki kawałek pora 3 goździki 2 łyżki oleju arganowego virgin BIO PLANET 500ml wody 4 łyżki

healthy dreams
Ciasteczka z krówkami 174

się rozpuści. Odstawiamy do ostygnięcia. Masę przekładamy do miski dodajemy do niej mąkę, proszek do pieczenia oraz miód.Całość mieszamy do uzyskania gładkiego ciasta. Formujemy z nich kulki wielkości orzecha, każdy z nich spłaszczamy i umieszczamy w środku połówkę lub całą krówkę ( wszystko zależy od wielkości). Pieczemy w 180 C przez około 10 minut

Zainspirowana w kuchni
Kasza kukurydziana na słodko 190

szklanki serka homogenizowanego o smaku waniliowym ( może być inny smak) -  2 opakowania cukru waniliowego. -  1 szklanka śmietanki 36% ( może być mleko i opakowanie śnieżki) -  opcjonalnie - kilka orzechów , rodzynek lub innych ulubionych bakalii .       Dla lubiących mocną słodycz, dodatkowo dodać 1 łyżkę cukru pudru Wykonanie - do kaszy dodać serek homogenizowany,1cukier , zmiksować do chwili połączenia

Eli Gotowanie
Domowe batoniki musli 563

niego korzystam. Świetne do szkoły czy pracy, gdy dopada nas ochota na coś słodkiego :)   SKŁADNIKI 100 g masła 100 g cukru trzcinowego 300 g dobrego musli z orzechami i bakaliami 2 łyżki syropu klonowego  (ewentualnie miodu) PRZYGOTOWANIE Piekarnik rozgrzewamy do 150 stopni (z termoobiegiem). W garnku rozpuszczamy dokładnie cukier z masłem i dodajemy syrop klonowy. Zdejmujemy z ognia

Moje Kuchenne Rewelacje
mini pączki z serem 396

sodą oraz proszkiem do pieczenia i dodajemy do masy serowej. Mieszamy, ciasto wyjdzie „luźne” i klejące. Dłonie natłuszczamy olejem, odrywamy kawałki ciasta i formujemy kuleczki, troszkę większe niż orzech włoski. Smażymy na gorącym, głębokim tłuszczu. Po usmażeniu przekładamy na talerze wyłożone papierowymi ręcznikami. Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem

Domowy Smak Jedzenia
Pszenno owsiany na zakwasie żytnim z orzechem włoskim 130

Przepis Skład i wykon: -zakwas żytni 150 g -mąka pszenna 250 g -mąka owsiana150 g -woda 270g -sól mała czubata łyżeczka góra półtora -10 orzechów włoskich pokruszyć na kawałki ale nie za drobno Pieczemy 170-180 stopni 50-55 min Forma do pieczenia moja miała 25 na 10 cm Po wyjėciu z piekarnika spryskuje wodą wtedy jest miększa skórka

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
CZEKOLADOWE CIASTO Z BURAKAMI (REWELACYJNE) 290

Zjadam ich w tygodniu dużo za dużo, najczęściej z kozim serem w postaci tego smakołyku  i najczęściej na śniadanie (zamiast kanapek !!!) - w wersji na lenia bez żurawiny i orzechów, z garścią słonecznika :D No dobra, ale nie o moich przywarach miałam tu rozprawiać, tylko o buraczanym cieście. Zapomniałam dodać, że ciasto nie zawiera jajek. A mimo to ma idealną

Słodko-Słony Świat Ilony
Ciasteczka z marmoladą 140

masę. Dodać cukier, cały czas ucierając. Dodać żółtka, ekstrakt z wanilii, zmiksować. Do masy maślanej dodać obie mąki, sól i zmiksować na gładką masę. Z masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Delikatnie spłaszczyć, na środku robić palcem dziurkę na marmoladę. Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Do każdej dziurki wycisnąć kleks marmolady.  Piec w temperaturze 180 stopni

kulinarnyswiatdomi
Kremowa zupa pieczarkowo-marchewkowa z pulpecikami 168

mieszamy. Do zupy wlewamy śmietankę zahartowaną odrobiną gorącej zupy. Całość zagotowujemy. 2. Pulpety: Mięso mielone dokładnie mieszamy z posiekanym drobno koperkiem, jajkiem i bułką tartą. Formujemy pulpeciki wielkości orzecha włoskiego i gotujemy w osolonym wrzątku ok. 10-15 minut. Po tym czasie odcedzamy. Na talerz nakładamy kilka pulpecików i zalewamy gorącą zupą. Smacznego

Na Ciasteczkowych Papierach