orzechy włoskie - 3841 przepisów (strona:210/257)

Dwukolorowa owsianka z truskawkami i kiwi 143

udowodnić, że śniadanie wcale nie musi być nudne. Do codziennej owsianki wystarczy dodać kilka kawałków ciekawych owoców, np. mango czy kiwi. Ciekawą propozycją są też różnorodne orzechy takie jak włoskie czy ziemne, ale także nerkowce czy pistacje. W ten sposób  uczynimy nasze śniadanko nie tylko pyszne, ale również bardzo wartościowe :) Składniki : 300 ml mleka 4 łyżki płatków owsianych

Chocolate Muffin Blog
Marchewkowe muffinki bez cukru 149

następnie robotem ręcznym lub blenderem miksujemy na gładką masę (tak aby nie było grudek). Sos nakładamy łyżeczką na babeczki aby powstała dość gruba warstwa. A na to starte orzechy. Mogą być włoskie (ja takich użyłam) albo dowolne inne :) Najlepsze są gdy całkiem wystygną - wtedy lepiej odchodzą od papilotek. Z PRZEPISU WYCHODZI OKOŁO 30 BABECZEK. Polecam wam ten przepis i życzę

Jedzeniomania
Batoniki 100% bakalii 114

bawić się składnikami i ich doborem "na raty".  składniki: 10 sztuk suszonych fig 20 sztuk suszonych daktyli  10 sztuk suszonych moreli  10-15 sztuk orzechów brazylijskich (lub włoskich, laskowych czy migdałów) 3 łyżki suszonej żurawiny 2 łyżeczki kandyzowanej skórki pomarańczowej  Z fig odcinamy twarde końcówki i kroimy na mniejsze kawałki. Wszystkie bakalie umieszczamy w blenderze

bistro mama
1. Ofenschlupfer - deser z bułki z bakaliami 140

szklanka        4 jajka             rodzynki 0.5 szklanki   orzechy (dowolne – najlepiej włoskie) 0.5 szklanki      cukier   2 łyżki  cukier waniliowy 1 opakowanie           migdały

Jadło i czytadło
szybkie ciasteczka orzechowo-makowe 122

Składniki: 4 białka ¾ szklanki brązowego cukru 100g maku --u mnie biały 100g mielonych orzechów –u mnie wloskie Wykonanie: Białka ubić na sztywną piane dodać cukier sok z cytryny dosypać wiórki kokosowe oraz kardamon. Wykładać łyżką na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach C około 20 minut

w mojej kuchni
Pancakes- wersja indyjska. Orientalna salsa 162

chilli 3 drobno posiekane ogórki konserwowe 1/2 drobno posiekanej czerwonej cebuli 1/2 natki pietruszki drobno posiekanej sok z 1/2 cytryny 3 łyżki oleju arganowego szczypta soli himalajskiej kilka orzechów nerkowca, laskowych, włoskich i migdałów

ClauditteMissCooking
Pyszny twarożek z warzywami i orzechami 270

olejem roślinnym i przyprawami. Mniam! Składniki: 100 g chudego twarogu 100 g warzyw, np świeży ogórek lub pomidor (nie łączymy tych warzyw), papryka, szczypior itp. garść ulubionych orzechów (na zdjęciu włoskie) szczypior, sól, pieprz olej roślinny z pierwszego tłoczenia (ja użyłam rzepakowego) Wykonanie: Warzywa kroimy w drobne kawałki, dodajemy do twarogu, doprawiamy solą, pieprzem i olejem, mieszamy i gotowe

Taste Of My Day
Tort snickers 146

Czekolada, orzech, kokos – czyli niezawodne trio na pyszny, słodki i efektowny tort. SKŁADNIKI: CIASTO: 8 jajek 25 dag zmielonych orzechów (dowolne:laskowe, włoskie, ziemne) 25 dag mąki 25 dag cukru Mały proszek do pieczenia Łyżka oleju BLAT KOKOSOWY: 6 białek 6 łyżek cukru pudru 50g wiórków kokosowych MASA: 4 jajka ½ szklanki cukru pudru 250g masła Słoik kremu Snickers (500g

Pyry na Gaz
ROGALE MARCIŃSKIE 148

łyżki roztopionego masła na nadzienie 300 g białego maku  100 g masy marcepanowej  nasiona z 1/2 laski wanilii 2-3 łyżki miodu 200 g mielonych orzechów (migdałów i włoskich) 2-3 łyżki skórki pomarańczowej kandyzowanej 1 łyżka kwaśnej śmietany 18 % lukier i posypka 2-3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka soku z pomarańczy skórka pomarańczowa, kandyzowana orzeszki arachidowe

Kuchnia w opałach
Strucla z Makiem 164

masło i ponownie wyrabiamy. Odstawiamy do wyrośnięcia. Masa : 400 g maku 100 g cukru łyżka masła 50 g rodzynek 3 łyżki skórki pomarańczowej w syropie 50 g orzechów u mnie włoskie i laskowe Mak płuczemy, zalewamy wrzątkiem ( na 100 g maku - 100 g wody) Odstawiamy na noc ( albo na co najmniej 2 godziny). Po tym czasie mak mielimy trzykrotnie

Słodkie Przyjemności
Trufle Czekoladowe 115

orzeszkami 50 g nutelli 80 g wiśni ze słoiczka 50 g czekolady gorzkiej lub mlecznej 2 łyżki masła 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Dodatkowo: drobno posiekane orzechy laskowe lub włoskie zmielone migdały Masło rozpuszczamy z czekoladą. W dużej misce rozdrabniamy na kawałki biszkopt. Dodajemy wszystkie pozostałe składniki, razem z rozpuszczonym masłem i czekoladą. Dłońmi łączymy wszystkie składniki ze sobą

Made By Mom And Son
Ciasto cukiniowe 166

Pomysłów na wykorzystanie cukinii jest sporo, chociaż nie tak wiele jak z moją ukochaną dynią Na blogu znajdziecie już przepisy na placuszki z cukinii, sałatkę z

UgotujmyTo.pl
Bajaderka 157

margaryny 200 g cukru pudru 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia Nadzienie: 1 szkl. mleka 3,2% (ja dałam 2%) 1 łyżka kakao 100 g orzechów (u mnie włoskie) 100 g rodzynek 100 g wiórków kokosowych 1 zapach rumowy (dałam pomarańczowy) 5 łyżek cukru lub płynnego miodu 100 g masła dżem z czarnych porzeczek lub marmolada Polewa

charlotte gotuje
Gość w moim ogrodzie - Wiewiórka 171

szybko "zmyka" ze swoim smacznym łupem. Musimy pamiętać, że te małe gryzonie potrzebują jesienią i zimą dodatkowego źródła pożywienia.  Dlatego warto wiedzieć co mogą jeść: - orzechy laskowe i włoskie - marchewki - jabłka  Dokarmiajmy je sporadycznie oraz z odległości tak aby mogły przetrwać najtrudniejszą porę roku a zarazem  by nie przyzwyczajały się do łatwej zdobyczy. Wiewiórka pospolita film

Proste Potrawy
Sernik z gruszkami na imbirowym kruchym spodzie 196

sobą na gładką masę. Dodajemy masło orzechowe i całość mieszamy już łyżką, żeby nie pozbywać się kawałeczków orzechów. Jeśli nie macie masła orzechowego, można dodać pół szklanki rozdrobnionych orzechów laskowych lub włoskich.      Gruszki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i układamy na wyłożonej masie serowej. Wkładamy do piekarnika na 50-60 minut do momentu aż owoce lekko się

sama złodycz
Drożdżowe bułeczki z truskawkami (migdałowo-cynamonowe) 166

ułożyć w większych odstępach na dużej blasze. Tarte bakalie BackMit są dobrze znane na polskim rynku. Bakalie są wysokiej jakości, w dość szerokim asortymencie: tarte migdały , tarte orzechy laskowe i włoskie, mielony mak, są zawsze u mnie wykorzystywany na Boże Narodzenie , są bardzo przydatne w kuchni, gdyż ułatwiają i przyspieszają pracę. The post Drożdżowe bułeczki z truskawkami (migdałowo-cynamonowe

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Omlet z serem czy... 155

sernik * ok. 50 ml mleka sojowego * ok. 40 g mąki pszennej typ 1850 * jajko * 1 łyżka fruktozy * trochę soku z cytryny * łyżeczka masła Na wierzch: * płatki migdałowe * orzechy brazylijskie i włoskie * suszone morele Żółtko oddzieliłam od białka i wymieszałam z pozostałymi składnikami. Białko ubiłam i delikatnie dołączyłam do reszty składników. Na patelni rozgrzałam trochę masła i wylałam zawartość miski

Zdrowa Kuchnia Sowy
Ciasteczka dyniowe z mąki ryżowej z orzechami i czekoladą 173

dyni - 250 g mąki ryżowej - 80 g masła - 100 g cukru - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 2 łyżeczki cukru waniliowego - 1 łyżeczka aromatu waniliowego - 100 gram mieszanki orzechów (u mnie nerkowce, włoskie i laskowe) - 50 gram pokruszonej czekolady - szczypta soli Przygotowanie: Masło ucieramy z cukrem. Dodajemy puree z dyni, sól, cukry, proszek do pieczenia, aromat waniliowy. Mieszamy. Dorzucamy orzechy, czekoladę

Życie zamknięte w smaku
Sałatka z cieciorki lekko wędzona 246

tradycyjną sałatką jarzynową. Idelana na czas karnawalu, na imieninki itd... Efekt zaskoczy Was pozytywnie, a goście poproszą o dokładkę! Składniki -cieciorka  SKWORCU -pieczarki marynowane całe  ORZECH -kukurydza mini i czosnek włoski w oleju u mnie Ole -seler naciowy korzeń -marchewka -ogórki kiszone najlepiej domowe - ser rycki wędzony RAMZES -mrożona lub świeża natka pietruszki -sól,pieprz -majonez -musztarda Najpier(...)ugotuj cieciorkę, ale jej nie rozgotuj. Ugotuj marchewkę ze skórką i pokrój w kosteczkę. Do cieciorki dodaj kukurydzę mini i czosnek włoski.  Pokrój korzeń selera naciowego drobno i dodaj do całości. Lekko przemiszaj. Pokrój pieczarki marynowane Orzech. Dodaj do sałatki. Dodaj również pokrojone w kosteczkę ogórki kiszone. Dość duży kawałek ryckiego Ramzesa , zetrzyj na tarce o dużych oczkach

Z Kuchni Do Kuchni
Ciasto jabłkowo – orzechowe pachnące cynamonem. 141

szklanki oleju, 2,5 szklanki mąki , 1 łyżeczka sody, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, 5 łyżek kakao, 3 jabłka (słodkie), 1 szklanka grubo posiekanych orzechów laskowych (można zastąpić włoskimi), 0,5 łyżeczki cynamonu, cukier puder do posypania ciasta, tłuszcz do wysmarowania formy, mąka do oprószenia formy Sposób przygotowania: Jabłka umyć, obrać ze skórki, oczyścić z gniazd nasiennych

Nie tylko w kuchni

Proponowane wyszukiwania