omlet z warzywami - 789 przepisów (strona:13/53)

Zapiekany omlet z cukinią i czosnkiem 105

Piękną cukinię kupiłam kilka dni temu. Nie za duża, chrupiąca i skórka nie za gruba. Idealna nawet na surowo! Dzisiaj wykorzystałam to warzywo do porannego śniadania z jajkiem. Powstał puszysty, żółciutki omlet z cukinią, która po upieczeniu pozostała chrupiąca i soczysta.  Zapiekany omlet z cukinią i czosnkiem / 2 porcje Składniki: 1/3 cukinii 3 jajka 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka(...)żaroodporne smarujemy masłem. Do miski wkładamy cukinię i plasterki obranego czosnku. Wbijamy jajka. Dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku. Masę przelewamy do żaroodpornego naczynia. Warzywa z jajkami zapiekamy w temp. 180 st. C. przez 20-30 minut. Omlet posypujemy posiekaną natką z pietruszki. Podajemy z chrupiącymi tostami

Moja smaczna kuchnia
Zapiekanka z sezonowych warzyw 108

para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif";} Postanowiliśmy wykorzystać jesienny wysyp warzyw i stworzyliśmy zapiekankę a może zapiekanko-omlet. Ostatecznie nie wiemy jak nazwać dzisiejsze danie. Może pomożecie? Zapiekanka z sezonowych warzyw SKŁADNIKI: - połowa średniej dyni - 1 cukinia - 4 cebule - 3 papryki - 250g sera żółtego - 4 jajka

Związek na patelni
Pesto z oliwek i suszonych pomidorów 196

suszonymi pomidorami) wersję pesto . Pesto to nie tylko sos do makaronu , jeśli lubisz ten smak, to znakomicie doprawi ono chleb paleo (np. niskowęglowodanowy ), jajka na twardo, omlety, naleśniki paleo, majonez paleo, warzywa, sosy do sałatek albo mięsa, a nawet makaron z warzyw. Pesto możesz używać jako sos do warzyw na zimno pokrojonych w słupki (dobre na imprezy), ale dobrze też

PaleoSMAK
Omlet na śniadanko...oczyszczanie trwa 209

dwie garście szpinaku z jarmużem pomidorki kroimy podsmażamy na oleju kokosowym dodajemy szpinak i jarmuż wszystko smażymy chwilę zdejmujemy z patelni   dodajemy rozmącone jajka i robimy omlet wykładamy na talerz dodajemy warzywa   Smacznego

Anioły w kuchni
Lato na talerzu - część I 144

najbliższym czasie również: CZĘŚĆ II - Letnie sałatki, tarty i napoje   CZĘŚĆ III - Słodkości na lato  Może ktoś skorzysta :)  ŚNIADANIA kaszki, pasty, omlety... ZUPY   DANIA OBIADOWE jajka, warzywa, placuszki, pierogi, makarony...     SMACZNEGO

bistro mama
Współpraca z firmą Skworcu 176

możliwości kulinarne jakie daje ryż. Orientalne nuty imbiru i kurkumy w połączeniu z intensywnym smakiem chili i czosnku zachwycą każdego.Czasami urozmaica się je dodając kawałki kurczaka, warzyw, makaronu smażonego a nawet omletu czy jajka sadzonego. 8.   Mak Biały jest bogatym źródłem mikro i makroelementów. Zawiera duże ilości żelaza, fosforu i potasu oraz sód, cynk, miedź i mangan. Możemy

Słodkości i nie tylko
Dlaczego warto jeść śniadania? 171

owsianka na mleku lub wodzie, plasterki banana, garść drobno posiekanych orzechów (włoskich, laskowych), łyżka pestek słonecznika, łyżeczka siema lnianego + ulubione owoce, kubek herbata liściasta (czerwona lub zielona); omlet z ulubionymi dodatkami (owoce, warzywa), kubek herbaty liściastej (czerwonej lub zielonej) pełnoziarniste naleśniki lub placuszki (ulubione dodatki), kubek herbaty liściastej (zielonej lub czerwonej); jajecznica, ugotowane brokułu lub fasolka szparagowa, 2 kromki chleba

Truskawkowa Fiesta
Biszkoptowy omlet z chrzanem i białą kiełbasą 74

przygotowany omlet jest mięciutki, puszysty i bardzo sycący. Delikatne ciasto chrzanowe świetnie komponuje się z białą kiełbasą! Omlet możecie podawać z ulubionym sosem lub świeżymi warzywami, choć w moim domu zazwyczaj znika w wersji solo!  Zawsze robię kilka porcji. Polecam! (Omlet o średnicy 18-20 cm) 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej   2 łyżki mleka 1 łyżka chrzanu

Di gotuje
Zawijany omlet 75

Wielkanoc moja mama zrobiła zawijany omlet z mięsem mielonym i z warzywami. Ciekawie prezentował się na naszym stole, a jeszcze lepiej na talerzu :) Danie nie jest trudne w przygotowaniu, jedynie na co trzeba uważać to przy zawijaniu. Jeszcze lepiej smakował na drugi dzień, kiedy smaki się połączyły ze sobą. Składniki omlet250 g […] Artykuł Zawijany omlet pochodzi z serwisu Pink

Pink Envelope
Kuchnia zero waste, czyli jak nadać resztkom drugie życie i nie wyrzucać jedzenia 137

Kolejną opcją są wege kotlety na przykład takie na bazie kaszy jaglanej. Warzywa można zmiksować lub posiekać drobno, żeby były wyczuwalne w kotletach Resztki warzyw sprawdzą się także w sosach do makaronu np. pomidorowym Warzywne omlety, frittaty czy babeczki sprawdzą się doskonale jako sposób na wykorzystanie resztek warzyw. U mnie znalazły miejsce w  jajeczno-warzywnych mini quiche 2. Resztka(...)każda inna kasza sprawdzi się równie dobrze Kaszę jaglaną możemy wykorzystać w pasztetach warzywnych, na przykład takim z kaszy, ciecierzycy i warzyw . To zarazem dobra opcja na zużycie resztek warzyw np. z rosołu Dodatek do sałatki Składnik pasty warzywnej lub jajecznej 4. Ugotowany makaron Zapiekanka – podobnie jak w przypadku kaszy/ryżu ;) Sałatka makaronowa – tutaj nieskończone możliwości. U mnie ostatnio króluje

HealthyCreations
Szkocka zapiekanka warzywno-jajeczna. 194

zapiekanka to bardzo proste, rustykalne danie, które smakuje wybornie i świetnie zaspokaja głód. Można powiedzieć, że jest rodzajem pieczonego omletu - wielkiego, grubego i pełnego soczystych warzyw. Dodatek cheddara i ostrej musztardy przydaje nieco charakteru łagodnym warzywom i idealnie równoważy smak dania, które zniknęło błyskawicznie i nawet nie pamiętam, czy zdążyło wylądować na talerzach. ;) PS Na etapie produkcji zapiekanka ma najpiękniejsze

zadanie-gotowanie
Wiosenny omlet! 131

się da! W kanapkach, sałatkach, obiadach, kolacjach, deserach,....  Na wszystko przyjdzie czas. Dzisiaj zapraszam na kolejną śniadaniowo - lunch'ową opcję - pyszny wiosenny omlet. Ze świeżym szpinakiem, z cukinią, szparagami i parmezanem. Zmasowany atak zielonych warzyw! Składniki: 2 jajka, kilka zielonych szparagów, mała cukinia, garstka liści szpinaku,  parmezan, oliwa, masło, czosnek, sól, pieprz W małym garnuszku gotuje szparagi(...)Obieraczką do warzyw kroję cukinię na wstążki, które następnie przesmażam minutkę na patelni, na oliwie z dodatkiem małego zmiażdżonego ząbku czosnku. Cukinię ściągam z patelni, dodaję ociupinkę masła i wlewam roztrzepane jajka ( z dodatkiem soli i pieprzu), kiedy jajka zaczynają się ścinać ścieram troszkę parmezanu. Następnie układam świeże liście szpinaku, po chwili układam cukinię i szparagi. Gotowy omlet przekładam

Plate of Joy
Omlet wiejski 67

Omlet wiejski to idealne danie na tzw. czyszczenie lodówki, wykorzystamy ziemniaki pozostałe z obiadu ,resztki wędlin i warzyw które świetnie się sprawdzą w tym daniu. Na 2 porcje wykorzystałam 400 gram ugotowanych ziemniaków 100 gram wędlin 1 średnia cebula pół świeżej papryki czerwonej sól pieprz majeranek wegetę (przepis na domowej roboty wegetę znajdziecie  tutaj olej do smażenia Dodatkowo(...)paprykę kroimy w kostkę, ziemniaki w talarki. Na dużej patelni z dodatkiem oleju przesmażamy ziemniaki po chwili dodajemy pokrojone w kostkę wędliny i warzywa,przyprawiamy. Całość smażymy na mocno rozgrzanej patelni od czasu do czasu mieszając. Omlet Jajka roztrzepać dodać mleko,mąkę i sól całość dokładnie wymieszać. Średnio rozgrzaną patelnię smarujemy  tłuszczem i przelewamy połowę masy jajecznej,smażymy omlet

Andzia Pichci
Frittata z warzywami i makaronem 220

Przepyszna propozycja na sycące śniadanie lub obiad. Ostatnio często robię frittatę z różnymi dodatkami. W tej wersji jest bardzo kolorowo, a to za sprawą makaronu Lubella

Passions hobbies life
Omlet ze szparagami 102

śniadanie szybki omlet do tego zdrowy z porcją warzyw ze szparagami w roli głównej. Bardzo lubię wszelaką zieleninę dlatego u mnie musi być dużo natki albo koperku. 3 jajka sól, pieprz 1 łyżka jogurtu greckiego natka pietruszki 4 pomidorki koktajlowe 6 szparagów białych 1 łyżka masła klarowanego Jajka roztrzepałam w misce mikserem, dodałam sól, pieprz, pokrojoną natkę pietruszki. Szparagi obrałam(...)ugotowałam wcześniej w osolonej wodzie. Na patelni roztopiłam masło, wylałam masę jajeczną, ułożyłam szparagi, i dodałam pokrojone na plastry pomidorki. Omlet smażę na wolnym ogniu ma być ścięty po bokach jak i na środku. Patelnię przykryłam pokrywką i od czasu do czasu sprawdzałam

wesoła kuchnia