misce mieszamy jajka ze śmietaną i serkiem. Doprawiamy szczyptą soli oraz pieprzu i wlewamy na patelnię. Źródło ciepła pod patelnią obniżamy do minimum. Na wierzch omleta nakładamy plastry pomidorów, szynkę parmeńską i główki szparagów. Patelnię przykrywamy folią aluminiową i smażymy omleta z jednej strony przez 8-10 minut. Po tym czasie gotowy omlet należy zsunąć z patelni
Mango Papajazresztą), że smakuje jak omlet z czereśniami, więc na śniadanie sprawdzi się idealnie :) Czereśnie można zastąpić dowolnymi owocami, wtedy też zmienia się nazwa deseru z clafoutis na flaugnarde . Taka ciekawostka :) Składniki: 500 g wydrylowanych ciemnych słodkich czereśni 250 ml mleka 60 ml śmietany kremówki 30% lub 36% 45 g przesianej mąki (4 łyżki) 4 jajka (temp. pokojowa) 125 g cukru
Domowa Cookierenka AgiMoja Babcia go zawsze dla mnie robiła, jak przyjeżdżałam do niej na wakacje. I nadal robi, jak tylko do niej przyjeżdżam. Ze świeżymi owocami, z dżemem
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!Jak wiecie, uwielbiam niedzielne poranki. Wtedy na spokojnie możemy razem z Miśką zjeść śniadanie. Tym razem kolejna porcja uwielbianych przez Nią placuszków. Dodatek jajek od wiejskich
Gotowanie z pasjązapiekane omlety, naleśniki, no i drożdżówki! Dziś właśnie na drożdżówki mam dla Was idealny przepis. Puszyste ciasto wypełnione obficie owocami i posypane chrupiącą kruszonką. Delikatne, słodkie … najlepsze na świecie jagodzianki ! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: CIASTO: * mąka pszenna – 550 g * świeże drożdże – 30 g * mleko 3,2% – 250 ml * masło min. 82% – 100 g * jajko
Ostra na Słodkoproponuję Wam świetny omlet z dynią i cebulą - danie świetnie nada się na lunch , lekki obiad czy kolację - albo wytrawne śniadanie - do wyboru :) Uwaga - danie jest bardzo sycące! A inne przepisy na dania z dyni znajdziecie TUTAJ SKŁADNIKI - na 1 porcję - 380 kcal 150 g dyni (bez skóry i pestek) 30 g cebuli 3 jajka 2 łyżki posiekanej natki
Moje Kuchenne Rewelacjedodatkową porcją żółtek, omlety i kogel mogel mogą się znudzić ;) Zwłaszcza gdy torty bezowe, pieczone są średnio dwa razy w tygodniu :p Ciasto jest bardzo puszyste i aromatyczne. Ja upiekłam je z połowy porcji w małej keksówce, ale równie dobrze wyjdzie pieczone w tortownicy (o średnicy około 20 cm). SKŁADNIKI: 8 żółtek 2 całe jajka 200 g cukru
Kuchnia w opałachniebiańskie. A nawet podwójnie niebiańskie, bo poza tym, że są rajem dla podniebienia to również są rajem dla naszej sylwetki :) Koniecznie je zróbcie! :) SKŁADNIKI (4 małe omleciki) omleciki 2 jajka 2 czubate łyżki mąki owsianej 1 czubata łyżka kakao 1 czubata łyżeczka ksylitolu - można więcej (lub sewii, miodu) 2 łyżki soku z pomarańczy 1 łyżeczka skórki otartej z pomarańczy(...)kakao oraz mąkę owsianą. Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę oleju kokosowego lub innego o delikatnym smaku. Wylewamy masę na patelnię, przykrywamy dużą pokrywką i smażymy 2-3 minuty aż omlet będzie miał ścięte boki. Ważne aby ogień nie był zbyt duży, bo wtedy omlet spali się od spodu. Po tym czasie przekręcamy omlet na drugą stronę i smażymy jeszcze
DefinicjaSmakusię razem. Taki omlet to w sumie prawie ciasto - można go pokroić na kawałki i zjeść z kubkiem kawki lub zabrać ze sobą na posiłek np. do pracy. Jest on zresztą bardzo sycący, więc trudno go też zjeść całego za jednym razem (choć oczywiście można i tak ;) Polecam na śniadanie, deser lub kolację. Składniki: 2 jajka 1/3 szklanki mleka roślinnego
Healthy food explorerbardzo sycący :D Omlet pięknie pachnie i tak samo smakuje, głównie dzięki dodatku białka waniliowego od Kulturystyka.sklep.pl . Do tego jogurt naturalny, domowa śliwkowa konfitura i wypasione śniadanie gotowe :D Obliczyłam także wartość odżywczą całego omleta bez dodatków, która prezentuje się następująco: Energia: 450 kcal Białka: 26 g Tłuszcze: 15 g Węglowodany: 41 g Składniki: 2 jajka 1 miarka odżywki
Zdrowie na języku :PNie znam nikogo, kto nie zechciałby zjeść sernika na śniadanie. Na pewno ktoś taki istnieje, ale.. to nie ja :) 1-2 porcje 1 kostka twarogu
Kucharzycamój pierwszy omlet w wersji wytrawnej, który publikuję tutaj na blogu. Wszystkie inne przygotowywałam na słodko (przepisy TUTAJ ) i w rzeczywistości głównie tylko takie jem. Te na słono pojawią się w moim jadłospisie sporadycznie, dlatego dla odmiany przygotowałam sobie poniższego omleta właśnie z łososiem, awokado i szpinakiem. Smakuje bardzo dobrze, także zdecydowanie polecam. Składniki: 2 jajka 30 g wędzonego
Zdrowie na języku :Pminuty . Kiedy jajka mamy już bardzo dobrze rozbite , naszą paprykę kroję w kostkę , następnie na rozgrzaną patelnie dodaję odrobinę oleju kokosowego i wylewam na patelnie do naleśników naszego omleta i posypuję na wierzch paprykę pokrojoną w kostkę , smażymy na małym ogniu do momentu aż się zarumieni , następnie delikatnie odwracam na drugą stronę , po czym nasz omlet jest gotowy do podania
Mój Smakomleta. Sam omlet jest bardzo delikatny, mięciutki, idealnie słodki. Podczas pieczenia, wydobywająca się para z multicookera daje znać, że w środku piecze się coś pysznego i pomarańczowego. Ponieważ akcent pomarańczowy jest bardzo dobrze wyczuwalny, a połączony z gorzką czekoladą daje cudowną kombinacje smaków. Składniki: 100 g mąki owsianej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 3 jajka 2 łyżki
Zdrowie na języku :Pminuty . Kiedy jajka mamy już bardzo dobrze rozbite , naszą paprykę kroję w kostkę , następnie na rozgrzaną patelnie dodaję odrobinę oleju kokosowego i wylewam na patelnie do naleśników naszego omleta i posypuję na wierzch paprykę pokrojoną w kostkę , smażymy na małym ogniu do momentu aż się zarumieni , następnie delikatnie odwracam na drugą stronę , po czym nasz omlet jest gotowy do podania
Mój Smak