omlet z białek - 1314 przepisów (strona:32/88)

.1019. nadziany omlet 152

kakaowy omlet z fasoli z amazake ryżowym (w środku) podany z melonem~ Dziękuję za wczorajsze życzenia powrotu do zdrowia :) Warzywa i owoce (+kurkuma) działają cuda i już czuje się o wiele lepiej :) Na tyle dobrze, że dałam radę usmazyć tego pysznego omleta ;) PRZEPIS /1 porcja/ ~150g ugotowanej fasoli (może być z puszki) ~jajko ~łyżka kakao ~30g mąki gryczanej ~1/2 łyżeczki(...)łyżki amazake ryżowego Fasolę miksujemy na gładką masę, dodajemy żółtko, mąkę, kakao, proszek do pieczenia i cukier/stevię. Białko ubijamy na sztywną pianę i delikatnie mieszamy z masą. Rozgrzewamy patelnię i lekko ją natłuszczamy, wylewamy pół masy na omlet, następnie na wierzch nakładamy amazake (starając się, aby nie wyciekło poza omlet), przykrywamy pozostałą masą i smazymy na małym ogniu

breakfast of dreams
OMLET CESARSKI 166

nowego, więc posypał cukrem pudrem, co by nie było widać przypalonych miejsc, podał jego mości przechwalając się przy tym, że wymyślił nowe danie. Tak i oto w taki sposób powstał omlet cesarki. Zapewne jest milion przepisów ile legend co drugi to inny, ja skorzystałam z przepisu mojej ulubionej książki " Smaki świata" i zaadoptowałam sobie już na zawsze. Mąkę pszenną zamieniłam(...)Sposób przygotowania:  Żółtka ubić z cukrem, dodać mleko, mąkę i wcześniej ubitą pianę z białek  . Na patelni rozgrzać masło i wlać ciasto. Wygładzić powierzchnię i smażyć na małym ogniu aż spód delikatnie się zarumieni.  Przewrócić omlet na drugą stronę, podzielić na mniejsze kawałki najlepiej za pomocą dwóch widelców mieszając co jakiś czas, uzyskując

pieprzny smaczek
Omlet ze szpinakiem ! 369

białek. Łączymy razem szpinak, żółtka, mąkę, proszek do pieczenia i przyprawy. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do reszty składników delikatnie łącząc je ze sobą. Masę wylewamy na lekko natłuszczoną, rozgrzaną patelnię i smażymy po kilka minut z każdej strony. Omlet przekładamy na talerz, układamy na nim plastry pomidora, kiełki i serek. Całość posypujemy przyprawami

Kuchenny Skrawek Nieba
Puszysty omlet z porzeczką i borówką! ŚNIADANIE FIT! 634

śniadania jajka, w różnej postaci. Dzisiaj zapraszam Was na ucztę, puszysty śmietankowy omlet z sezonowymi owocami. Rozbudzi każdego śpiocha i da wiele energii na cały dzień! SKŁADNIKI: -2 jajka ekologiczne - 2 łyżki serka śmietankowego light - 3 łyżki borówek - 2 łyżki porzeczek czerwonych Białka oddziel od żółtek.  Za pomocą miksera ubij białka na sztywno, dodaj żółtka(...)wymieszaj. Na rozgrzaną patelnie wysmarowaną jak najmniejszą ilością oleju, wylej masę. Poukładaj porzeczki i borówki. Smaż na bardzo małym ogniu pod przykryciem. Około 6 minut. Bardzo delikatnym ruchem, zsuń omlet z patelni na talerz. Omlet udekoruj łyżką serka i owocami. Podawaj gorące! Przepyszne! Zachwyci Was takie śniadanko! Radosnego dnia życzę! Zapraszam na Facebooka

SMYKWKUCHNI
Omlet ze szparagami i pomidorami 232

Bardzo lubię jajka i wszystko co można z nich przygotować. Omlet to zaraz po jajecznicy jeden z moich faworytów. Robi sie go szybko i latow a jego smak mozna zmieniać żonglując dodatkami.  Ten jest puszysty i wysoki, z sezonowymi szparagami, słodkawą cebulką i aromatycznymi pomidorami. Przepyszne śniadanko dla całej rodziny.  Składniki 2 jajka 2 łyżki masła klarowanego Łyżka(...)Żółtka ucieramy z solą, białym pieprzem, łyżka mleka i mąki. Białka ubijamy na sztywno. Białka delikatnie łączymy z żółtkami. Na małej patelni rozgrzewamy łyżkę masła klarowanego i wylewamy masę jajeczną. Gdy spód i boki omletu się zetną układamy szparagi, kawałki pomidorów i przesmażona cebulkę. Delikatnie przy użyciu dwóch noży składamy omlet na pół. Dekorujemy reszta szparagów

Pyry na Gaz
Omlet serowo-szpinakowy 102

bardziej skłaniam się ku omletom na wytrawnie. Lubię ten brokułowy i z porem i boczkiem i z pomidorem i cukinią , z szynką i cukinią czy omlet a’la pizza . Tym razem Młody miał ochotę na omlet z serem, ale postanowiłam zrobić go nieco inaczej i przemycić do niego trochę szpinaku i szczypiorku. Omlet ten, dzięki dodatkowi gazowanej wody, wyszedł(...)tartego drobno parmezanu sól, pieprz 1 łyżeczka klarowanego masła Szpinak oraz szczypiorek drobno siekamy. Jedną łyżkę szczypiorku odkładamy do posypania gotowego omletu. Cheddar oraz mozzarellę trzemy na dużych oczkach tarki. Łączymy w misce ze startym drobno parmezanem, mieszamy. Białka miksujemy z dodatkiem gazowanej wody, aż do otrzymania białej „pianki”. Dodajemy żółtka, miksujemy do połączenia. Następnie dodajemy

Smaki Na Talerzu
Omlet owsiany z owocami leśnymi 242

łyżeczki oleju rzepakowego PRZYGOTOWANIE Jajka roztrzepujemy, dodajemy miód, płatki i przyprawy. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i smażymy omlet z dwóch stron. Podajemy z owocami.  Pyszne,pożywne i zdrowe śniadanie gotowe :)  1 porcja - 408 kcal: - białka - 19,9 g - tłuszcze - 19,1 g - węglowodany - 38,8 g - błonnik - 8,1 g Zapraszam na  fanpage

Moje Kuchenne Rewelacje
BŁONNIKOWY OMLET Z JOGURTEM Z CHIA 218

naturalnego 3 mrożone truskawki (ok. 30 g) Trzepaczką rozgnieść banana, dodać resztę składników, roztrzepać. Jogurt wymieszać z nasionami chia. Omlet smażyć na cieniutko natłuszczonej patelni pod przykryciem. Posmarować jogurtem. SMACZNEGO ! Wartość energetyczna*: 395 kcal 22 g białka 16 g tłuszczów (w tym 4 g tłuszczów nasyconych) 46 g węglowodanów ogółem 10 g błonnika

Vroblewska-fitlife
Omlet z pomidorkami, fetą i bazylią 204

kostkę, pomidorki przekrawamy na połówki, listki bazylii siekamy. Na patelni rozpuszczamy masło, wylewamy jajka, wrzucamy ser, zioła i pomidory. Gdy omlet się lekko zetnie przykrywamy i smażymy (na średnim ogniu) - aż będzie gotowy :)  Smacznego! Porcja - 268 kcal, - białko - 18,5 g - tłuszcze - 20,3 g - węglowodany - 3,9 g - błonnik - 1 g Zapraszam na Instagram oraz funpage

Moje Kuchenne Rewelacje
Mini naleśniki z żurawiną 143

posypania. No i ja mam patelnię z 4 dołkami, a której smaży się idealne mini naleśniki z żurawiną, albo mini omlety , smażę też na tej patelni jajka sadzone , które są idealnie okrągłe, bez rozpływającego się na boki białka Wszystkie składniki wsypujemy do miski i łączymy za pomocą trzepaczki, dodajemy posiekaną żurawinę, ponownie mieszamy i wlewamy do posmarowanych olejem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Powrót do klasyki- omlet z pomidorami i łososiem 205

można z niego zrezygnować, ale szczerze mówiąc omlet traci wtedy cały swój urok. I nie tylko omlet bo pomijając ten dodatek tracimy na tam również my sami, bowiem niezależnie od odmiany łosoś jest rybą pełną zalet. Przede wszystkim to bogactwo białka oraz witamin i minerałów. Warto tutaj wskazać witaminy A, D, E, PP oraz witaminy z grupy(...)oregano sól pieprz natka pietruszki  PRZYGOTOWANIE: Cebulę, pomidora oraz oraz około 40g łososia drobno pokroić Posiekać oregano oraz bazylię lub zastąpić suszoną wersją Do miski wbić jajko, oddzielić białka od żółtek i również dodać do miski Dodać pokrojone warzywa, łososia i doprawić według uznania(należy uważać z solą, ponieważ łosoś wędzony podczas dodatkowej obróbki termicznej staje się

peanutbuttermonster
Omlet z mozzarellą, pomidorami i świeżą bazylią 181

Omlet, który wyglądem i smakiem przypomina pizzę :) Szybka i pyszna kolacja, śniadanie lub nawet lunch do zabrania na wynos. Oczywiście możecie wzbogacić danie o ulubione dodatki takie jak ser żółty, szynka czy warzywa... ja pozostanę przy wersji alla caprese :) Składniki: 2 jajka 4 plastry(...)mozzarelli pomidorki koktajlowe liście świeżej bazylii sól pieprz zioła prowansalskie 1 łyżka mąki pełnoziarnistej Rozgrzać patelnię. Białka ubić na sztywną pianę, dodać żółtka i zmiksować. Łyżką wmieszać mąkę. Wylać na patelnię i smażyć ok. 10 minut z jednej strony, na omlecie ułożyć plastry sera, połówki pomidorów i posypać przyprawami. Smażyć na małym ogniu pod przykryciem kolejne 10 minut

Chocolate Muffin Blog
Puszysty omlet z letnimi owocami 164

letnie śniadanie idealnie nadaje się omlet ze świeżymi sezonowymi owocami. Składniki: - 3 jajka - 3 łyżki mąki - 3 łyżki mleka - szczypta soli - 1 op. serka waniliowego - jeżyny i maliny - masło #MyVictorinox Przygotowanie: Żółtka oddzielamy od białek. Do żółtek dodajemy mąkę, mleko i sól, wszystkie składniki łączymy trzepaczką. Białka ubijamy na sztywną pianę i łączymy z masą(...)średnicy 20 cm roztapiamy troszkę masła i przekładamy połowę masy, smażymy pod przykryciem na średnim ogniu do zrumienienia. Delikatnie odwracamy na drugą stronę i ponownie smażymy. Tak usmażony omlet przekładamy na talerz. Na połowie smarujemy serkiem i posypujemy owocami i  przykrywamy drugą połową. Z pozostałą masą postępujemy tak samo. Tak przygotowany omlet możemy podawać z bitą śmietaną i syropem

Kulinarne życie
Omlet nadziewany borówkami 243

zdecydowanym faworytem w statnim czasie jest OMLET RAFAELLO -> LINK -> KLIK . Jednak uwielbiam też owoce sezonowe, a omlety nadziewane borówkami lub malinami po prostu wymiatają. Dzisiaj padło na omlet z borówkami :) Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size(...)purerein - zazwyczaj daję łącznie 35g mąki - dziś mnie poniosło 😄 ✔ 1 łyżeczka ksylitolu @purerein ✔ 2 łyżeczki cynamonu ✔ syrop czekoladowy @waldenfarmsinternational Białka ubijam na sztywno. Dodaję pozostałe składniki i delikatnie miksuję. Masę wylewam na rozgrzaną patelnię (średnica 18cm) i smażę omlet na PAMie/oleju kokosowym najpierw z jednej strony, pod przykryciem. Dorzucam borówki, smażę chwilę i przewracam omlet na drugą stronę

Tetiisheri
Puszysty omlet z bobem 97

byłam uczestniczką warsztatów kulinarnych z szefami kuchni. To właśnie wtedy pierwszy raz spróbowałam omletu z bobem i od razu polubiłam ten smak. Tyle, że omlet ten nie był podawany jako propozycja śniadaniowa, ale jako towarzystwo do smażonej kaczki. Jeżeli lubicie bób, lubicie jajka, a w szczególności omlety to będziecie zachwyceni tym smakiem Składniki: – 100g bobu – 3 jajka(...)białka od żółtek. Bób wraz z żółtkami blendujemy. Białko ubijamy na pianę. Do bobu dodajemy ricottę lub śmietanę, ubite białka, doprawiamy solą, pieprzem i delikatnie mieszamy. Na rozgrzaną patelnię wlewamy wymieszaną masę, smażymy na małym ogniu. Po 3–4 minutach delikatnie przewracamy na drugą stronę. Smażymy przez mniej więcej 2 minuty. Smacznego! Artykuł Puszysty omlet

Be Fit Be Strong