inna ;) A najważniejsze, że smakowała domownikom i gościom. Składniki: * około 400 g makreli wędzonej * pół puszki kukurydzy konserwowej * pół puszki groszku konserwowego * 2 średnie cebule * 5-6 ogórków konserwowych * 5 jajek * 4-5 średnich ziemniaków * 2 łyżki majonezu * sól i pieprz do smaku Wykonanie: Jajka ugotować na twardo, ziemniaki ugotować do miękkości w mundurkach. Groszek i kukurydzę odsączyć(...)zalewy, wyspać do miski. Jajka obrać ze skorupek, pokroić w drobną kostkę. Ziemniaki oskubać i również pokroić w kostkę. Cebulę drobno posiekać. Ogórki konserwowe pokroić w kostkę. Z makreli wędzonej zdjąć skórę i rozdrobnić mięso na małe kawałki, wyciągając przy tym ości (ja użyłam filetów z makreli wędzonej). Wszystkie składniki ze sobą połączyć, dodać majonez, sól i pieprz, wymieszać
Zrób to smaczniejogurtu greckiego 3 ogórki konserwowe pokrojone w kostkę 1 cebula pokrojona w kostkę 2 łyżeczki musztardy sarepskiej 4 łyżki majonezu 1 łyżka pikantnego ketchupu(...)PRZYGOTOWANIE : Mięso przekładamy na patelnie, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy ketchup, papryczki i podsmażamy ciągle mieszając aż płyny odparują. Świeże ogórki kroimy w talarki a paprykę w kostkę. Ogórki konserwowe i cebulę kroimy w drobną kostkę. Składniki na sos przekładamy do miski i wszystko mieszamy. Bułki hamburgerowe przecinamy na dwie połówki, dolne części
Kulinarne Fantazje MarioliPyszna, delikatna i krucha karkóweczka z cebulką, pieczarkami i ogórkiem konserwowym... W sumie to nawet bardziej niż pyszna :) Idealna na zwykły obiad w tygodniu, na obiad niedzielny, jak i od święta! Nie wiem dlaczego w mojej rodzinie przepis nosi nazwę "karkówki po żydowsku" - gdzie karkówka i gdzie koszerność! Nieważne, trudno, niektórych spraw się nie wytłumaczy... Najważniejsze że przepis(...)wielokrotnie sprawdzony... Z całego serca polecam!!! Składniki (na 4 osoby): 4-8 plastrów karkówki (około 1-2 plastry na osobę) 500 g pieczarek 3 średnie cebule słoik ogórków konserwowych (łącznie z zalewą z tych ogórków) 2-3 łyżki dobrego keczupu Przygotowanie: 1. Plastry karkówki, jeśli są grube, to je troszkę rozbić. Przyprawić tradycyjnie, czyli pieprzem, solą, papryką
dobra gospodyni dom wesołym czyniOGÓRKI KONSERWOWE Z CHILI Dzisiaj przedstawiam przepis na ogórki konserwowe z papryczką chili. Przygotowywałam je w tym roku po raz pierwszy z przepisu od mojej sąsiadki i muszę przyznać, że są naprawdę wyborne. Są ostre w smaku. Ogórki te świetnie nadają się jako przekąska lub przystawka np.: z kromką domowego chleba i domowym smalcem :) Polecam
Moja Książka Kucharskakonserwowe 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 duży pęczek szczypiorku 3-4 łyżki majonezu sól, pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Tortellini ugotowałam według wskazówek na opakowaniu. W moim przypadku trwało to 25 minut. Ugotowane tortellini odcedziłam, wyłożyłam na talerz, aby się nie posklejało i pozostawiłam do wystygnięcia. Kukurydzę konserwową przełożyłam na durszlak, aby odcedzić ją z zalewy. Ogórki konserwowe wyjęłam z zalewy i pokroiłam w kostkę. Szczypiorek posiekałam drobno. Do miski przełożyłam wystudzone tortellini, odcedzoną kukurydzę, pokrojone ogórki i szczypiorek. Wszystko doprawiłam do smaku solą i pieprzem i wymieszałam. Dodałam majonez i jeszcze raz wymieszałam. Sałatkę przełożyłam do salaterki i wstawiłam na kilka godzin do lodówki, aby się dobrze schłodziła, a smaki przegryzły. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Waniliowe Improwizacjepropozycje z pewnością się Wam przydadzą- proste i szybkie wykonaniu. Polecam i zapraszam po przepis. Zaczynamy : Składniki:4-5 szt małych ogórków konserwowychserek typu philadelfiaplastry szynkisalamiWykonanie:Najlepsze ogórki konserwowe , będą małe i proste. Obcinamy końcówki.Szynkę i salami smarujemy serkiem. Na to układamy ogórek, zwijamy. Obcinamy "luźne" końcówki, i kroimy na tzw " kęski " .Gotowe :) Smacznego
Smaki Edytyoczy, to te hamburgery będą do tego idealne. Składniki na 15 sztuk: 15 mini bułeczek do hamburgerów 1 duża główka sałaty 4 pomidory 1 ogórek świeży 3 ogórki konserwowe 800g mięsa mielonego wołowego 2 czerwone cebule sól, pieprz 2 łyżki jogurtu naturalnego musztarda 5 łyżek majonezu ketchup 4 ząbki czosnku opcjonalnie ser żółty (o którym ja po prostu(...)naturalnym, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz solą i pieprzem. Bułki opiekamy w piekarniku. Każdą przekrawamy, z jednej strony smarujemy sosem czosnkowym, z drugiej majonezem. Kładziemy naprzemiennie po liściu sałaty, ogórka konserwowego, pomidora, porcji mięsa, kleksie ketchupu, ogórku świeżym, kolejnym plastrze pomidora i sałaty. Bułki "spinamy" wykałaczką, co ułatwia ich jedzenie 😋 Do przygotowania hamburgerów możemy także użyć sera żółtego, który
Kuchnia w czekoladzieskładniki * 1 duży słoik marynowanych pieczarek * 1 puszka groszku konserwowego * 1/2 słoika selera konserwowego * 1-2 cebulki szalotki * 4-5 ogórków konserwowych * majonez Sposób wykonania Pieczarki odcedzić z zalewy, pokroić w plasterki, przełożyć do miski. Groszek i selera odcedzić z zalewy i dodać do pieczarek. Cebulkę szalotkę obrać i pokroić w drobną kostkę, ogórki konserwowe pokroić w grubszą
Mix smakukonserwowej · 15 szynki z indyka · 15 dag sera żółtego · 3 ogórki konserwowe · 4 jajka · Sól · Pieprz(...)Jajka gotujemy na twardo. 2. Pora kroimy w krążki, dodajemy odlaną z zalewy kukurydzę, pokrojoną w kostkę szynkę, pokrojony w kostkę żółty ser oraz ogórki konserwowe. 3. Następnie dodajemy ugotowane, posiekane jajka, doprawiamy pieprzem oraz solą i łączymy z majonezem. 4. Dokładnie mieszamy i przekładamy do naczynia, dowolnie dekorujemy. 5. Smacznego
Kulinarna ChwilaSałatka pieczarkowo-paprykowa Sałatka szwedzka Mizeria na zimę Warzywa w marynatach / zalewach Buraczki w zalewie octowej (całe) Botwinka pasteryzowana Fasolka szparagowa do słoików Kiszony kalafior Ogórki korniszone (konserwowe) I Ogórki korniszone (konserwowe) II Ogórki korniszone z miodem Ogórki kiszone Ogórki kiszone z chilli Ogórki małosolne Ogórki kanapkowe słodko-kwaśne Papryka konserwowa
Kuchnia domowa AnipaprykiSałatka ogórkowa z papryką i kurkumąSałatka pieczarkowo-paprykowaSałatka szwedzka Sałatka z kalafiorem, papryką i ogórkiem Mizeria na zimęWarzywa w marynatach / zalewachBuraczki w zalewie octowej (całe)Botwinka pasteryzowanaFasolka szparagowa do słoikówKiszony kalafiorOgórki korniszone (konserwowe) IOgórki korniszone (konserwowe) IIOgórki korniszone z miodemOgórki kiszoneOgórki kiszone z chilli Ogórki małosolneOgórki kanapkowe słodko-kwaśne Papryka konserwowa Papryka konserwowa z miodemWarzywa na słodkoDżem
Kuchnia domowa Anipodaje się zwykle z kwaśnymi dodatkami. Podobno polskim wynalazkiem jest podawanie go z kiszoną kapustą, ale bardziej tradycyjną opcją są pikle. W praktyce to mniej więcej tyle co konserwowe ogórki z dodatkiem innych warzyw, chociaż Anglicy mają na rzeczy kiszone i konserwowe nieco inną klasyfikację niż my. Łagodniejszą, choć niekoniecznie tradycyjną opcją dodatków, będzie natomiast ogórek kiszony. To dosyć(...)dorsza duszonego z warzywami . Fish and chips 2015-08-01 14:14:13 Fish and chips, czyli tradycyjna angielska ryba w chrupiącej złoto-piwnej panierce podana z frytkami i konserwowymi ogórkami. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 2 polędwiczki z dorsza (po ok. 180g) 100g pszennej mąki 100ml piwa 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka
Kulinarna Pokusapyszna przekąska na każdą spontaniczną imprezkę czy przystawkę do kolacji :) Składniki: 10 zielonych oliwek, 10 marynowanych cebulek, 10 ząbków czosnku w oleju, 7 mini kabanosów chorizo Pekpol, 1 ogórek konserwowy. Przygotowanie: Kroimy na mniejsze kawałki kabanosy chorizo oraz ogórek konserwowy. Na specjalne patyczki do szaszłyków nadziewamy najpierw zieloną oliwkę, kawałek kabanosa chorizo, ząbek czosnku z oleju, chorizo, kawałek
Aga w kuchniporem i kukurydzą zagości na Waszych stołach. Polecamy! Sałatka jajeczna z porem i kukurydzą Składniki por: 1 szt. jajka: 5 szt. kukurydza konserwowa: 1 puszka makaron kolanka: 100 g ogórek konserwowy: 4 szt. cebula czerwona: 1 szt. majonez: 4 łyżki sól i pieprz do smaku Sałatka jajeczna z porem i kukurydzą Przepis Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój(...)kostkę. Makaron ugotuj według zaleceń na opakowaniu i odcedź. Kukurydzę odsącz z zalewy i osusz. Czerwoną cebulę pokrój w kosteczkę. Podobnie ogórki konserwowe. Pora dobrze wypłucz, osusz, a następnie pokrój w cienkie plasterki. Jeśli chcesz możesz go sparzyć wrzątkiem. Należy umieścić pokrojonego pora na sitku i przelać go gorącą wodą. Po kilku sekundach przelej go zimną wodą i zostaw
Kuchnia Na WypasieOgórki konserwowe sprawdzają się świetnie jako dodatek do obiadu, kanapek lub samodzielna przekąska. Przepis na ogórki konserwowe, który zamieszczam poniżej, stosuje od lat . Jest bardzo prosty a ogórki są twarde i smaczne . składniki: 4 kg ogórków średnich i małych zalewa: 4 l wody 0,5 litra octu 10 % 1 szklanka cukru 0,5 szklanki
Ugotujmy Coś