tylko w Święta. Zapraszam po sprawdzony przepis. SKŁADNIKI: 600 g płatów śledziowych słoik buraków tartych (wiórki) 290 g 1 czerwona cebula 2 jajka ugotowane na twardo 5 ogórków konserwowych 3 spore łyżki majonezu łyżka posiekanego koperku sól, świeżo zmielony pieprz PRZYGOTOWANIE: Zaczynam od moczenia śledzi. Płuczę je pod bieżącą zimną wodą, wkładam do większej miski i zalewam zimną wodą(...)razu je posiekać robiąc sałatkę. Śledzie dokładnie osusz, posiekaj w drobną kostkę. Ułóż je w misce, dodaj posiekane drobno składniki: obraną czerwoną cebulę, jajka ugotowane na twardo, ogórki konserwowe. Następnie dołóż buraczki tarte oraz majonez, dopraw świeżo zmielonym pieprzem oraz solą. Jeśli lubisz dodaj łyżkę lub dwie posiekanego świeżego koperku. Sałatkę na talerzu udekoruj gałązkami koperku. Smacznego
Zasmakuj Kuchnipomidora, paprykę i papierówki. Sweet Relish: Składniki na 2 słoiczki 250 ml: 1 bardzo duży pomidor lub 2 mniejsze 2 papierówki 1 cebula dymka 1 czerwona cebula 1 ogórek konserwowy 1 słodka czerwona papryka 1 ząbek czosnku sól ziołowa prowansalska do smaku ½ łyżeczki pieprzu młotkowanego z kolendrą 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka cukru 1 łyżka oliwy 50 ml soku pomidorowego(...)patelnię i gotujemy aż zgęstnieje. Obrane papierówki bez gniazdek nasiennych i paprykę kroimy w kostkę. Oba rodzaje cebuli również kroimy, ale bardzo drobno. Paprykę, jabłka, cebule, pokrojony drobno ogórek konserwowy i rozgnieciony ząbek czosnku przekładamy do garnka z sosem pomidorowym, doprawiamy solą prowansalską i pieprzem młotkowanym z kolendrą, dodajemy cukier, gotujemy, aż wszystko zmięknie. Doprawiamy sos oregano, wlewamy oliwę
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięśredni słoik marynowanych pieczarek 2 ugotowane marchewki 1 większy lub 2 małe ugotowane ziemniaki 1 filet z kurczaka (ok. 200g) 2 jajka ugotowane na twardo 2 ogórki konserwowe 3-4 łyżki posiekanego szczypiorku majonez sól pieprz przyprawa do gyrosa 2 łyżki oleju Filet z kurczaka drobno pokroić,oprószyć przyprawą,usmażyć na oleju i wystudzić. Przygotować okrągłą tortownicę(...)marchewkę,lekko docisnąć,oprószyć solą i pieprzem oraz posmarować warstwą majonezu. Kolejna warstwa to pokrojone w kosteczkę ziemniaki,sól,pieprz i majonez. Na ziemniaki ułożyć pokrojone w kostkę ogórki konserwowe i usmażone mięso. Posmarować majonezem i ułożyć warstwę z posiekanych jajek,oprószyć solą i pieprzem,posmarować majonezem. Górę można posypać startym żółtym serem,ja tego już nie robiłam
Kolorowa kuchnia Elkikońcu odtworzyć w domu. Smak jest identyczny jak tej sklepowej, więc mi się udało :-) SKŁADNIKI 1 kg śledzi solonych 3 duże cebule olej rzepakowy 1 mały słoik ogórków konserwowych Na zalewę octową: 250 ml octu spirytusowego 10% 250 ml zimnej, przegotowanej wody 3 liście laurowe 6 ziaren ziela angielskiego Na sos pomidorowy: 1 puszka (400 g) krojonych pomidorów(...)czasu do czasu. Wyłączyć palnik i doprawić sos pieprzem. Zostawić do ostudzenia. Rybę i cebulkę odsączyć na sitku z zalewy octowej i wymieszać z ostudzonym sosem pomidorowym. Ogórki konserwowe pokroić w kostkę i dodać do ryby. Następnie wlać olej, wymieszać i w razie potrzeby doprawić pieprzem. Tak przygotowaną rybę włożyć do lodówki w zamkniętym pojemniku
Passions hobbies lifelodówce. Składniki: Na jedną dużą salaterkę: 1 woreczek białej kaszy gryczanej 1 pierś z kurczaka 1 mały słoiczek selera konserwowego 1 pomidor 1 mały słoiczek papryki konserwowej 2 ogórki konserwowe 5 jajek ugotowanych na twardo 1 mała puszka kukurydzy 7-8 łyżek majonezu sól, pieprz do smaku 1 łyżka przyprawy gyros 3 łyżki oleju Sposób przygotowania: 1. Kaszę gotujemy(...)kawałki i smażymy z przyprawą gyros na oleju na złoty kolor. Kukurydzę przelewamy zimną wodą i odcedzamy. Paprykę kroimy w kostkę. 2. Dodajemy pokrojonego w kostkę pomidora, ogórki konserwowe, posiekanego na mniejsze części selera konserwowego (również przelanego wcześniej zimną wodą) i ugotowaną i ostudzoną kaszę gryczaną. 3. Na końcu do całości dodajemy pokrojone w kostkę jajka i majonez
Kuchnia w czekoladziebył złociście rumiany. Po usmażeniu, odkładamy go do wystygnięcia. 4. CEBULA (1 min): cebulę obieramy i kroimy w piórka, a następnie na pół. Odstawiamy na bok. 5. OGÓRKI KONSERWOWE (5 min): kroimy je w dość drobną kosteczkę. Odkładamy na bok. 6. KAPUSTA PEKIŃSKA (3 min): drobno ją szatkujemy – najlepiej przekroić taką kapustę na pół i drobno ścinać od strony(...)naczynie. Miska też się nada, ale wtedy ciężko będzie nałożyć sobie sałatki ze wszystkim warstwami z powodu zwężonego dna. My użyliśmy formy do zapiekanek. Kolejność warstw: kurczak, cebula, ogórki konserwowe, kukurydza osączoną z puszki, ½ sosu czosnkowego, kapusta pekińska, reszta sosu a na koniec polewamy keczupem z wierzchu. 8. CHŁODZENIE: sałatkę należy schłodzić w lodówce i podawać najlepiej po kilku
Nerds Kitchenpewno król zimnych przystawek. Domowe rolmopsy w aromatycznej marynacie uświetnią każde towarzyskie spotkanie. Są doskonałe na wszelkie małe i duże okazje. Klasyczne są zrolowane z cebulką i konserwowym ogórkiem, ale w filety można zawinąć suszone pomidory, wędzoną, marynowaną śliwkę lub paprykę, a nawet grzyby. Co kto lubi. Rolmopsy zawsze smakują wyśmienicie. Jak podaje Wikipedia rolmopsy z musztardą i drobno pokrojonym(...)bardziej kojarzy mi się z karnawałem . Przygotowanie rolmopsów można znacznie skrócić używając gotowych śledzi z tacki zamiast solonych z beczki. Składniki: 6 filetów śledziowych 1 mała cebula 1 ogórek konserwowy 1 wędzona śliwka 1 duży pomidor soszony z zalewy Składniki na marynatę: 1,5 szklanki wody 100 ml octu 10% lub 25 ml 25 % listek laurowy kilka ziarenek ziela angielskiego
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!kurczaka – czy gotowany, czy smażony, czy pieczony. Warunkiem jest jednak to, by był on pokrojony jak najdrobniej. 2 pojedyncze piersi kurczaka 1,5 szkl. makaronu orzo 6 ogórków konserwowych papryka konserwowa (najlepiej taka bez skórki) 1-2 ząbki czosnku pęczek koperku 1 op. makaronu conchiglioni 3 łyżki majonezu sól, pieprz przyprawa uniwersalna Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso(...)makarony gotujemy w osolonym wrzątku wg instrukcji podanych na opakowaniu (gotujemy osobno). Odcedzamy. Muszle makaronowe rozkładamy na talerzu, lub desce, by nie posklejały się ze sobą. Paprykę konserwową oraz ogórki kroimy w kostkę. Wystudzone mięso kroimy w drobną kostkę. Majonez mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posiekanym drobno koperkiem, solą oraz pieprzem. Makaron orzo, kurczaka, paprykę oraz ogórki
Smaki Na TalerzuCzas Przygotowania : 30 min Sezon ogórkowy w pełni, dlatego już na początku tego wspaniałego okresu chcę zaproponować wam przepis na wyśmienite ogórki. Do ich
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisyszybko do zrobienia. makaron ryżowy nitki paluszki surimi papryka konserwowa, świeża ogórki konserwowe ogórek świeży majonez sok z cytryny sól, pieprz koperek Makaron ryżowy zalać wrzątkiem. Paluszki skropić sokiem z cytryny, pokroić wzdłuż na połowę, a następnie w talarki , ogórki i paprykę pokroić w kostkę. Makaron odcedzić , pokroić i wymieszać z pozostałymi składnikami. Dodać majonez ,doprawić
Moje domowe kucharzeniesałatka gotowa. kawałek wędzonego kurczaka 1 saszetka ryżu 2-3 ogórki konserwowe 1 ogórek zielony 1-2 papryki 1 puszka kukurydzy 1 duża cebula fioletowa ketc hup, majonez sól, pieprz koperek Ryż ugotować i ostudzić.Kurczaka pokroić w kostkę lub paseczki.Paprykę , cebulę i ogórki pokroić w kostkę.Wszystko razem wymieszać, dodać sól,pieprz , majonez i ketchup
Moje domowe kucharzenieposiekać, dodać olej, sól, pieprz i zamarynować w tym mięso. Odstawić do lodówki. • Z zielonego ogórka wyciąć z długości 6 cienkich plastrów, resztę ogórka pokroić w drobną kostkę. • Pieczarki, ogórki kiszone i cebulę pokroić w drobną kostkę. • 2 kromki chleba przekroić po przekątnej i obsmażyć na oleju(...)ogórkach położyć metalową obręcz, na spód chleb tostowy i kolejno 1/4 masy mięsnej, łyżkę cebuli, chleb tostowy, 1/4 masy mięsnej, łyżkę ogórka świeżego. Każdą warstwę mocno docisnąć. Drugi zrobić tak samo. • Wyjąć obręcz, po przeciwnych bokach przykleić skrzydełka z trójkątów chleba tostowego, na wierzch położyć jajko sadzone. • Boki talerza udekorować paskami ogórka konserwowego, pieczarek
To co kochamkurczaka kapusta pekińska (mała główka) 2-3 ogórki konserwowe 1 ogórek zielony 1-2 papryki 1 puszka kukurydzy 1 duża cebula fioletowa przyprawa Gyros ketc hup, majonez Pierś z kurczaka pokroić w kostkę lub paseczki, posypać przyprawą Gyros i usmażyć na gorącym oleju.Kapustę poszatkować, paprykę , cebulę i ogórki pokroić w kostkę.Wszystko razem wymieszać, dodać sól,pieprz
Moje domowe kucharzenie