Bardzo prosta i efektowna terrina, której podstawę stanowi APETINA- kremowy serek o smaku NATURALNYm , przełamany dodatkiem ogórków konserwowych i otulony ulubioną wędliną- u mnie to polędwica z indyka :) Terrina dzięki dodatkowi żelatyny ma zwartą konsystencję, dzięki czemu łatwo się kroi (zarówno w grube jak i bardzo cienkie plastry) jak również nie rozwala się podczas krojenia, a przy
Kraina Miodem PłynącaLepszych nie jadłam ! Na samą myśl, dostaję ślinotoku. W lokalu znajdziecie także inne dania, ale polecam wybranie burgera. Ja zdecydowałam się na klasycznego (wołowina, bekon, ser cheddar, pomidor, ogórki konserwowe, czerwona cebula, sałata, sos bbq lub ketchup, musztarda, majonez). Foodporn jednym słowem
Moja pasja smakukolorowa i przepyszna sałatka :-))) Składniki: opakowanie tortellini z serem ( ja kupuje w biedronce) 1 pojedyncza pierś z kurczaka 1 czerwona papryka pokrojona w kostkę 10 małych ogórków konserwowych pokrojonych w kostkę puszka czerwonej fasoli puszka kukurydzy odrobina oleju do smażenia kurczaka ząbek czosnku sos: 3 łyżki majonezu kieleckiego, 2 łyżki jogurtu naturalnego
pieprzny smaczekKolejny sposób na smaczną,szybką KOLACJĘ.Danie lekkie i zdrowe.Polecam. Danie ma 120 kcal. 2-3 małe ziemniaki 1 parówka lub inną wędlina 1 ogórek konserwowy 2-3 łyżki groszku konserwowego natka pietruszki i lubczyku sól pieprz olej ****************************** Ugotowane ziemniaki w mundurkach obrać,pokroic w kostkę.Parówkę obrać z osłonki i pokroić w plasterki.Ogórek konserwowy pokroić w kostkę
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiwłasnego wypieku) ok. 500-600 g chrupiącego kurczaka (z TEGO lub TEGO przepisu) gotowy bukiet ulubionych sałat ok. 3-4 ugotowane ziemniaki, doprawione, drobno rozgniecione widelcem rzodkiewki, pomidory, ogórki ogórek konserwowy, papryczka jalapeno większy pęczek mięty, posiekany cheddar lub parmezan (lub inny ser - świetnie sprawdzi się też dodatek fety) prażona cebulka sok z cytryny jogurt naturalny lub grecki majonez
Cooking Monsterpastrami jest wytwarzane w największych ilościach. Kanapka z pastrami Czas przygotowania: 10 minut + czas parowania pastrami Składniki: 2 plastry pastrami 4 kromki razowego chleba listki rukoli 2 konserwowe ogórki majonez Wykonanie: Plastry pastrami układamy na nakładce do gotowania na parze wyłożonej folią aluminiową. Nakładkę wkładamy do garnka z wodą, przykrywamy pokrywką i gotujemy na parze przez minimum
Kulinarne przygody Gatity200g kuskusu, 250ml gorącej wody, 1/2 czerwonej cebuli, mała puszka kukurydzy ( 165g po odsączeniu ), 8 rzodkiewek, 1 czerwona papryka, puszka ananasa ( 260g po odsączeniu ), garść natki pietruszki, 5 ogórków konserwowych, 1/2 cytryny, sól, pieprz, 4 łyżki oliwy z oliwek, Przygotowanie: Smacznego
W kuchni u Monikiponownie marynata i piekłam kolejne 20 minut w temperaturze 160 stopni z termoobiegiem. Kiedy są rumiane, a mięso mięciutkie są gotowe. Szaszłyki podałam z pieczonymi ziemniaczkami i kartuskimi ogórkami konserwowymi ORZECH Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogródimbiru 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka majeranku 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka płatków drożdżowych 2 łyżki mąki jaglanej olej bułka dodatki do burgera - u mnie kapusta pekińska, ogórek konserwowy, pomidor, cebula i ketchup Przygotowanie: Groszek odsącz z wody, ugnieć za pomocą tłuczka do ziemniaków i dodaj wszystkie przyprawy. Następnie dodaj mąkę jaglaną i dokładnie wymieszaj. Uformuj
wegujemyskładnik musztardy (ziarnistej jeśli korzystamy z ziaren w całości lub zwykłej jeśli korzystamy ze zmielonej gorczycy). W Polsce masowo wykorzystuje się ją również do wszelkiej maści marynat, np. ogórków konserwowych (pikli), papryki konserwowej, marynowanych grzybów. Jeśli chcesz poznać inne przyprawy i zioła – nie tylko z kuchni polskiej, odwiedź stronę: http://www.kuchnia.wp.pl/query,przyprawy,szukaj.html
WojnaNaSmaki.pldługiego czasu duszenia, ale… smak Wam wszystko wynagrodzi :) Szynka przygotowania w poniższy sposób będzie soczysta, krucha i bardzo smaczna. Takie mięso świetnie smakuje podane z ziemniakami i ogórkami konserwowymi. Składniki na 4-5 porcji: około 1 kg szynki wieprzowej sól, pieprz przyprawa do wieprzowiny 2 małe cebule 3-4 liście laurowe mąka do obtoczenia masło klarowane/ olej
Ugotowaćsałatka doskonała na różne imprezy :) Układać w podanej kolejności: Filet z kurczaka pokrojony w kostkę i podsmażony z przyprawą meksykańską+ ketchup+ pieczarki pokrojone i podsmażone+ kukurydza z puszki+ majonez+ ogórek konserwowy+ ketchup+ filet z kurczaka+ majonez+ kapusta pekińska
Zrób to smaczniejeszcze innymi dodatkami. Polecam nie tylko na niedzielny obiad. Składniki: 6 cienkich kotletów schabowych musztarda papryka czerwona (świeża lub konserwowa) ogórek kiszony plastry boczku sól, pieprz Sposób wykonania: 1. Kotlety delikatnie rozbić. Lekko oprószyć solą i pieprzem z obu stron. 2. Paprykę i ogórka kiszonego pokroić w paski lub słupki. 3. Każdy plaster schabu posmarować z jednej strony musztardą, ułożyć
Kuchnia domowa Anicebula będzie prawie miękka, wsypujemy usmażoną wcześniej wątróbkę, możemy podlać wodą, prędzej nasypana mąka spowoduje, że powstanie nam lekki sosik. I gotowe... Idealnie do wątróbki będą pasować ogórki konserwowe. Smacznego
Pelusiowa Kuchniaczosnek. A to wszystko zamknięte w fajnych, małych słoiczkach. U mnie schab jest przerośnięty i ma trochę tłuszczyku ale z domowym sosem na bazie jajek, pieczarek marynowanych, cebuli i ogórka konserwowego smakuje bardzo dobrze. A przepis na ten sos niebawem, teraz zapraszam po przepis na schab. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchni