fasoli czerwonej 1 kg pory /pokroić, sparzyć, dobrze wycisnąć/ 1/2 kg pomidorów /pkroić w cienkie paseczki/ 40 dag sera gouda /zetrzeć na grubej tarce/ 1 op. ogórków kiszonych /pokroić w drobną kostkę/ 30 dag kiełbasy koniecznie żywieckiej /pokrić w cienkie słupki/ 2 słoiczki majonezu dekoracyjnego WINIARY + 1 KIELECKI
Praktyczna plposiekanego szczypiorku kawałek świeżego chrzanu 5 łyżek majonezu dekoracyjnego 3 łyżki jogurtu naturalnego Chrzan zetrzeć na tarce o grubych oczkach, pozostałe składniki dowolnie rozdrobnić. Wymieszać z majonezem i ogórkiem
Praktyczna plMielonka wieprzowa do kanapki. Dobrze smakuje z kiszonym ogórkiem. Można ją oczywiście dowolnie modyfikować i dowolnie komponować dodatki. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style
Praktyczna pl28lat się obijałam ;) więc na starość trzeba się zmotywować i porządnie spocić A oto wyciskacze potu i nie tylko ;) A oto moja propozycja na śniadanie: Sałatka z tuńczyka: 1 ogórek kwaszony 1/2 cebuli 1 łyżka kukurydzy 4 łyżki Twarożku o niskiej zawartości tł. 2 łyżki tuńczyka w sosie własnym kilka oliwek czarnych 4jajka Wszystkie składniki warzywne i jajka kroimy
NaKońcuJęzykawiem co jest w środku tego miesa... Składniki: 500g. miesa wołowego 3 łyzki otrębów u mnie owsiane chili, oregano, czosnek. Dodatkowo użyłam bakłażanu grillowanego, kapuste pekińską, cebule, paprykę, pieczarki, ogórek i jajko... var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-44911160-1']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js';
NaKońcuJęzykawidzenia węglowodanów złożonych to: - brokuły - kalafior - szpinak - rzepa - bakłażany - ziemniaki - bataty - kukurydza - marchew - cebula - sałata - seler - ogórki - kapusta - karczochy - szparagi 4. Rośliny strączkowe - soczewica - fasola - groszek - czarna fasola - soja 5. Inne można wyróżnić korniszony, mleko
NaKońcuJęzykasałatkach nie znajdziecie tych rzeczy... Składniki: 1/2 szklanki groszku, kukurydzy i fasoli czerwonej biała część łodygi pora 5 jajek 3 czubate łyżki majonezu sól i pieprz można dodac 2 ogórki konserwowe 7 pomarańczy Wykonanie: Groszek, kukurydzę oraz fasolę wsypujemy do miseczki. Pora kroimy w plasterki Jajka i marchewkę gotujemy i kroimy w bardzo drobną kostkę. Dodajemy do warzyw Dodajemy majonez
NaKońcuJęzykaelastyczność skóry i gładkość. Wskazana jest dla cery przetłuszczającej się, zanieczyszczonej, bladej i zwiotczałej Tonik marchewkowy: Jak zrobić domowy tonik marchewkowy ? Wymieszaj sok z marchewki z sokiem z ogórka w stosunku 1:1 i przemyj płynem twarz, a następnie spłucz ją letnia wodą. Maseczka dla cery suchej: Jeśli potrzebujesz maseczki do skóry suchej , wymieszaj utartą marchew (2 łyżki
NaKońcuJęzykaSkładniki: opakowanie paluszków surimi 3 jajka 1 puszka mieszanki meksykańskiej konserwowa tj. kukurydza, groszek i czerwona fasolka 1/2 pora 6 liści kapusty pekińskiej sól ziołowa mieszanka pieprzu mielonego 1/2 ogórka zielonego opcjonalnie można dodać makaron 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu
NaKońcuJęzykakoniec dodaj posiekany czosnek. 3. Ugotuj jajko na twardo i poczekaj aż wszystko ostygnie. 4. Połącz składniki. Dodaj soli, pieprzu według uznania. 5. Wszystko razem zblenduj. Polecam z ogórkiem kiszonym lub ew. z pomidorem Kalorie: ok. 135 kcal/100 g porcja (ok. 45 g na dwie połówki bułki) - 61 kcal Smacznego! Przepis od Kasiekw gotuje
Malowane smakiemchrupkie) - smażyłam pod przykryciem. Kalorie: 1 porcja (kotlety bez surówki): ok. 450 kcal (bez oleju: ok. 360) Dodatkowo: Surówka na zdjęciu: 100 g białej kapusty, trochę marchewki, pół małego ogórka kiszonego, 1/3 łyżeczki cukru i pół łyżeczki musztardy. Smacznego
Malowane smakiempożywny dodatek do mięsa. Kuskus może też być podany samodzielnie, jest świetny na zimno, jak i na ciepło. Delikatny kuskus doskonale komponuje się z kolorową papryką, marchewką, czerwoną cebulą, ogórkiem i pietruszką. Całość doprawiamy solą, pieprzem i natką pietruszki oraz podajemy z kurczakiem. Warzywa ilość dowolna, ale dobrana proporcjonalnie do ilości kuskus, kroimy w bardzo drobną kosteczkę i wrzucamy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięMoja Mamusia mnie rozpieszcza :) Wczoraj przygotowała PATE Z WĄTRÓBEK , TATAR Z ŁOSOSIA i KREM ZE ŚWIEŻYCH OGÓRKÓW , a dziś uraczyła mnie przepysznym kremem z dyni. Obawiałam się, że będzie mdły, jednak moje obawy były całkowicie bezpodstawne. Wyszedł pyszny, wyrazisty i kremowy. Niebo w gębie! Składniki (6 porcji): 1 cebula 2 ząbki czosnku 2,5 kg dyni (średniej wielkości) 2 szklanki
My Culinary ArtCzas przetworów w pełni i w mojej kuchni również pojawiają się nowe słoiczki z ogórkami, sałatkami i dżemami. Tym razem postanowiłam wypróbować połączenie jabłek i malin. Okazało się, że powstał pyszny dżemik złammy smakiem jabłka i maliny w pięknym kolorze. Dżem naturalnie wysmażony bez dodatków żelujących. Potrzebujemy: 1 kg. jabłek
W kuchennym oknie EwyKolejna potrawa mojej mamy. To był weekend pełen smakowitości. TUTAJ znajdziecie przepis na inne danie tego wspaniałego weekendu: KREM ZE ŚWIEŻYCH OGÓRKÓW. Pate najlepiej smakuje z ciepłymi, chrupiącymi tostami :) No to zaczynamy! Składniki: 1 cebula duża 3 ząbki czosnku 0,5 kg wątróbki drobiowej sól, pieprz tymianek do smaku gałka muszkatołowa mielona do smaku 1/4 szkl. brandy 1/2 kostki
My Culinary Art