Uwielbiam zupy , najbardziej te z dużą ilością warzyw. Dzisiaj zupa kalafiorowa, warzywa z uprawy ekologicznej (jeśli mamy taką możliwość) więc mam pewność, że nie jest z
To co lubię - gotuję i polecamSezon na szparagi trwa wyjątkowo krótko więc warto wykorzystać ten czas maksymalnie. Szparagi polubiłam całkiem niedawno 2-3 lata temu i żałuję że tak późno. Przepis
To co lubię - gotuję i polecamPonieważ wiosna w tym roku wyjątkowo nie rozpieszcza nas wysokimi temperaturami, dlatego ciągle mam ochotę na potrawy, które dodają mi energii. Mimo szczerych chęci za zimno
To co lubię - gotuję i polecamTaką karkówkę jadłam kilka lat temu u znajomych i pamiętam, że bardzo mi smakowała. Smak zaskakujący ale myślę, że wielu przypadnie do gustu. Przepis przeleżał u
To co lubię - gotuję i polecamByły muszle z mięsem mielonym dzisiaj chciałabym Was zaprosić na muszle ze szpinakiem i białym serem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Muszle ze szpinakiem Składniki 1 cebula
To co lubię - gotuję i polecamDostałam piękną ekologiczną cukinię, a że dawno nie robiłam faszerowanej cukinii powstało pyszne lekkie danie. Polecam, naprawdę warto. Wszystkim bardzo smakowała. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Cukinia
To co lubię - gotuję i polecamPierogi z jagodami to mój smak z dzieciństwa. Pyszne, domowe pierogi z jagodami i słodką śmietanką. Poezja !!! Sezon na jagody w pełni dlatego zróbcie je koniecznie
To co lubię - gotuję i polecamByły już placuszki na słodko dlatego dzisiaj zapraszam na placki w wersji wytrawnej. Pycha. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Placki z cukinii z łososiem Składniki 2 małe
To co lubię - gotuję i polecamWeekend zapowiada nam się grillowo, dlatego zapraszam Was na faszerowane ziemniaki, które możecie zrobić zarówno na grillu jak i w piekarniku. Mimo wszystko pogodnego i słonecznego
To co lubię - gotuję i polecamJesienią i zimą mamy ochotę na zupełnie inne smaki, w ten weekend akurat była to fasolka po bretońsku. Na targach i bazarkach pojawiła się piękna
To co lubię - gotuję i polecamSzaleństwa naleśnikowego ciąg dalszy. Dzisiaj wersja letnia z jagodami, teraz możemy użyć mrożonych. Robimy je podobnie jak naleśniki z serem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Naleśniki z
To co lubię - gotuję i polecamKażdy chyba umie usmażyć naleśniki, przepisów również jest wiele. Przygotowałam dziś dla Was naleśniki, które robiła moja babcia – są pyszne, jedyne i niepowtarzalne. Niezmiennie przypominają mi
To co lubię - gotuję i polecamPapryka faszerowana, szybka wersja gołąbków – farsz taki sam. Najlepiej ją zrobić teraz kiedy paprykę mamy świeżą i pachnącą słońcem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Papryka faszerowana Składniki
To co lubię - gotuję i polecamŁatwa i szybka zapiekanka, a jeśli dzień wcześniej ugotujecie sobie ryż jej przygotowanie zajmie Wam nie więcej niż 15 minut. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Zapiekanka brokułowa
To co lubię - gotuję i polecamTaki barszcz czerwony jadam tylko w święta. Podany z uszkami, krokietami czy pasztecikami jest po prostu wyśmienity. Obok zupy grzybowej jest to moja ulubiona świąteczna potrawa
To co lubię - gotuję i polecam