Naleśniki zapiekane z mięsem mielonym 170Większość z nas lubi naleśniki, każdy ma swoje ulubione. Jedni lubią na słodko, inni same, a ja zapraszam Was dzisiaj na naleśniki nadziewane mięsem mielonym. Jeśli
To co lubię - gotuję i polecam
Kotlety z jajek i pieczarek 143Dość często robię kotlety jajeczne, które wszyscy lubimy, natomiast dzisiaj chciałabym zaprosić Was na kotlety jajeczne z dodatkiem pieczarek. Są bardzo łatwe do przygotowania i smakują
To co lubię - gotuję i polecam
Biała kiełbasa zapiekana z jabłkiem i majerankiem 199Białą kiełbasę zazwyczaj dodajemy do żurku lub barszczu, ja dzisiaj chciałabym zaprosić Was na kiełbasę zapiekaną z cebulą i jabłkami. Z dodatkiem majeranku wychodzi naprawdę smaczna
To co lubię - gotuję i polecam
Cukinia panierowana 125Sezon na cukinię w pełni, szykując przetwory z cukinii warto przygotować cukinię panierowaną. Idealna na szybką przekąskę, świetnie smakuje sama lub z dodatkiem sosu czosnkowego. Najlepiej
To co lubię - gotuję i polecam
Ciasto na pierogi – Jak zrobić ciasto na pierogi 154Każdy kucharz ma swój sekret na idealne ciasto pierogowe. Ja od lat robię w ten sam sposób i jest idealne zarówno do pierogów na słodko jak
To co lubię - gotuję i polecam
Zupa meksykańska 152Smaczna, sycąca i rozgrzewająca zupa meksykańska idealna na chłodne i pochmurne dni. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Zupa meksykańska .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg
To co lubię - gotuję i polecam
Zupa gołąbkowa 164Dzisiaj przepis na pyszną, sycącą zupę gołąbkową. Zupa, która idealnie smakuje zarówno zaraz po ugotowaniu jak i następnego dnia. Przygotowuje się ją naprawdę szybko, to zupa
To co lubię - gotuję i polecam
Naleśniki. Jak zrobić pyszne naleśniki. 128Przepis na naleśniki każdy ma swój ulubiony, większość z nich niewiele się różni. Ja dzisiaj dzielę się z Wami przepisem, który używam od lat. Wg tego
To co lubię - gotuję i polecam
Zupa krem z pieczonych warzyw 142Smaczna zupa krem z pieczonych warzyw. Podawana z dodatkiem chrupiących grzanek, groszku ptysiowego oraz prażonych nasion. Smakuje zarówno latem jak i w chłodne jesienne wieczory. (adsbygoogle
To co lubię - gotuję i polecam
Pierogi z mięsem (z rosołu) 119Pierogi z mięsem z rosołu. Często zastanawiacie się co zrobić z mięsem, które zostaje po ugotowaniu rosołu. Jeśli nie macie ochoty zjadać go do drugiego dania
To co lubię - gotuję i polecam
Udka pieczone. 126Większość z nas lubi pieczonego kurczaka, ja dzisiaj dzielę się z Wami moim przepisem. Tym razem udka pieczone z dodatkiem rozmarynu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Udka
To co lubię - gotuję i polecam
Zupa grzybowa z suszonych grzybów. 131Przeszukując zapasy w domu natknęłam się na pudełko suszonych grzybów. Pachną pięknie, a ja przyznam się, że baaaardzo dawno nie robiłam zupy grzybowej. W moim domu
To co lubię - gotuję i polecam
Zielony makaron – makaron szpinakowy 142Zielony makaron czyli makaron z dodatkiem szpinaku. Do jego zrobienia możecie użyć zarówno świeżego jak i mrożonego szpinaku. Przygotowując go ze szpinaku mrożonego, wcześniej należy go
To co lubię - gotuję i polecam
Zupa ogórkowa 156Zupa ogórkowa. Nie wiem jak to się stało, że do tej pory moja ulubiona zupa nie znalazła się na blogu. Dlatego szybko naprawiam swój błąd. Wg
To co lubię - gotuję i polecam
Ciasto na pierogi z dodatkiem masła – Jak zrobić ciasto na pierogi z dodatkiem masła. 150Dzisiaj przepis na ciasto pierogowe z dodatkiem masła. Do tej pory robiłam wg przepisu : (ciasto na pierogi) . Natomiast ciasto na pierogi z dodatkiem masła jest wg
To co lubię - gotuję i polecam