ZUPA KREM ZE ŚWIEŻYCH POMIDORÓW 186To już ostatni moment na przygotowanie pysznej kremowej zupy ze świeżych ogrodowych pomidorów, bo z takich jest najlepsza... Ja na swoją zupę wybrałam ogrodowe
Smaczne Zdrowe
Lasagne z cukinii 226Lasagne z cukinni Lasagne, czyt. "lazania" , to popularne i pyszne włoskie danie, od pewnego czasu często obecne również na polskich stołach. Jesienią warto przyrządzić je
Aromatyczne Podróże
Karaś z patelni i "Jeździec miedziany" 228No i stało się - od kilkunastu godzin mamy jesień! Z tej okazji proponuję aromatyczne danie z karasia, smacznej ryby słodkowodnej z rodziny karpiowatych. A do niej
Weekendy w domu i ogrodzie
Pieczony łosoś z buraczano-ziemniaczanym puree i warzywami gotowanymi na parze 223Łosoś to moja ulubiona ryba. Ja dłabym go po d każ dą postacią ;) Grunt to dobrać do niej ulubione smakowe do datki i możemy przygotować smaczny
ChilliJemy
Łosoś, ryż, groszek i seler naciowy 239Składniki: 50 g ryżu jaśminowego na osobę groszek mrożony seler naciowy bulion warzywno - drobiowy filet z łososia sól i pieprz świeży koperek Przygotowanie: Ryż przepłukać do
Karczma Honorietty
Makaron z kurczakiem i szpinakiem 234Niedawno wróciliśmy z Włoch i zasmakowaliśmy w tamtejszej kuchni. W związku z tym dzisiejszy przepis będzie inspirowany tradycyjnymi daniami kuchni włoskiej. Poniżej znajdziecie ciekawy przepis na
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Królik pieczony w cydrze i miodzie z warzywami 195Królik pieczony w cydrze i miodzie z warzywami Składniki: Królik – 1 tuszka Cydr – 150ml Masło – 50g Miód – 3 łyżki Pietruszka – 2 sztuki Marchew – 2 sztuki Ziemniaki
Kuchnia Bon Appetit
Tarta z buraczkami, łososiem i kozim serem 174Tarta żytnia z buraczkami, łososiem i kozim serem Składniki - ciasto: Mąka żytnia – 200g Żółtko jaja – 1 sztuka Masło – ½ kostki Sól – 1 łyżeczka Proszek do pieczenia – szczypta
Kuchnia Bon Appetit
Dorada pieczona w maśle migdałowym z lubczykiem 170Dorada pieczona w maśle migdałowym z lubczykiem Składniki – 2 porcje: Dorada – 2 sztuki Masło migdałowe – 3 łyżki Lubczyk suszony – 2 łyżeczki Sól gruboziarnista – 1 łyżeczka Kapary
Kuchnia Bon Appetit
Makaron z czarną truflą 165Makaron z czarną truflą Składniki – 2 porcje: Makaron – 200g Czarna trufla – 1 sztuka Oliwa truflowa (opcjonalnie) – 1 łyżka Masło – 2 łyżki Białe wino – 3 łyżki Parmezan
Kuchnia Bon Appetit
AMORE MIO 165W piątek 15 stycznia miałam okazję uczestniczyć w warsztatach kuchni włoskiej organizowane przez sklep Lidl . Warsztaty poprowadził Karol Okrasa. Było to niesamowite przeżycie zarówno kulinarne jak
Kuchnia Bon Appetit
Zapiekana kasza jaglana z warzywami 180Kasza jaglana z batatami, jarmużem i zielonym groszkiem Składniki – 2 porcje: Kasza jaglana prażona Risana – 100g Jarmuż – 1 szklanka Batat – 150g Pieczarki – 6 sztuk Groszek zielony
Kuchnia Bon Appetit
Zupa krem brokułowo-szpinakowa 145Zupa krem brokułowo-szpinakowa Składniki – 4 porcje: Brokuły – 1 sztuka Szpinak – 250g Ziemniaki – 200g Marchew – 2 sztuki Woda lub wywar jarzynowy – 250-300ml Serek mascarpone
Kuchnia Bon Appetit
Dorada pieczona z ajvarem i oliwkami 183Dorada pieczona z ajvarem i oliwkami Składniki – 2 porcje: Dorada – 2 sztuki Ajvar – 3-4 łyżki Orzechy włoskie - 1/2 szklanki Oliwki czarne – 20 sztuk Natka pietruszki
Kuchnia Bon Appetit
Ziemniaczana "tarta" z cukinią, grzybami i suszonymi pomidorami 182Ziemniaczana „tarta” z cukinią, grzybami i suszonymi pomidorami Składniki – ciasto: Ziemniaki – 500g Mąka – 2 łyżki Jajko – 1 sztuka Rozmaryn suszony – 1 łyżka Sól, pieprz Składniki: Cukinia
Kuchnia Bon Appetit