obiad - 95112 przepisów (strona:4377/6341)

Domowy chleb na zakwasie 245

Siedzę na trawie, a słońce ogrzewa miło moją skórę. Dookoła uspokajający szum lasu i pokrzepiające głosy cykad. Miesiąc stażu za mną, czeka mnie kolejny, a ja

Gawron w rosole
Zupa ogórkowa z ogórków małosolnych 246

Zupa ogórkowa z ogórków małosolnych smakuje podobnie jak ogórkowa z kiszonych. Ogórki małosolne są bardzo u nas popularne, podobnie jak zupa ogórkowa. Nigdy jeszcze nie próbowałam

codojedzenia
Cannelloni z mięsem mielonym, cukinią i cyklanterą 223

Kuchnia szwajcarska  to miks kuchni niemieckiej, francuskiej i włoskiej, syte dania, najczęściej serowe lub ziemniaczane, dlatego też akcja Victorinox była inspiracją do stworzenia tego przepisu

Wanilia i Kardamon
Pstrąg w sosie szczawiowym 207

Niedrogi i prosty w przygotowaniu DUSZONY PSTRĄG W SOSIE SZCZAWIOWYM... Artykuł Pstrąg w sosie szczawiowym pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Polędwiczka wieprzowa z canihuą 237

Właśnie dotarło do mnie, że to prawie rok, bez tylko kilku dni, kiedy zamieściłem ostatni przepis. Obiecywałem Wam powrót kilka razy i nie wychodziło niestety. Choć

Parowar Faceta
Kremowa kasza kukurydziana z serem, szczypiorem i jajkiem w koszulce 360

Uwielbiam kaszę kukurydzianą – jej kolor to zdecydowanie to coś, co potrafi pocieszyć i rozpromienić człowieka nawet w ciężki, deszczowy dzień. Kasza jednak jest kapryśna – lubi się

Karo in the Kitchen
Szwajcarska cholera w wersji bezglutenowej 186

Jak mogłabym się oprzeć takiemu wyzwaniu? Takiej nazwie?  No musiałam wypróbować szwajcarską cholerę, ale żeby to zrobić, trzeba było opracować bezglutenową recepturę. Każdy kto miał

Quinoa Raz!
Warzywny hotteok – koreańskie placki nadziewane warzywami i makaronem 381

Od czasu do czasu można sobie pozwolić na kalorycznie rozpustne szaleństwo i zjeść hotteok – koreańskie placki nadziewane albo na słodko albo na słono, smażone na

Lamarida.pl
Krem z pomidorów malinowym na różowym winie 172

Pyszny i proty krem z pomidorów malinowych, które porwałam prosto z ogródka mojej mamy. Delikatny, smaczny i z bezbłędnymi dodatkami: brązowym ryżem i salsą z pomidorów

Mango Papaja
Kasza bulgur z zieloną soczewicą 319

Kasza bulgur z zieloną soczewicą, papryką i marchewką, doprawiona aromatycznym kuminem. Soczewicę namoczyć w zimniej wodzie przez ok. 30 minut. Zagotować 1 szklankę wody. Na gotującą

Bullio
Pieczona frittata z fetą, pesto i pomidorkami (Frittata al forno con feta, pesto e pomodorini) 199

SKŁADNIKI 6 jaj 100 ml mleka 100 g fety 100 g ricotty 40 g startego parmezanu 10 pomidorków  2  ł y żecz ki suszonego

La grande e la piccola cuoca
Keks wytrawny z kurkami, szynką i żółtym serem 167

Przepis autorski (mój).  Ciasto jest bardzo łatwe w przygotowaniu, świetnie smakuje i kusząco pachnie. Idealnie sprawdzi się na pyszne śniadanie, czy zwykłą przekąskę.  Latem

Di gotuje
Risotto z kurkami i zielonym groszkiem 263

SKŁADNIKI:  ( 2 porcje )                        1 porcja = 283 kcal 200 g kurek 150 g ryżu

Atlas Smaków
Tradycyjne spaghetti alla carbonara 533

Perła kuchni włoskiej – spaghetti alla carbonara tradycyjnie powstaje bez dodatku śmietany. W moim wydaniu makaron ten jest także bez dodatku sera, jednak w niczym nie ujmuje

Dieta bez mleka
Krem z brokuł i sera cheddar 213

Można dodać inny ser, ale musi być wyrazisty w smaku. Pomysł na tą zupkę podsunęła mi moja siostrzyczka. Do garnka wlać wodę, dodać obrane i pokrojone

Kuchnia Pokoleń

Proponowane wyszukiwania