Papryczki faszerowane 193Papryczki faszerowane to klasyczne jesienne danie. Niezwykle proste w przygotowaniu a podane z sosem pomidorowym robi dobrze kubkom smakowym. Składniki na papryczki: 7-8 średnich papryczek
Mechanik w kuchni
Chińskie bułeczki na parze BAOZI 包子 305Chińskie bułeczki na parze BAOZI to nic innego jak “kluski gotowane na parze, charakterystyczne dla kuchni chińskich, ale jadane także w Malezji i Singapurze. Popularne
Pieguskowa Kuchnia
Gryczane naleśniki (z pietruszką) 216Zdrowa gryka nie kończy się tylko na kaszy gryczanej czy makaronie. Na szczęście mamy jeszcze mąki, a naleśniki z jej wykorzystaniem szczególnie na słono smakują wybornie
Zdrowie i pysznie na talerzu
SZYBKA SAŁATKA OBIADOWA Z ROSZPONKĄ 188WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 5 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2 Składniki: dwie większe garście roszponki, duża garść płatków migdałów, 100 g
JejKuchnia
Grochówka 218To pyszna, kremowa zupa, która zyskuje kremowość sama z siebie, bo lekko rozgotowany groch świetnie ją zagęszcza. Możesz ją ugotować na wędzonych kościach, ale w zupełności
MamaOskarka
Zupa grzybowa 170Na liście pozytywnych stron jesieni powinno się znaleźć jeszcze jedno – grzybobranie! Kocham grzyby całym sercem, właściwie chyba wszystkie. Wiadomo, że najbardziej jednak te z naszych
Garniec Magalie
Zupa krem z buraków 248Dziś mam dla Was przepis, który rozpoczyna na blogu cykl przepisów na Święta Bożego Narodzenia. Myślę, że to ciekawa alternatywa dla klasycznego barszczu… Może się
Garniec Magalie
Placuszki kurczakowo-warzywne 505Trochę to kotleciki a trochę placuszki... Na pewno są sycące i mają bogaty smak. Mnie smakowały świeżo usmażone a mąż zajadał się ze smakiem
Ze smakiem bez glutenu
Koreańskie bulgogi z boczniaków 236Bulgogi to bardzo popularne koreańskie danie, którego podstawą są cienkie kawałki wołowiny lub wieprzowiny pieczone na grillu, chociaż smażenie ich na patelni też jest dozwolone Wegańskich
Lamarida.pl
Cynaderki wieprzowe w sosie śmietanowym 236Cynaderki wieprzowe w sosie śmietanowym. Cynaderki wieprzowe. Dla niektórych to słowo tabu jak i wszystkie podroby. Wiele osób się zarzeka, że nigdy do ust ich nie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Czerwona kapusta duszona w soku jabłkowym 290Czerwona kapusta to doskonały dodatek do drobiu i dziczyzny, dlatego jesienią i zimą to jej najlepszy czas. Jest bogatsza w wartości odżywcze od białej krewniaczki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Szynka marynowana w ketchupie i occie balsamicznym 207Do powstania tegoż przepisu zainspirowała mnie Diana. Składniki są proste, pewnie większość z Was ma je w domu, a efekt jest smakowity więc warto wypróbować. Składniki
Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Kotlety ziemniaczane 192Składniki 1 kg ziemniaków 2 ząbki czosnku 400 g pieczarek 2 cebule garść szpinaku świeżego 4 łyżki mąki jajko sól, pieprz bułka tarta do panierki
Gaździnka warzy
Gulasz drobiowy z dynią i grzybami 181Kolejna wariacja w temacie mięsnego gulaszu... Tym razem efekt finalny to delikatny gulasz z piersi kurczaka z dodatkiem pachnących lasem grzybów i sycącej dyni. Idealnie
Ze smakiem bez glutenu