Makaron z pesto z rukolą 107Makaron podany z sosem przygotowanym z sera owczego, świeżej rukoli oraz oliwy. MAKARON Z PESTO Z RUKOLĄ SKŁADNIKI 100 gramów świeżego makaronu wstążki (tagliatelle) 400 gramów
Kuchnia Tomka
Ryż z groszkiem i kiełbasą 100Gotowany ryż wymieszany z groszkiem oraz przesmażonymi kawałkami kiełbasy z dodatkiem świeżych ziół. RYŻ Z GROSZKIEM I KIEŁBASĄ SKŁADNIKI dwie garści ryżu najlepiej Basmati duża garść
Kuchnia Tomka
Polędwiczki w sosie śmietanowym 125Polędwiczki wieprzowe krótko smażone podane w sosie śmietanowym z dodatkiem czerwonego pieprzu. POLĘDWICZKI W SOSIE ŚMIETANOWYM SKŁADNIKI polędwiczka wieprzowa o wadze około 450 gramów; mały słoiczek
Kuchnia Tomka
Dorsz z warzywami po hiszpańsku 109Polędwiczka z dorsza smażona, a następnie krótko duszona z groszkiem i papryką w pomidorach. DORSZ DUSZONY PO HISZPAŃSKU Z WARZYWAMI SKŁADNIKI polędwica z dorsza o wadze
Kuchnia Tomka
Zapiekanka z makaronem, tuńczykiem i sosem Mornay 113Zapiekanka z makaronu i tuńczyka to komfortowe jedzenie za niewielkie pieniądze. Danie jest szybkie, łatwe, idealne dla całej rodziny nawet na 2 dni, bo jest dość
Bernika - moj kulinarny pamietnik
Makaron z pesto Genovese z Ligurii 96Gęsty aromatyczny sos przygotowywany z liści świeżej bazylii, sera owczego, czosnku i oliwy. PESTO GENOVESE SKŁADNIKI pęczek liści świeżej bazylii oliwa extra vergine garść parmezanu lub
Kuchnia Tomka
Wiener schnitzel kotlet cielęcy z Wiednia 99Cienko rozbity plaster cielęciny, a następnie panierowany i smażony krótko w głębokim tłuszczu. WIENER SCHNITZEL SKŁADNIKI 4 kotlety z udźca cielęcego; bułka tarta; mąka pszenna; 2
Kuchnia Tomka
Gyros drobiowy grecka klasyka street food 98Kawałki grillowanego mięsa włożone w drożdżową pitę wraz z dodatkami oraz sosem tzatziki. GYROS DROBIOWY SKŁADNIKI 1500 gramów udek kurczaka; 4 pity greckie; sos tzatziki lub
Kuchnia Tomka
Makaron z pesto szpinakowym 89Makaron podany z pesto przygotowanym z sera, oliwy, liści szpinaku, awokado i czosnku. MAKARON Z PESTO SZPINAKOWYM SKŁADNIKI 200 gramów makaronu spaghetti 300 gramów liści szpinaku
Kuchnia Tomka
Chrupiące kalmary w oliwie smażone 100Pokrojone w cienkie paski kalmary obsypane mąką i smażone krótko w oliwie. CHRUPIĄCE KALMARY SMAŻONE SKŁADNIKI 3 średniej wielkości kalmary mąka pszenna oliwa z oliwek do
Kuchnia Tomka
Sałatka z serem pleśniowym, pomidorkami, papryką, ogórkami kiszonymi, pistacjami i miksem sałat 130Zbyt duża ilość składników w niniejszej sałatce? Otóż nie! Im więcej tym lepiej! Gościem specjalnym są ogórki kiszone od Vortumnus . Składniki: 100 g sera pleśniowego
Truskawkowa Fiesta
Burger z doradą i awokado 96Bułka wypełniona smażonym filetem z dorady oraz kawałkami awokado i plastrami pomidora. BURGER Z DORADĄ SKŁADNIKI dwa filety z dorady ze skórą dwie bułki do burgerów
Kuchnia Tomka
Gulasz wołowy po toskańsku 91Mięso wołowe wolno pieczone w winie razem z aromatycznymi ziołami oraz dużą ilością czarnego pieprzu. GULASZ WOŁOWY SKŁADNIKI 2 kg pręgi wołowej; 1 spora kość (tutaj
Kuchnia Tomka
Ryba po rybacku na Wigilię – przepis krok po kroku 105Chociaż trudno w to uwierzyć, do Wigilii zostało zaledwie 5 dni! Dlatego dzisiaj chciałabym podzielić z Wami moim przepisem na wigilijną potrawę z ryby. W moim
Okiem Blondynki by McBlondi
Makaron z mięsem mielonym w sosie śmietanowo-szpinakowym 146400-500 g mięsa mielonego drobiowego, u mnie z indyka około 200 g makaronu 1 cebula 2-3 ząbki czosnku około 3 garście świeżego szpinaku 330
Smaki Na Talerzu